Erzik'ten şike açıklaması!

33 yillik UEFA kariyerini sonlandıran TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, TRT Spor’da katıldığı  yayinda çarpıcı açıklamalar yaptı...Şike sürecinde suskunları oynayarak Fenerbahçe'nin ekmeğine yağ süren Erzik pişkinlikle şikeyi itiraf etti. Yaptığı açıklamay

Erzik'ten şike açıklaması!

33 yillik UEFA kariyerini sonlandıran TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, TRT Spor’da katıldığı  yayinda çarpıcı açıklamalar yaptı...

Şike sürecinde suskunları oynayarak Fenerbahçe'nin ekmeğine yağ süren Erzik pişkinlikle şikeyi itiraf etti. Yaptığı açıklamayla 3 Temmuz sürecini yok etmeye yönelik yürüttüğü algı operasyonunu sürdürdü.

İşte Erzik'in açıklamaları;

3 Temmuz süreci sonuca bağlandı. Önce UEFA Disiplin Kurulu 2+1 diye bir karar aldı. Ondan sonra tahkim kuruluna gidildi. Ve “+1” kaldırıldı sonra CAS'a gidildi. CAS da UEFA Tahkim Kurulu’nun aldığı kararı onaylandı. Ondan sonra en son karar olarak İsviçre Federal mahkemesine gidildi. O da onayladı ve süreç bitti.

Tabii ülkedeki durum farklı. Yeniden yargılama süreci başladı. Ne zaman biter bilinmez ama İsviçre Federal mahkemesi en üst makamdır. İsviçre'de kurulmuş olduğu için FIFA da UEFA da ona uymak zorunda. Temyiz mercii olarak onların ne dediği çok önemli. O nedenle bu kuruluşlar için iş bitmiş demektir. Buradaki durumun ne olacağı hiç ilgilendirmiyor artık. Infantino, yönetim kurulu adına genel sekreter olarak bu açıklamayı yaptı ve iş bitti. Kişilerle ilgili olan bir durum da yoktur.

“BAZI ŞEYLERİN AÇIKLANMASI HEPİMİZİ ZORA SOKAR”

Bazı şeyler var ve bütün haliyle açıklanması hepimizi zora sokar. İnsanların çok fazla bilmediği konularda konuşmaması gerekiyor. Bu ters tepki yaratabiliyor. Şunu herkes bilmeli ki hiç bir Türk Vatandaşı Türkiye’deki takımların, milli takımın imajını zedelenmesini istemez. Ama yetişebileceği, elinden gelen bazı şeyler vardır ve onlara teşebbüs eder. Alınan kararları disiplin kurulundan, tahkim kurulundan ve CAS'tan herkesle beraber duyduk. Bakın İtalya'da 2006'daki Juventus mevzusu gündeme geliyor. Bakın nerden nereye geliyor olay.

“FIFA NEZDİNDE OLAYLAR KAPANDI MI? ONU BEN SÖYLEYEMEM”
FIFA nezdinde olaylar kapandı mı? Onu ben söyleyemem. Kuvvetler ayrımı var. Yönetim kurulu üyesi olarak UEFA'da da FIFA'da da direkt burnumuzu sokamayız. Ancak bize anlatılana kadar. Hukuk komitesi avukatının anlattığı kadar biliriz. Yoksa ince detaylarını bilemeyiz. İnandığımız şeyleri söylemek durumundayız. Hukuk devreye girince sorumlu kişilerin söylediğini bilirsiniz. Mesela Levent Bıçakcı da hiç bir şey bilmez. O toplantının olduğu gün çağrılmaz bile.

UEFA'nın dört takımı Avrupa kupalarına almama durumunu nasıl okumamız gerektiği belli. UEFA Disiplin Kurulu, o kararları Yargıtay kararlarının esas alarak verdi. Tahkime gitti; değişmedi. CAS'a gitti; değişmedi. İsviçre Federel Mahkemesi’ne gitti; değişmedi. Benim buna yorum yapacak halim yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler