Ersun Yanal'ın büyük sınavı

Trabzonspor'un, başında İstanbul takımlarına karşı oynadığı 7 maçta sadece bir galibiyet alabilen teknik direktör Ersun Yanal, deplasmanda ise Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı oynadığı maçlarda galibiyet elde edemedi. Yanal, yönetimindeki Trabz

Ersun Yanal'ın büyük sınavı

Trabzonspor'un, başında İstanbul takımlarına karşı oynadığı 7 maçta sadece bir galibiyet alabilen teknik direktör Ersun Yanal, deplasmanda ise Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı oynadığı maçlarda galibiyet elde edemedi. Yanal, yönetimindeki Trabzonspor geçtiğimiz sezon ligin son haftasında evinde Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup etmişti. Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı ise hem iç sahada hem de dış sahada galibiyet elde edemedi. Yanal'lı bordo-mavili takım 3 büyüklerle oynadığı 7 maçta 5 mağlubiyet, 1 galibiyet ve 1'de beraberlik elde edebildi. Söz konusu maçlarda attığı 4 gole karşılık ise kalesinde 11 gol gördü.

Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile deplasmanda oynadığı maçlarda ise yüzü gülmedi. Fenerbahçe'ye 3-2, Beşiktaş'a 3-0 ve, Galatasaray'a 1-0 ve 3-0 mağlup olan bordo-mavili takımda Ersun Yanal, 25 Ocak Pazar günü İstanbul'da Fenerbahçe ile oynanacak olan karşılaşmada takımından galibiyet istedi.

Turkcell Süper Ligi'nde oynadığı 16 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Trabzonspor ligin ilk yarısını 34 puan ile averajla ikinci sırada tamamlarken Fenerbahçe ile oynayacağı 2009 yılının ilk derbisini kazanarak ikinci yarıya moralli girmek istiyor.

Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal'ın camiada yakalanan havanın bozulmaması için tüm tedbirleri alırken, bir taraftan da sarı-lacivertli takımı deplasmanda yenerek liderliği yeniden ele geçirmenin hesaplarını yapıyor. İstanbul'da 3 büyüklere karşı siftahı bulunmayan Yanal'ın bu anlamda takımına gerekli tüm motivasyonu özel toplantılar düzenleyerek vermeye çalışıyor.

Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, takımının büyük maçları kazanamama sıkıntısını giderme açısında da Fenerbahçe maçı büyük bir önem taşıyor. İkinci yarıda bu eksikliği giderme açısından Antalya'da iyi bir hazırlık dönemi geçiren bordo-mavili takımın hedeflerine ulaşması açısından büyük maçlarda galibiyetle ayrılması gerekiyor. Zirvede yer alan rakiplerine karşı bu şansızlığını kırması gerektiği bilinciyle hareket eden bordo-mavili takım ilk yarıda ortaya koyduğu form ile şampiyonluğa oynayabilecek bir görüntü verse de Fenerbahçe karşılaşmasında bu anlamda büyük bir sınav verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor