Erzincan'da Basketbol Kampı

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Mavi Jeans sponsorluğunda düzenlenen "The Best Five Basketbol Kampı" Erzincan'da başladı.Kredi ve Yurtlar Kurumu Spor Salonu'nda kampın başlaması sebebiyle düzenlenen basın toplantısına, Erzincan Vali Yardımcısı Ku

Erzincan'da Basketbol Kampı

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Mavi Jeans sponsorluğunda düzenlenen "The Best Five Basketbol Kampı" Erzincan'da başladı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Spor Salonu'nda kampın başlaması sebebiyle düzenlenen basın toplantısına, Erzincan Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Güler, Türkiye Basketbol Federasyonu FIBA ve Dış İlişkiler Direktörü Emir Turam, TBF Yaz Kampları Direktörü Kıvanç Ayvalıoğlu, Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Kenan Atanur Köseoğlu, Erzincan Basketbol İl Temsilcisi Mehmet Cavit Şireci, Amerikan Konsolosluğu Basın ve Kültür İşleri Konsolosu Craig Kuehl, Kredi ve Yurtlar Kurumu


Müdürü Zeki Tarakçıoğlu, The Best Five Basketbol Kampı Antrenörü Alan Walls, Mavi Jeans Halkla İlişkiler Müdürü Serpil Berkan ve basın mensupları katıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Dış İlişkiler Direktörü Emir Turam, federasyonu olarak kapsamlı çalışmalarının bir bölümünü "The Best Five" kampları olduğunu söyledi. Alt yapı milli takımlarının birçok başarısı olduğunu ifade eden Turam, "11 yıldır basketbol kamplarını düzenliyoruz. Son 10 yıldır Mavi Jeans'in desteği ile basketbol kamplarını yapıyoruz. Bu sene Erzincan ve Uşak'ta yapacağız. Şuan da ilk durağımız olan Erzincan'dayız. Hedefimiz, Anadolu'nun diğer illerine ulaşmak. Bugüne kadar

kamplarımızda 4 bine yakın genç yeteneğimizi ağırladık. Çocuklar, Amerikalı antrenörlerle çalışma fırsatı yakaladılar. Bu kampların gençlerimizin gelişimine birçok yararı var. Oyuncularımızın dışında antrenörlerimiz de Amerikalı antrenörlerle çalışma fırsatı buluyorlar. Antrenörlerimiz, yabancı coach'lara çalışarak vizyonlarını da genişletme fırsatı buluyorlar. Mavi Jeans'e geçmişten beri bizimle birlikte olduğu için teşekkür ediyorum. Valimize ve Belediye Başkanı'na da desteklerinden dolayı ayrıca

teşekkür ediyorum. Kamp için buraya gelen ve bizden desteklerini esirgemeyen Amerikan Konsolosluğu Basın ve Kültür İşleri Konsolosu Craig Kuehl'e de çok teşekkür ediyorum" dedi.

Emir Turam, ayrıca antrenör Allan Walls ile çalışmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ve Walls'ın yürekten çalıştığını söyledi.

Toplantıda daha sonra söz alan Mavi Jeans Halkla İlişkiler Müdürü Serpil Berkan ise Erzincan'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Berkan, "Basketbol, Mavi Jeans için hayat demek. 10 yıldır Türkiye Basketbol Federasyonu ile ortaklaşa çalışıyoruz. Bu kamplar sayesinde Mavi Jeans'in ruhunu yansıtan bir dünya oluşturduk. Türkiye Basketbol Federasyonu'na ve bizden desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Amerikan Konsolosluğu Basın ve Kültür İşleri Konsolosu Craig Kuehl öncelikle Türkiye Basketbol Federasyonu'na ve diğer emeği geçen herkese teşekkür ederken, "İlk defa ziyaret ettiğim Erzincan'da bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Burada güzel vakit geçirdik ayrıca basketbol kampına katılmaktan dolayı da çok mutluyum. ABD Büyükelçiliği de bu tür organizasyonlarda ABD'li antrenörlerin de katkıda bulunmasından dolayı büyük mutluluk duyuyor. Burada çocuklarla tanışmaktan ve basketbolun çocuklara ve

antrenörlere ne kadar yararlı olduğunu gördüğüm için çok mutluyum. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

The Best Five Basketbol Kampı antrenörü Alan Walls da bu kampa yeniden çağrıldıkları için büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Erzincan'ın çok güzel bir şehir olduğunu kaydeden Walls, "Bu benim Türkiye'deki üçüncü yazım ve her gelişimde ülkenize daha fazla aşık oluyorum. Türkiye Basketbol Federasyonu'na ve Mavi Jeans'e çocuklara güzel imkanlar sundukları için teşekkür ediyorum. Bu programın tüm dünyadaki federasyonlar için örnek olması gerekiyor. Aynı zamanda da kamplara katılan oyuncular yeni yerler görme

ve yeni arkadaşlar edinme fırsatı da yakalıyorlar. Türkiye Basketbol Federasyonu'na, Mavi Jeans'e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Erzincan Vali Yardımcısı Kubilay Ant ise basketbolun gelişmesi adına bu tür projelerin çok faydalı olduğunu ve böylesine bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Güler de dünyada ortak dilin spor olduğunu ve bu ruhu Erzincan'a getiren herkese teşekkür ettiklerini belirtti.

Basın toplantısı sonrasında, Türkiye Basketbol Federasyonu Dış İlişkiler Direktörü Emir Turam desteklerinden dolayı Erzincan Valiliği, Belediye Başkanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Basketbol İl Temsilciliği, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü temsilcilerine plaket verdi.

Amerikan Konsolosluğu Basın ve Kültür İşleri Konsolosu Craig Kuehl, "The Best Five" kampında eğitim gören Nesibe Etki ve Yakup Canbaba'ya basketbol topu armağan etti.

Toplantı sonrasında davetliler, yapılan çalışmaları yerinde incelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler