Ersun Yanal'ın mazereti kalmadı

Ankaraspor-Trabzonspor Öncelikli olarak Fenerbahçe maçındaki taktik anlayışından dolayı sık sık eleştirdiğim Ersun Yanal'ı tebrik ediyorum. Maç öncesi yazımda da belirttiğim gibi Fenerbahçe'nin üzerine oynadığın zaman başarılı olursun. Nitekim Ersun Yanal

Ersun Yanal'ın mazereti kalmadı

Ankaraspor-Trabzonspor
Öncelikli olarak Fenerbahçe maçındaki taktik anlayışından dolayı sık sık eleştirdiğim Ersun Yanal'ı tebrik ediyorum. Maç öncesi yazımda da belirttiğim gibi Fenerbahçe'nin üzerine oynadığın zaman başarılı olursun.
Nitekim Ersun Yanal da takımını hep önde Fenerbahçe sahasında oynattı. Gökhan Ünal, Umut, Colman, Yattara sürekli rakip sahada kaldılar. Öyle ki, sol bek Cale bile bu maça kadar bulamadığı net gol pozisyonları buldu.Böylece Fenerbahçe'nin ataklarının başlangıcı olan defansın direncini kırdılar.
Tabi ki bu maçtaki moral ve motivasyon açısından da Başkan Sadri Şener'in hakkını teslim etmemiz gerekiyor.
Başkan Şener, maça 3-4 gün kala Trabzon'a gelip takımla birlikte olup aynı havayı teneffüs etmesi, maça hazırlık açısından önemli bir moral ve motivasyondu.
Trabzonspor adına bir başka güzellikte Colman'ın serbest oyun anlayışı idi. Bu takıma on numara arayanlara, özellikle de Yusuf'u almak isteyenlere sanırım çok iyi bir ders vermiştir.
Peki bu kadar güzel futbol anlayışı, bu kadar olumlu hareketler ve bu kadar olumlu gol pasları neden sonuç üretmedi?
İşte bu noktada Umut ve Gökhan Ünal'ın uyumsuzluğu mu dersiniz, bencilliği mi dersiniz, laubaliliği mi dersiniz? ne derseniz deyin Trabzonspor adına bütün güzellikleri alıp götürdü.
Fenerbahçe maçında, futbol ve anlayış olarak sahaya yansıyan güzellikleri Ankaraspor karşısında görebilirmiyiz bilinmez ama, bu güzelliklerin yarısını bile görsek rakibin tozunu atarlar.
Ankaraspor takımı futbolu sistemli oynayan takımların başında geliyor. Oyun disiplinine bağlı, bireysel yetenekleri açısından da iyi bir takım.
Fenerbahçe maçındaki futbolun yarısını bile oynarsa Bordo Mavililer bu maçı kazanırlar. Tabiki Umut ve Gökhan'ın bencillikleri yine nüksetmezse
Ersun Yanal'ın mazereti kalmadı
Ersun Yanal, belki de Trabzonspor'un başındaki en şanslı teknik adamlardan birisi.Yönetimden istediği futbolcuları aldırıyor.
Başkan ve yönetim hocanın her türlü isteklerini anında yerine getiriyor. Devre arasında transfer yapmanın zorluklarına rağmen yine de hocanın istemesiyle Alianzinho'yu aldılar.
Trabzonspor sayısal ve maliyet açısından tarihinin en büyük transferlerini yaptı.
Ersun Yanal'ın artık mazereti kalmadı.
Elinde sayısal ve maliyet açısından çok iyi bir kadro var.
Başkan, yönetim, kamuoyu desteği de hiç bir hocaya sağlanmadığı kadar sağlanmış
Herkes görevini yaptı, sıra Ersun Yanal da.
O halde neden şampiyonluk gelmesin ki?
Hadi hocam göster kendini...(Tahmin:2)

Denizlispor-Galatasaray
Galatasaray için Servet, Lincoln ve Kewel çok önemli futbolcular. Özellikle de Lincoln. O olmayınca Baroş da etkisiz kalıyor.Bu maçta da büyük ihtimalle oynamayacak. Sivas ile oynadıkları iki maçta da müthiş tempoda bir futbol oynadılar ama rakip müthiş dirençli idi. Bu kez aynı dirençte bir takım yok karşısında.
Galatasaray takımı daha çok teknik özellikli bir oyun oynuyor. Bunun için de saha şartları çok önemlidir. Denizli de bu şartları bulurlar ve maçı da alıp İstanbul'a dönerler(Tahmin:2)

Kayserispor-Sivasspor
Sivas takımı son Galatasaray maçlarında müthiş oynadı. Teknik Direktör Bülent Uygun, takımını çok iyi motive etmenin yanısıra sistemli ve oyuna müdahalesiyle takımını galibiyete taşıyor. Tam takım olmuşlar. Büyük maçları büyük oynayıp kaybetmiyorlar. Kaybederseler de küçük maçları kaybederler.Kayseri'yi ciddiye alırlar. Üç ihtimalli bir maç(Tahmin: % 40:0 %30:1 %30:2)

Fenerbahçe-Gaziantep
Gaziantepspor da tıpki Ankaraspor gibi futbolu sistemli ve iyi oynayan bir takım. Fener'e karşı da iyi oynayacaklardır. Fenerbahçe'nin takım oyununda ciddi sıkıntıları var.Guiza ile taraftar, Aleks ile Aragones arasındaki uyumsuzluk sıkıntı yaratabilir.Antep yakaladığı pozisyonları atarsa en az bir beraberlik çıkarır. Tabiki hakem müsaade ederse (Tahmin:%70:1 % 30:0)

Beşiktaş-Antalya
Beşiktaş Denizli'yi zor geçti. Takım içerisinde ciddi sıkıntılar var. Yusuf'un Delgado'ya tercih edilmesi takımı olumsuz etkiliyor. Böyle olunca da sonuç üretmede sıkıntı çekiyorlar. Antalya takımı iyi futbol oynuyor. Kendi sahasında kupa maçında rakibine yenilmesi asla ölçü olamaz.İstanbul'dan da en az bir puanla ayrılabilirler (Tahmin:% 65:1 %35:0)

Bursaspor-Hacettepe
Bursaspor Ertuğrul Sağlam ile sağlam oynuyor. Onun için bu maçı kazanırlar(Tahmin:1)

Eskişehir-İstanbul Büyükşehir
Haftanın beraberliğe yatkın maçlarından biri.(Tahmin:0)

Kocaeli-Gençlerbirliği
Bu maçın sonucunu da beraberlik olarak görüyorum.(Tahmin:0)

Ankaragücü-Konya
Dengesiz iki takımın mücadelesinden beraberlik öncelikli sonuç olur. Bunu bozarsa ev sahibi takım bozar. Tahmin:%60:0 %40:1 )

cevatocak@hotmail.com

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor