Eski Trabzonsporlu'dan Şenol Güneş'e: Hayallerimi çaldı!

Trabzonspor ve Fenerbahçe formaları giyen eski futbolcu Ogün Temizkanoğlu, verdiği röportajda birçok konuya değindi

Eski Trabzonsporlu'dan Şenol Güneş'e: Hayallerimi çaldı!

Trabzonspor ve A Milli Takımın eski futbolcularından Ogün Temizkanoğlu  önemli açıklamalarda bulundu. Trabzonspor ve Türk futboluna dair konuşan Temizkanoğlu, Şenol Güneş'in ise hayallerini çaldığını söyledi.

İşte Ogün Temizkanoğlu'nun Ajansspor'a verdiği röportajdan ilgili bölümler...

"FUTBOLA GURBETTE TUTULDUM"

- Futbola ne zaman başladınız?

Futbol topuyla 1976 yılında Almanya’da tanıştım. İlkokulla birlikte futbol tutkum da başladı diyebilirim. Okumayı pek sevmediğim için futbol daha ağır bastı. Tabii ki şimdi keşke okusaydım diyorum. Rahmetli babam, futbolcu olmamda bana büyük destek verdi. 14 yaşına kadar Almanya’da futbol oynadım. 1983 yılında Trabzonspor’un altyapı seçmelerine katıldım. O zaman rahmetli Cemil Usta (Dozer Cemil) ve Giray Bulak, tarafından beğenildim. Trabzonspor maceram da böyle başladı.

"İTALYAN BARESİ’YE HAYRANDIM"

- Hangi mevkide oynuyordunuz? Beğendiğiniz veya örnek aldığınız biri var mıydı?

Almanya’da orta sahada oynadım. Trabzonspor’da ise Giray Bulak Hoca bana defansta görev verdi. Stoper oynattı. O dönem İtalyan Franco Baresi çok popülerdi. Onu izlemekten keyif alırdım.

Eski Trabzonsporlu'dan Şenol Güneş'e: Hayallerimi çaldı!

"ÇİFT KALE MAÇLARDA GÖZE GİRDİM"

- Trabzonspor’da A Takım’a ne zaman yükseldiniz?

4 yıl sonra yani 18 yaşında A Takım’la idmanlara çıkmaya başladım. O dönem her perşembe çift kale maçlar yapılırdı. Hem yapılı hem de sağlam bir fiziğe sahip olduğum için A Takım’ın çift kale maçlarına beni de alırlardı. Urbain Braems’ın gelişiyle A Takım’a dahil edildim.

"ALMAN DİSİPLİNİ İŞİME YARADI"

- Takıma adapte olmak zorlandınız mı?

Çok sevdiğiniz mesleği yaptığınızda tabii ki bazı zorluklar vardır. Oraya girmek kolaydır ama orada kalmak zordur. Özellikle üst seviyede oynamak meşakkatlidir. Sürekli kendinizi geliştirmeniz gerekli. Benim bir avantajım vardı. Almanya’dan geldiğim için futbol hayatım boyunca o disiplin içinde kaldım. Bunun faydasını gördüm.

"BANA SAHİP ÇIKTILAR"

- Genelde altyapıdan A Takım’a çıkan oyuncular ilgisizlikten şikâyet eder. Size yakınlık gösteren veya ağabeylik yapan oyuncular oldu mu?

Tabii ki oldu. İlk zamanlarımda stoper Kemal (Serdar) abi olmak üzere İsmail (Gökçek) abi destek verdiler. Daha sonra yaşça benden büyük oldukları için Orhan Çıkırıkçı ve Hami (Mandıralı) hoca da bana ilgi gösterdiler. Bana yardımcı oldular.

"FENERBAHÇE MAÇINDAN SONRA 3 GÜN ODAYA KAPANDIK"

- Trabzonspor kariyerinizdeki en önemli maçlardan biri 1995-96 sezonunda Avni Aker’de oynadığınız Fenerbahçe karşılaşmasıydı. O maçı neden kaybettiniz?

O Trabzon inadı dediğimiz bir hırsla yani illa yenmek için sahaya çıkmasaydık kazanabilirdik. Kontrolü kaybettiğimiz anlarda golleri yedik. Aslında sağlıklı düşünebilseydik beraberlik bile bize yetiyordu. Bunu değerlendiremedik. Sonrasında yaşadığımız travma çok daha acıydı. Maçtan sonra 3 gün idmana çıkmadık. Orhan Çıkırıkçı ile birlikte 3 gün boyunca kendimizi karartılmış bir odaya kapattık. Kendimize gelemedik bir türlü.

"ŞENOL GÜNEŞ SESİNİ DUYURAMADI"

-Size göre teknik direktör Şenol Güneş’in hatası var mıydı?

Böyle atmosferi yüksek maçlarda hocayı pek fazla suçlayamazsınız. Fakat dışarıdan bakıldığında sanki Şenol Hoca, sürekli ileriye gidin gibi bir görüntü verdi. Ancak maçı tekrar izlediğimizde aslında hocayı çok fazla duymadığımızı da söylemek mümkün. Yani saha içerisinde yoğun tezahürat yüzünden hocayı duyma şansınız çok fazla olmuyor. Başka şeylere konsantre oluyorsunuz. Maçı kazanma arzunuz çok yüksek. Açıkçası bu konuda herkesin hatası var.

"TRABZONSPOR BİZİ İSTEMEDİ"

-1999 yılında takım arkadaşınız Abdullah Ercan ile birlikte sürpriz bir şekilde Fenerbahçe’ye gittiniz. Transfer sürecinde neler yaşandı?

Fenerbahçe’ye gitmeden önce tabii ki bazı görüşmeler yapılmıştı. Görüşmeler derken özellikle ben o dönemde Trabzonspor’da iyi bir seviyede değildim. Ama yine de kulübümle konuşmak ve sözleşmeyi uzatmak anlamında bir hamle yaptım. Ancak kulüpte bir muhatap bulamayınca artık burada işimizin bittiğini anladık.

Eski Trabzonsporlu'dan Şenol Güneş'e: Hayallerimi çaldı!

- O dönem kulüp başkanı Mehmet Ali Yılmaz mıydı?

Evet evet… Mehmet Ali Bey başkandı. Sonrasında Fenerbahçeli yöneticilerden Ali Yıldırım’la yaptığım telefon görüşmesi esnasında kendisine önce kulübümle konuşmak istediğimi söyledim. Fakat o benle birlikte Abdullah Ercan’ın bonservis paralarının ödendiğini söyledi. Açıkçası çok fazla bilgimiz dahilinde olmayan bir transfer oldu.

"TARAFTARIN GÖZÜNDE DEĞERİMİZ YOKTU"

- Peki taraftar tepkisinden çekinmediniz mi?

Hayır. Zaten herhangi bir tepki de olmadı. Çünkü size beklediniz değer verilmediği zaman çekinecek bir durumunuz olmaz. Siz orada iyisiyle kötüsüyle 9-10 yıl bir hizmet vermişsiniz. Bunun karşılığı bu olmaması gerekiyordu.

"HERKES GİBİ BİZ DE PROFESYONELİZ"

- Sanırım bu ayrılık kararında bir cenaze töreninde taraftarlarla yaşadığınız olayın da etkisi var.

Evet… Böyle bir hadisenin yaşanmaması lazımdı. Fakat sonuçta bugün herkes nasıl, 'Biz profesyoneliz. Orada da oynarız burada da oynarız' diyorsa o dönemde de biz profesyoneldik.

"ŞENOL GÜNEŞ, HAYALLERİMİ ÇALDI"

- 2002 Dünya Kupası finalleri kadrosunda olmadığınızı öğrendiğinizde tepkiniz ne oldu?

Çok büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştım. Neden kadroya alınmadığımı halen bugün de bilmiyorum. Bu konu benim içimde hep ukde kalacaktır. Eleme maçların hepsinde vardım. Kaptandım. Bana göre bir futbolcunun hayallerini çaldılar. Daha doğrusu çaldı.

-Kim çaldı? Şenol Güneş mi?

Şenol Hoca tabii ki… Sonuçta takımı açıklayan oydu.

"BANA ŞAKA YAPIYORLAR SANDIM"

-Kendisiyle bu konuyu konuştunuz mu hiç?

Kadro açıklandığı sırada bavulumu hazırlıyordum. Antalya’ya kampa gidecektik. O sırada bazı gazeteci arkadaşlarım beni arayıp kadroda olmadığımı söyledi. Ben şaka yapıyorlar sandım. Ama olay gerçekmiş. Sonra Şenol Hoca'yı aradım. Telefonu kapalıydı. Ulaşamadım. Ardından yardımcısı Ünal (Karaman) Hoca'yı aradım. 'Maalesef olay doğru' dedi. O anda samimiyetlerin gerçek olmadığını anladım.

"NEDEN FİNALLERE GİTMEDİĞİMİ HÂLÂ BİLMİYORUM"

- Şenol Güneş, Trabzonspor’dan Fenerbahçe'ye gittiğiniz için sizi bir nevi cezalandırmış olabilir mi? Aynı şekilde Abdullah Ercan'ı finallere götürmesine rağmen 1 dakika bile oynatmamıştı

Ben böyle düşünmüyorum. Çünkü öyle bir şey olsaydı bizi elemelerde de kadroya almazdı. Benim oynamadığım tek maç içerde Avusturya’yı 5-0 yendiğimiz play-off maçıydı. Arka adelemde yırtık vardı. Ama dediğim gibi hâlâ neden finallere götürülmediğimi bilmiyorum.

"A MİLLİ TAKIM’LA JÜBİLE MAÇI"

- Jübile yapma imkânınız olsaydı hangi formayı son kez giymek isterdiniz?

Mümkün olsa oynadığım 4 takımın (Trabzonspor, Fenerbahçe, Konyaspor, Akçaabat Sebatspor) da formasını giymek isterdim. Jübile maçını da benim dönemimdeki A Milli Takım’la oynamayı arzu ederdim.

"TRABZONSPOR, BU ŞAMPİYONLUĞU HAK ETTİ"

- Trabzonspor, büyük ihtimalle 38 sene sonra şampiyon olacak. Trabzonspor, şampiyonluk için neden bu kadar bekledi?

Bizim oynadığımızda dönemde bazı talihsizliklerden dolayı olamadık. Yanlış yapılanmadan tutun da çok fazla dışarıdan müdahale edilmesine kadar her türlü konuyu konuşabilirsiniz. Ama bu sezon son birkaç hafta hariç ligi domine eden bir Trabzonspor izledik. Buraya kadar gelmeleri mucize değil; gerçek bir emeğin karşılığı.

"KALECİMİZ UĞURCAN OLSAYDI BİZ DE ŞAMPİYONDUK"

-Trabzonspor’un 1995-96 sezonu kadrosu mu yoksa şimdiki kadro mu daha iyiydi?

(Gülüyor). Bunu onlar karşılıklı oynayabilselerdi anlayabilirdik. Bizim o dönemdeki en büyük handikaplarımızdan biri kaleciydi. Tabii ki emeklerine saygım var. Fakat bizim iyi bir kalecimiz; mesela Uğurcan Çakır olsaydı Galatasaray’ın yakaladığı 4 sene üste üste şampiyonluğu belki de biz daha önce yaşardık.

"NWKAEME’Yİ KİM İSTEMEZ Kİ?"

-Son günlerde Anthony Nwkaeme’nin Fenerbahçe’ye transfer olabileceği iddia ediliyor. Siz buna ihtimal veriyor musunuz?

Nwakaeme, Trabzonspor’a büyük katkı sağlayan ve fark yaratan bir oyuncu. Ben Trabzonspor’un onu bırakacağını düşünmüyorum. Ama Nwakame’nin Trabzonspor ile anlaşamaması halinde her takımın onun gibi bir oyuncuya talip olacağını söyleyebilirim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor