Ertuğrul Bursa'ya imza attı

Güvenç Kurtar`ın istifasının ardından teknik direktörlüğe Ertuğrul Sağlam getirildi. Sağlam kendisini 3.5 yıllığına Bursasporlu yapan imzayı Özlüce Tesislerinde yaklaşık 500 kadar taraftarın attı. İmza töreninde Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, yöneticil

Ertuğrul Bursa'ya imza attı
Güvenç Kurtar`ın istifasının ardından teknik direktörlüğe Ertuğrul Sağlam getirildi. Sağlam kendisini 3.5 yıllığına Bursasporlu yapan imzayı Özlüce Tesislerinde yaklaşık 500 kadar taraftarın attı.

İmza töreninde Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, yöneticilerden Osman Çelik, Suat Özkan, Recep Bölükbaşı, Rahmiz Sezgin, Mehmet Çavuşoğlu, Turgay Dursun, İrfan Koç, Hasan Saltan ve Erhan Cengiz`de hazır bulundu.

Başkan İbrahim Yazıcı yaptığı konuşmada şunların söyledi.
"Büyük transferler kolay olmuyor. Hepimizin de bildiği gibi bu sene iki tane hocayla çalıştık ama maalesef istenilen verimi alamadık. Bir camianın ileri gitmesi için başkanından, teknik heyetine, yönetiminden, futbolcusunan herkesin bit uyum içinde ve camianın da seveceği bir şekilde hareket etmesi gerekiyor. Bugüne kadar şanssızdık. Büyük Bursaspor olabilmek için sağlam kişilerle çalışmak lazım. Biz de bu yüzden soyadı gibi sağlam direktörümüz Ertuğrul Sağlam`la anlaştık. Sayın hocamız herkesin güvenini ve takdirini kazanmış soyadı gibi sağlam bir kişi. İlk defa Bursaspor`a yakışır bir şekilde hocamıza sahip çıkmanızı istiyorum. Biraz zor oldu ama bugün bu zoru başardık ve Bursaspor`a Ertuğrul Sağlam`ı kazandırdık. Hocamız da sizlere hitap edecek. Bu transferden sonra Bursaspor mutlaka kupaların takımı olacak. Türkiye`nin en büyük şehir takımı Busraspor. Hocamız da buna inadığı için Bursa`yı seçmiştir. Bursaspor`u kupalara oynayan bir takım yapacağı için buradadır. Sayın hocamıza hoşgeldin demek istiyorum" dedi.

Başkan Yazıcı`dan sonra söz alan ve salonu dolduran taraftarların tezahüratlarıyla destek verdiği ve alkış yağmuruna tuttuğu Ertuğrul Sağlam ise yaptığı konuşmada şöyle konuştu;

"Çok kıymetli Bursasporlular hoşgeldiniz. Bursa`da ve Bursaspor`da olmaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğumu belirtmek istiyorum. Görüşmelerin başladığı günden beri bu işin olması için emek veren başkanıma, yönetimimize ve yürüyüşlerle bu işin olmasında pay sahibi olan sizlere teşekkür ediyorum. Bu tabloyu gördükten sonra heyecanlanmamak ve gelecek için umutlanmamak elde değil. Sizlere teşekkür ettikten sonra, Bursaspor`a hizmet etmiş Samet Hoca ve Güvenç Hoca`ya da teşekkür etmek istiyorum. 15 gün önce sorulan bir soruya şöyle cevap vermiştim. Aslında sezon sonuna kadar çalışmayı düşünmüyordum. Gelecekten beklentisi olan ve belli bir planı olan, birlikte hedeflerimize gideceğimiz bir takımı çalıştırmak istiyorum demiştim. Sayın başkanın bu teklifi geldikten sonra çok heyecanlandım. Yaklaşık 45 yıllık tarihte bütün insanların beklentisi şuydu. Ülkede büyük takımların dışında şampiyonluğun adayı olarak Bursaspor`u görüyorlardı. Ne hikmetse siz büyük Bursaspor taraftarını tatmin edecek şeyler olmadı. Sayın başkanımızla bu konuyu defalarca görüştük ve beklentilerini defalarca dile getirdi. Bu camiayı, bu taraftarı uumutlandıracak onurlandıracak şeyleri birlikte yapalım dedi. Siz taraftarın büyüklüğü bu fikirlerin yerine oturmasını sağladı. Ben de 3.5 yılık sözleşme yaparsak bu iş olur dedim. Başkanımız da bu tarz bir istekle gelince kabul ettim. İnanıyorum ki bu takımı hep beraber şampiyonluğa oynatabiliriz. Bunu başaracak güç ve kalbimiz var. En önemli iş birbirimizi sahiplenmemiz ve kenetlenmemiz olacaktır. Buradan kendi gücüne inanan herkesin taşın altına elini sokmasını istiyorum. Bu sıkıntıları sabırla ve hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. Öncelikle Türkiye Kupası`nda çeyrek finale çıktık gibi görünüyor. Kupada final oynamak ve kupayı kaldırmak en büyük hedefimiz olacak. Hepimizin beklentisi var. Öncelikle başarıyı yakalamak için yönetimimizin kararlı duruşu yanında takımızın takviyeye ihtiyaç olduğu gün gibi ortada. Bize başkan sözünü verdi. Daha önceki şanssızlıkları yaşamamak için daha kaliteli futbolcuları kısa vadede takımımıza katmak istiyoruz. Bu sezon yapacağımız takviyelerle istenilen hedeflere gitmenin yanında asıl işimize öbür sezon başlayacağız. Bursaspor`un elinde çok da kötü olmayan bir takım olduğunu görmüş bulunmaktayız. Bizim teknik kadromuz sizlere ve bu şehre yakındır. Mutlu Topçu sizin içinizden gelen birisi. Öztürk yıllarca Bursapor futboluna İnegölspor`da hizmet etmiştir. Baktığınız zaman kadromuzun hemen hemen hepsi sizlerden. Size de çok teşekkür ediyorum ve ben şuradaki atmosferin ve heyecanın, başarıların ve kupaların habercisi olduğunu söylemek istiyorum" dedi.

Sağlam`ın yardımcıları ise Mutlu Topçu, Ersel Uzgur, Öztürk Tanrıbilir, Birol Berkem ve İbrahim Bakır oldu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler