Eski TS Başkan adayının şirketi satıldı!

Son yapılan seçimlerde Trabzonspor Başkan adayı olan Muharrem Usta'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı ve Trabzonspor Basketbol takımının sponsoru olan Medical Park Hastaneler Grubu satıldı.Medical Park Hastaneler Grubu, her biri 100 milyar doların ü

Eski TS Başkan adayının şirketi satıldı!

Son yapılan seçimlerde Trabzonspor Başkan adayı olan Muharrem Usta'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı ve Trabzonspor Basketbol takımının sponsoru olan Medical Park Hastaneler Grubu satıldı.

Medical Park Hastaneler Grubu, her biri 100 milyar doların üzerinde varlık yöneten Kanada, Singapur ve Avrupa merkezli üç emeklilik fonu ile birlikte Turkven'in danışmanlığını yaptığı girişim sermayesi fonunun, Medical Park'ın çoğunluk hissesini satın aldığını açıkladı.

Açıklamada emeklilik fonlarının isimleri, hisse oranı ve işlem değeri yer almadı. Özel sermaye fonu Carlyle'ın Ortadoğu ve Afrika Eşbaşkanı Can Deldağ, Medical Park'taki yüzde 40 hisselerinin Turkven tarafından yönetilen fonlara satışı konusunda anlaştıklarını Aralık 2013 tarihinde açıklamıştı.

'YATIRIMLARA DEVAM EDİLECEK'

Konuya ilişkin bugün yapılan basın açıklamasında, Medical Park Hastaneler Grubu'nda bir süredir devam eden hisse satışı görüşmelerinin tamamlandığı kaydedilirken, Turkven'in danışmanlığını yaptığı fon ile beraber Medical Park'a ortak olan emeklilik fonlarının, kurumun büyümesi ve gelişmesi için yatırımlara devam edeceği belirtildi.

Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, "Bu işlem, büyüyen piyasalardaki kaliteli ve kurumsal yönetişime bağlı şirketlerin iyi performansı sayesinde dünya ekonomisinin içinde bulunduğu zorlu dönemlerde bile değer elde edebileceğini göstermektedir. Gelişmekte olan piyasalara yapılan en önemli yatırımlardan biri olan bu ortaklık, Medical Park'ın başarılarını pekiştirerek büyümemize destek olacaktır" dedi. Medical Park, önümüzdeki beş yıllık planda 10 binden fazla yeni istihdam ile büyüme stratejisini koruyacak. Geçtiğimiz yıl lüks hastane segmentinde yeni marka olarak yaratılan Liv Hospital için de yeni yatırımlar devreye alınacak.

3 BİN 500 YATAK KAPASİTELİ

Medical Park Hastaneler Grubu, Türkiye genelinde 12 ilde 23 hastane ve 3 bin 500 yatak kapasitesi ile faaliyet gösteren Türkiye'nin en büyük sağlık hizmeti şirketleri arasında yer alıyor. Medical Park hisselerinin çoğunluk kısmının satışı sürecinde Goldman Sachs ve Credit Suisse finansal danışman olarak münhasıran yetkilendirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler