Ersun Yanal seminerde konuştu

Club Lara Sera Hotel'de düzenlenen seminerinin ilk gününde 'Türk futbolunun Dünü, Bugünü, Yarını ve Sorunları' oturumu gerçekleştirildi. Seminere Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Sivasspor Teknik Direktö

Ersun Yanal seminerde konuştu

Club Lara Sera Hotel'de düzenlenen seminerinin ilk gününde 'Türk futbolunun Dünü, Bugünü, Yarını ve Sorunları' oturumu gerçekleştirildi.
Seminere Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ve TÜRFAD Başkanı İsmail Dilber'in konuşmacı olarak katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Turizmin başkenti olarak nitelendirilen Antalya'nın artık sporunda başkenti olduğunu belirterek, "Binin üzerinde takım kamp yapmak için Antalya'yı tercih ediyor, buda bizi mutlu etmiştir. Gelecek sene bu sayının 2 binin üzerine çıkacağını tahmin ediyor ve bekliyoruz. Bu arada artık eskimiş olan Antalya Atatürk Stadı'nın yerine, 30 bin kişilik uluslar arası standartta yeni bir stat yapacağız" diye konuştu.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da, spor kültürü ve eğitimin önemine dikkat çekerek, "Türk sporunun özlediğimiz noktaya gelmesi için ülkede olumlu bir iklime ihtiyaç var. Bu olumlu iklimi yakalayamazsak yetenekli sporcuları olimpiyat kürsüsüne çıkaramayız. Gençlerimize ve tüm insanlarımıza spor kültürünü aşılamak zorundayız. Türkiye, spor ülkesi olabilecek potansiyele sahip yeter ki bunu kullanabilelim. Spor kültürü ve eğitimine sahip olmak iyi bir seyirci, iyi bir yurttaş olmanın temel noktalarından biridir. Spor kültürü ve eğitimi konusunu çalışmalarımızın ilk basamağı yapmak zorundayız. Ondan sonra futbolu, basketbolu ve diğer branşları getirebiliriz. Spor eğitimi ve kültürünü işin temeli yapmalıyız" diye konuştu.

Bakan Başesgioğlu, federasyonların büyük bir bölümünün özerkleştiğini hatırlatarak, "Federasyonlarımız bu özerkleşmenin gereklerini yerine getirme gayreti içerisindedir. Bazı kesimler tarafından özerkleşmenin erken olduğu, devletin bazı konulara müdahil olması gerektiği yönünde görüşler belirtiliyor. Bazen benim de bazı branşlarda bu konuda kendime sorularım oluyor. Ama özerkleşmenin gereklerini sonuna kadar yerine getireceğiz" dedi.
Tesisleşmenin önemine de dikkat çeken Bakan Başesgioğlu, "Altyapı ve tesisleşme konusunda tüm ülkede atağımız sürüyor. Antalya'da ve Kayseri'de spor kompleksleri bitti ve bitmek üzere, Konya, Eskişehir, Malatya, Sivas'ta yeni stat projelerimiz var. Amacımız süper lig takımları başta olmak üzere bütün kulüpleri modern statlara kavuşturmak. Kulüplere daha fazla gelir sağlamak ve futbolseverlere daha iyi şartlarda seyir imkanı sağlamak için mimarisi eskimiş statları yenilemek ve çağdaş hale kavuşturmak
istiyoruz" diye konuştu.

Hedeflerinin 2016 Avrupa Şampiyonası ve 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmak olduğunu dile getiren Bakan Başesgioğlu, "2010 Dünya Basketbol Şampiyonası ile ilgili taahhütlerimizi yerine getireceğiz. Organizasyonu gecikmeye imkan vermeden en iyi şekilde yapacağız. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı da ülkemizde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda sıkıntımız olacağını zannetmiyorum. Saydığımız ve yeni yapacağımız statlarla bu şampiyonayı en iyi şekilde yapacağımıza yürekten inanıyorum.
Gerçekleştireceğimiz organizasyonları en iyi şekilde yaparak 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Şiddet ve kötü tezahüratı sahalardan sileceklerini kaydeden Bakan Başesgioğlu, "Şiddet ve düzensizliği önleme konusunda hazırladığımız kanun tasarısı Adalet Komisyonu'nda bekliyor. Kötü tezahürat şiddet sahalarımıza yakışmıyor. Bunları sahadan silmek zorundayız. Bu konuda sporun tüm fertlerine önemli görevler düşüyor. Elbirliğiyle sıkıntı çektiğimiz konuyu önleyebiliriz. Şiddet ve düzensizliği önleme konusunda yürürlükte olan kanunun uygulamada aksayan yönlerini düzelteceğiz" dedi.

Şike ve teşvik primine yönelik bir yasa hazırladıklarını da kaydeden Bakan Başsesgioğlu, "Yasada şike nedir ve teşvik nedir yasal unsurlarını belirtiyoruz. Yeni düzenlemede bunlara uyulmadığı zaman yaptırımlar getiriyoruz" diye konuştu.

Antrenör ve sporcuların sıkıntıları gidermek için birtakım düzenlemeler yapacaklarını kaydeden Bakan Başesgioğlu, kulüplerin artık Dernekler Yasası ile yönetilemeyeceğini, kulüplerin günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek bir Kulüpler Yasası çıkartacaklarını kaydetti.

Türkiye'nin tam anlamıyla bir spor ülkesi olacağını ifade eden Bakan Başesgioğlu, "Heyecanlı ve kaliteli bir ligimiz var. İki Anadolu kulübü zirvede. Daha fazla Anadolu takımının zirve için mücadele edeceği, dengeli bir lig olacaktır. Tam anlamıyla bir spor ülkesi, dünyaya ve çevresinde ülkelere çok fırsatlar sunacak bir spor ülkesi olacaktır" diyerek sözlerini noktaladı.

Bakan Başesgioğlu'unn ardından söz alan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Türk sporunun çok ciddi reformlara ihtiyacı olduğu bir dönem yaşandığını belirterek, "Futbolumuzun son yıllardaki başarıları, liglerimizin son yıllarda kaliteli geçmesi hepimizi mutlu ediyor. Yönetimsel sorunlar yaşadığımız bir dönemdeyiz. Devamlılık ve sürekliliğin olması için Türk futbolunun çok ciddi yönetimsel profile ihtiyacı var. Kulüplerimizin dernekler statüsünden kurtulup istikrarı sağlayacak altyapı oluşturması
lazım. Taban birliklerinin de devreye girmesiyle bu reformlar gerçekleşebilir. Futbol, dahil olmak üzere bütün sporların eğitim sistemine girerek, eğitim sistemi içinde şekillenmesi gerekiyor. Beden eğitimi derslerinde reform yapılması gerekiyor. Çok ciddi bir organizasyona ihtiyacımız var. Çağdaş, futbolumuzun gereksinimi olan güçlü bir taban birlikleri yaratmak gerekiyor. Mesleki anlamda bize çok büyük yükler yüklenip, büyük şeyler beklenirken, biz teknik adamların mesleki anlamda hiçbir tanımlaması ve
güvencesi yok. Sporcuların ve teknik adamların çok ciddi anlamda destekleneceği bir kanunla desteklenen yönetimsel reform gerekmekte. Benim ve arkadaşlarımın büyük beklentisi futbolun doğru şekilde yönetilmesi" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor