Eski MHK Başkanı Namoğlu VAR odasında neler döndüğünü açıkladı!

"VAR odasında Fenerbahçe TV'nin görevlileri vardı"

Eski MHK Başkanı Namoğlu VAR odasında neler döndüğünü açıkladı!

Türkiye'de tartışma konusu olan VAR sistemi hakkında , eski MHK başkanı Yusuf Namoğlu'ndan flaş açıklamalar geldi. Eski hakem Erman Toroğlu'nun Fotomaç'taki köşesine taşıdığı Yusuf Namoğlu röportajında Fenerbahçe TV görevlilerinin, fanatik teknik ekip görevlilerinin VAR sisteminde yer aldığına yönelik itiraflar yer aldı.

İşte Toroğlu'nun yazısından bir bölüm;

"VAR'I biz kurduk ama VAR'ın hiçbir şeyine karışamadık" diyen MHK eski başkanı Yusuf Namoğlu, adeta içini döktü bize: "Bak Erman Hocam basit bir örnek vereyim. Maçlar bitiyor, ama VAR'La ilgili bize herhangi bir rapor gelmiyor. Oyun ne kadar durdu, hangi pozisyonda ne kadar inceleme yapıldı? Bu soruların cevabını içeren raporlar bize gelmiyordu. Federasyon içinde bir grup vardı. Raporlar işte o gruba gidiyordu" dedi. Yusuf Namoğlu'nun 'o grup' dediğini ben tabi ki biliyordum. Beşiktaşlı eski yönetici Cengiz Zülfikaroğlu ve ona bağlı çalışan Aybars Canbay'dan bahsediyordu..

 Galatasaray-Trabzonspor maçı… Hakem Ümit Öztürk, VAR'da Bülent Yıldırım var. Hakemi davet ediyor ama Galatasaraylı oyuncunun havada Trabzonlu oyuncunun ayağına bastığını söylemiyor. Söylese sorun çıkmayacak. Daha bunun gibi başka maçlar da var. Ama dedim ya biz bir şey söylüyoruz ama Federasyon'un içindeki o grup ve bazı basın mensupları işimizi baltaladılar.

TEKNİK EKİBİN ÖNEMİ

Şunu sordum Yusuf'a… Biz 'Takım Oyunu' program ekibi olarak VAR sistemini gelip yerinde inceledik. Orada benim bir şey dikkatimi çekti. VAR ve AVAR var…. Bunlar hakem ama burada teknik ekip olarak çalışanlar da var. Bu teknik elemanlar maçlarda en az hakemler kadar etkililer. Bu konuda ne diyorsun?" diye sordum. Dedi ki, "Maalesef oradan da sıkıntılarımız çok oldu. Çünkü bu ekipler bize bağlı değil, az önce söylediğim federasyondaki o gruba bağlı çalışıyorlardı. Yani VAR olayında tamamen iki başlılık vardı." "Teknik ekipte çalışanların bir takımı tutmaları doğaldır, peki bunların içinde fanatikler var mıydı? diye sordum, "Var" dedi, "Kimler var fanatik olarak" dediğimde de, "Fenerbahçe TV'den gelen görevliler vardı" diye yanıt verdi. Şaşırdım… Bir kulüp televizyonundan gelen biri VAR sisteminin teknik bölümünde çalışıyordu.

SÖRLOTH'UN KIRMIZISI

Bu teknik ekip konusu açılınca aklıma Trabzonspor-Gençlerbirliği maçı ve Sörloth'un gördüğü kırmızı kart pozisyonu geldi. Gençlerbirliği oyuncusunun attığı iki tane tekmeyi hızlı film gibi gösterip, Sörhoth'un itmesini defalarca hakemin gözünün önüne sokup oyuncuyu attıran da bu teknik ekipte çalışan vatandaşlardı! "Hocam abartma. Ne olacak teknik eleman" diyebilirsiniz. Teknik ekip ne kadar mı etkili? Futbolcunun topa dokunduğu anı bir salise öne veya arkaya alsan ofsayt olur veya olmaz. Düşünebiliyor musunuz? Teknik ekip hakemden daha etikili VAR olaylarında. Yani Yusuf Namoğlu'nu haklı çıkarıyorlardı. Yani bu teknik ekip ve bağlı olduğu federasyondaki o grup, komiteyi aslanların önüne atıyorlardı.

.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor