Eski milli futbolcudan Trabzonspor itirafı

Eski Milli futbolcu Yıldıray Baştürk, bir radyo programında sorularıyanıtladı. Yıldıray sakatlandığı dönemden sonra Trabzonspor'un kendisini istediğini söyledi. İşte Yıldıray'ın sözleri! Yıldıray şu anda neler yapıyosun? 2002'de bize teknik direktörlük iç

Eski milli futbolcudan Trabzonspor itirafı
Eski Milli futbolcu Yıldıray Baştürk, bir radyo programında sorularıyanıtladı. Yıldıray sakatlandığı dönemden sonra Trabzonspor'un kendisini istediğini söyledi.
 
İşte Yıldıray'ın sözleri!
 
Yıldıray şu anda neler yapıyosun?
 
2002'de bize teknik direktörlük için bir lisans verilmişti. 2 yıl önce Türkiye'ye gelerek onu güncelledim. Şimdi de Almanya'da genç gurbetçi oyuncularla çalışıyorum. Onlara ağabeylik yapıyorum. Gerçekten burada çok yetenekli gurbetçiler var. Bir de Abdullah Avcı ile milli takımda görevdeyken burda Köln bürosunun bir soruşturması vardı onunla ilgli görüşüyorduk sürekli ama o da gönderilince bu konuda kapandı.
 
Leverkusen alt yapısı ile görüşüyorum
 
Burada hocalığa başlamak istiyorum. Leverkusen ile 1 yıldır alt yapı ile ilgili görüşüyoruz. Yine Bochum ile ilgili bir bağlantım var. Bu takımlardan birinde altyapı da hocalık anlamında görev alma ihtimalim var. Kendimi ben de geliştirmek istiyorum.
 
Avrupa'da hiçbir oyuncu sıçrama yapmak için Türkiye'ye gelmez
 
Avrupa'da hiçbir oyuncu Türk olsun, yabancı olsun fark etmez, kariyerini devam ettirmek için veya sıçrama yapmak için Türkiye'ye gelmez. Bir değişiklik olsun veya bir tecrübe olsun diye Türkiye'ye gelirler ama başarılıya endeksli, kariyerini ilerletmek isteyen bir oyuncu Türkiye'ye gelmez. Bu sebeplerden dolayı ben de oynadığım dönemlerde hiçbir zaman Türkiye'ye gelmeyi düşünmedim. Kariyerimin son zamanlarında belki Hamit ve Halil gibi düşünebilirdim ama bende şöyle bir algı vardı: Gerçekten iyi bir kariyer yapmıştım ve bunu da Avrupa'da sonlandırmak istiyordum öyle de oldu.
 
Trabzonspor beni istedi
 
Leverkusen dönemimde Galatasaray ve Fenerbahçe beni sürekli istiyordu. Stuttgart dönemimde Beşiktaş, beni istemişti. Sakatlıklarımdan sonra son dönemimde Trabzonspor ve Eskişehirspor da beni istemişti. Ama ben Almanya'da iyi bir kariyer yaptığımı düşünüyorum ve hep Almanya'da oynayıp Almanya'da bitirmek istedim.
 
Alt yapı iyi omazsa başarılı olamazsınız
 
Hiçbir ülke altyapı olmadığı sürece başarılı olamaz. Almanya bundan 7-8 sene önce kötü bir durumdaydı Euro 2004'te de iyi performans gösterememişti. Sonrasında çok radikal kararlar aldılar. Bütün eğitimcileri değiştirdiler, eğitici kurslarını ağırlaştırdılar, altyapıya para harcadılar sonrasında karşılığını aldılar. Hiçbir başarı da tesafüf değildir Almanya çok güzel bir örnek. Çalışmalarına da hala aynı seviyede devam ediyorlar.
 
Alman milli takımını seçsen Mesut Özil gibi olur muydun?
 
Benim dönemimde hiçbir türkün aklında Alman milli takımda oynamak olmadı çünkü o zaman bunun örnekleri çok yoktu. Belki bu şekilde bir seçim yapsaydı sadece daha farklı takımlarda oynadım. Hiç pişmanlık yaşamadım çünkü yine seçme şansım olsa Türk milli takımını seçerdim.
 
Değişiklik şart
 
2008 de Fatih hoca beni turnuvaya çağırmadı ve yıkıldım. Geriye dönüp baktığımda kendi oyuncularına güveniyordu. Benim açımdan bu seçim hayatımı çok etkiledi. Bir türlü bu kararı üstümden atamadım ve sakatlıklar ve istikrarsızlık peşimi bırakmadı. Bu yüzden çok kırgınlık yaşadım.Çok başarılı oyuncularımız var ama  kesinlikle yeni teknik adam,yeni felsefe ve sistem gerekiyor. Yanlarına yeni eğitmenler alınırsa belki düzelebilir. Bu mevkilerde mutlaka değişim yapılmalı.
 
İlk attığım gol?
 
İlk attığım gol Bochum maçıydı 3-0 lık kazandığımız maçta yenik girdikten sonra takımın ikinci golünü atmıştım.
 
Benim dönemimden sonra 10 numaralar daha çok zorlanıyor
 
Zaten benim dönemimde tipik 10 numara kalkmak durumuna gelmişti. Ben tipik bir 10 numara değildim. Mesela defansı ben hiç ihmal etmezdim ama Sneijder bile şu anda çok eleştiriliyor. Oyunun iki yönünü oynayamazsan barınamıyorsan. Benim dönemimde artık bu değişimin sinyallerini vermişti.
Dortmunda maçında maç 2-1 oldu ama beraberlik ve kazanabileceğine hiç inanmadım. En kötü döneminde bird aha asla yakalayamaz ama Galatasaray hiç ümit vermiyor. Dortmund iki üç gömlek üstün gibi oynadı. Takım oyunu oynayamadığını düşünüyorum.
 
Şampiyon Beşiktaş olur
 
Şampiyonluk yolunda Beşiktaş’ı daha şanslı görüyorum. İyi bir teknik adamları var ve takım olarak daha iyi organize oluyor. Bu yüzden şamoiyonluk yaşayabilirler.
 
Türkiyede benim dönemimde oynayan oyuncuların çoğu çalışıyorn bende ilk olarak yardımcılık ile başlayarak görev almak istiyorum. Şu anda bana gore en başarılı teknik adam Bilic avrupada da Morinho ve Klopp bu konuda iyi iş çıkartıyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor