Ersun Yanal'ın kupa şansızlığı

Fortis Türkiye Kupası'nı 7 kez müzesine götürme başarısı gösteren Trabzonspor, son iki sezondur teknik direktör Ersun Yanal ile kupada kayıplara karıştı. Fortis Türkiye Kupası A Grubu 3. hafta maçında deplasmanda Antalyaspor ile 3-3 berabere kalarak kupay

Ersun Yanal'ın kupa şansızlığı

Fortis Türkiye Kupası'nı 7 kez müzesine götürme başarısı gösteren Trabzonspor, son iki sezondur teknik direktör Ersun Yanal ile kupada kayıplara karıştı.

Fortis Türkiye Kupası A Grubu 3. hafta maçında deplasmanda Antalyaspor ile 3-3 berabere kalarak kupaya veda eden Trabzonspor, kupada maziyi arıyor. Türkiye Kupası ve Federasyon Kupası isimleri altında düzenlenen organizasyonda Galatasaray 14 kez kupayı müzesine taşırken, Beşiktaş ve Trabzonspor 7'şer kez, Fenerbahçe 4 defa kupayı kazandı. Altay, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Göztepe ve Kocaelispor 2'şer, Kayserispor, Bursaspor, Eskişehirspor ve Sakaryaspor da birer kez kupa sevinci yaşayan takımlar oldu.

Kupa beyi olarak da bilinen Trabzonspor, son iki sezondur Fortis Türkiye Kupası'nda iddiasız takımlar arasına girdi. Kupada sürekli zirveye oynamasıyla bilinen, çeyrek final, yarı final ve final oynamaya alışık olan Trabzonspor, son iki sezondur teknik direktör Ersun Yanal ile birlikte bu mutluluğu yaşayamadı. 2007-2008 sezonunda takımın başına gelen Ersun Yanal'ın yönetimindeki Trabzonspor, söz konusu dönemde Fortis Türkiye Kupası'nda oynadığı 4 maçta 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı. Bordo-mavili
takım, bu maçlarda 8 gol atarken, kalesinde ise 6 gol gördü. Gruptan çıkamayan Bordo-mavili takım, kupaya erken veda etti. 2008-2009 sezonunda ise Fortis Türkiye Kupası'nda Trabzonspor için durum değişmedi. Bordo-mavili takım, oynadığı 4 maçta 1 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti. Trabzonspor, bu maçlarda 7 gol atarken, kalesinde 8 gol gördü.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bordo-mavili takımın başında çıktığı 8 Fortis Türkiye Kupası maçında 3 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti. Trabzonspor, Ersun Yanal ile birlikte oynadığı kupa maçlarında yüzde 37'lik bir başarı performansı sergileyerek, kupada en kötü dönemlerinden birini yaşadı.

Trabzonspor'un teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde oynadığı kupa maçlarında aldığı sonuçlar şöyle:
"Vestel Manisaspor -Trabzonspor: 3-0
Trabzonspor-Kırıkkalespor: 5-0
Adana Demirspor-Trabzonspor: 1-0
Trabzonspor-Gençlerbirliği: 3-2
2008-2009
Trabzonspor-Karademir Karabükspor: 2-0
Gaziantepspor-Trabzonspor: 3-1
Trabzonspor-Beşiktaş: 1-2
Antalyaspor-Trabzonspor: 3-3"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor