Eski Trabzonsporlu'nun büyük hayali!

Trabzonspor'da futbol oynadığı dönemde takım arkadaşı Orhan Çıkırıkçı ile karıştırılmaması için "Küçük Orhan" diye anılan ve futbolseverlerce bu isimle hatırlanan Orhan Kaynak, en büyük hayalinin İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'de teknik direkt

Eski Trabzonsporlu'nun büyük hayali!

Trabzonspor'da futbol oynadığı dönemde takım arkadaşı Orhan Çıkırıkçı ile karıştırılmaması için "Küçük Orhan" diye anılan ve futbolseverlerce bu isimle hatırlanan Orhan Kaynak, en büyük hayalinin İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'de teknik direktör olarak görev yapmak olduğunu söyledi.

Trabzonspor formasıyla 1994 yılında UEFA Kupası 2. tur rövanş maçında İngiliz ekibi Aston Villa'ya 89. dakikada attığı golle hafızalara kazınan ve Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'da yardımcı antrenör olarak görev yapan Kaynak, 3 yıl görev yaptığı Sivasspor'a kısa bir ayrılığın ardından bu sezon yeniden döndüğü için mutlu olduğunu belirtti.

Sivasspor'un yönetimi ve futbol takımıyla Türkiye'de örnek gösterilecek performans sergilediğini dile getiren Kaynak, kulübe katkı sağlamak istediğini ifade etti.

Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos ile çalışmanın heyecan verici olduğunu belirten Kaynak, şunları kaydetti:

"Rıza Çalımbay ile 6 yıl çalıştıktan sonra birçok şey öğrendim, kendimi geliştirdim. Çok fazla maç seyrettim. Hem taktiksel anlamda kendimi geliştirdim hem de futbolun hangi ülkede nasıl oynandığını, hangi futbolcunun Türkiye'de daha başarılı olabileceğini daha iyi kestiriyorum. Ligimiz hakikaten çok zor. Sistemden daha çok bireysel oyuncular ön plana çıkıyor.

Rıza hoca ile çalışmaktan çok keyif aldım ama artık tek başına bir şeyler yapmanın zamanının geldiğini düşünüyorum. Roberto Carlos'un da kariyerime bir şeyler katacağını düşünüyorum. Roberto Carlos, çok rahat ve futbolun basit bir oyun olduğunu düşünerek çalışan bir kişi, onun rahatlığı takımın oynadığı özgür futbola yansıyor. Önemli olan Sivasspor'a katkı yapabilmemiz. Tek amacımız Sivasspor'un başarısı."

Kaynak, yardımcı antrenörlükteki 7'nci yılı olduğunu, herkes gibi kariyer planlaması yaptığını dile getirerek, yoluna emin adımlarla, yavaş yavaş ilerlediğini söyledi.

HAYALLER GERÇEKLEŞMEK İÇİN VARDIR

Teknik direktörlükte hedef belirlemenin ve o hedefe ilerlemenin çok zor olduğunu belirten Kaynak, "Küçüklüğümden beri en büyük hedefim yurt dışında futbol oynamaktı. Yunanistan'da futbol oynadım. Yurt dışında teknik direktörlük de yapmak istiyorum. Yurt dışında sıradan bir takıma gittiğiniz zaman sıradan bir antrenör olursunuz onun için Avrupa'da iyi bir yerde bunu yapmak istiyorum. Türk hocalarının ve futbolcularının Avrupa'da çalışmak için zamanı geldi de geçiyor" diye konuştu.

İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea'ye sempati duyduğunu ve en büyük hayalinin Londra ekibinde teknik direktörlük yapmak olduğunu anlatan Kaynak, "Chelsea'yi çok seviyorum. Taraftarıyla, başarılarıyla, istikrarıyla her zaman hoşuma giden bir takım. Chelsae neden olmasın. Hayaller gerçekleştirmek için vardır" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor