Ersun Yanal: Haksızlık yapılıyor

Trabzonspor teknik Direktör Ersun Yanal, Gaziantepspor karşısında alınan beraberliği değerlendirip, geleceğe yönelik mesajlar verdi. Gaziantepspor karşısında maça iyi başladıklarını belirten Yanal, “Oyuna çok rahat koparabileceğimiz bir tarz ile başladık.

Ersun Yanal: Haksızlık yapılıyor

Trabzonspor teknik Direktör Ersun Yanal, Gaziantepspor karşısında alınan beraberliği değerlendirip, geleceğe yönelik mesajlar verdi.

Gaziantepspor karşısında maça iyi başladıklarını belirten Yanal, “Oyuna çok rahat koparabileceğimiz bir tarz ile başladık. Özellikle ilk yarıda yakaladığımız gol pozisyonları vardı. Bunları sayıya çevirsek çok rahatlıkla maçı ilk yarıda lehimizde götürüp rahat bir skorla karşılaşmayı tamamlayabilirdik. İkinci yarıda da aynı oyun formatı devam ederken takım savunmasının yaşadığı bozuklukta gol yedik. Arkasından rakibin direnci arttı. Oyunun oynamama bölümünü iyi kullandılar ve bundan prim de gördüler. Ataklarımızın yoğunlaştığı anlarda rakibin direnci de artıyor. Gaziantepspor ligin iyi mücadele eden takımlarında biri ve kendisine 2 puan bıraktık” diye konuştu.

“Her takım kayıpları olacak”
Ligin birçok haftasında zorlu karşılaşmalar oynanacağına işaret eden Yanal, “Biz zirve yarışına devam edeceğiz. Bu tür kayıpların olabileceği ve telafisini yapabileceğimiz maçlar mutlaka önümüzde olacak. Mücadele yönünden iyiyiz ama mücadeleyi daha süreli bir hale getirmek adına yakaladığımız pozisyonları değerlendirmeliyiz” dedi.

“Oyuncularımıza haksızlık yapılmamalı”
Gökhan Ünal ve Umut Bulut ikilisinin yan yana oynamayacağı şeklinde yapılan değerlendirmeleri de cevaplayan Yanal şunları söyledi: "Biz bu oyuncularımızla yaklaşık 250 saattir birlikteyiz. Çalışma birlikteliğimiz var. Dışardan anlaşıyor veya anlaşamıyor eleştirisini yapmak çok doğru değil. Bu oyuncuların anlaşıp, anlaşmadığını görebilecek kadar yakın mesafedeyiz ve bunun yorumunu biz çok daha rahat yapabiliriz. Şu andaki oyuncularımızı kullanım şekliyle bundan önceki karşılaşmaları kazandığımızı unutmayalım. Sadece gol atmadıkları zaman bu değerlendirmeyi yapmak haksızlık olur. Pozisyona giren üreten oyuncular olmasalar söylenenleri kabul edebiliriz. Ama bizim takımımızın bazı eksiklikleri bulunuyor. Bu eksiklerin olmasından dolayı kullandığımız zaruri oyuncular var. Oyuncularımıza bu konuda haksızlık yapılmamalı. Bazı oyuncuların üzerine çok yük binecek. Burada mesele Umut Bulut ve Gökhan Ünal meselesi değil. Sadece oyunu bu iki oyuncumuz oynamıyor. Birbirlerine pas atıyor yada atmıyor diye bir şeyde söyleyemezsiniz. Öyle bir şeyde yok. Biz bunların analizlerini de yapıyoruz. Defalarca bir maçı en az 3 kez izliyoruz. Oyuncularımızın en ufak bir problemi yok. Lütfen böyle bir gündem oluşturmayalım. Bunu yapmaya da hakkımız yok”

“Yeni kurulan bir ekibiz”
Trabzonspor'un yeni kurulan bir ekip olduğunu bu nedenle bazı aksaklıklarının yaşanmasının da doğal karşılanması gerektiğini kaydeden Teknik Direktörümüz, “Hepsini bir anda toparlamak o kadar kolay değil. Herkes bizi beklemiyor. Gidip oyuncuyu alalım, getirelim, burada oynatalım. Bu bir oluşum ve bu oluşumun içersinde bunlar olacaktır” yorumunu yaptı.

İbrahim Yattara'nın uzun biri aradan sonra tekrar takıma katıldığının altını çizen Yanal, “Zaman zaman mücadelesinde problem yaşadığını gözlemliyoruz. Bu çok normal. Çünkü uzun zamandır oynamıyor. O da devreye girecek. Diğer oyuncularımızı da kullanacağız. Belki tek forvete döneceğiz. Belki zaman gelecek oyun içersinde 4 oyuncuyu birlikte kullanacağız. Özellikle yaratıcı bölgelerdeki oyuncuların eksikliğini her zaman hissediyoruz. Oyunu oynuyorsunuz, zorluyorsunuz ama onu akıllı bir yönde çevirebilecek bir düzenimiz var mı deseniz bu zor.” yorumunu yaptı.

“Sirkülasyon büyük oldu”
Sezon başında 23 oyuncu transfer edildiğinin söylenmesinin doğru olmadığını sözlerine ekleyen Yanal, “23 oyuncu aldık dediğiniz zaman yine haksızlık yapmış olursunuz. Bizim 23 tane aldığımız oyuncunun 5'ini kampa götürmedik. 4 oyuncu da başka bir takıma verildi. Şu anda da kadroya almadığımız 3 genç oyuncumuz daha var. Bunları toplarsak 12 oyuncu eder. Bizim aldığımız oyuncuların portföyü belli. Giden oyuncuları da saydığımız zaman takım içerisinde oldukça yüksek bir sirkülasyon gerçekleşti. Trabzonspor yeniden kurulma aşamasında olan bir takım. Belirli bir iskelet ve şablon oluştu. Bunun üzerinde oynamalar sürecektir. Ama Trabzonspor bunu yaparken hovarda davranmayacaktır. Genç, yetenekli ve uzun vadeli bir takım olmuştur. Kadroda bulunan 14-15 oyuncu en az 2-3 yıl ve ötesinde Trabzonspor'u taşıyacak kapasitededir. Tabi ki bu kadro içersinde ufak tefek, başarılı olacak, denenecek oyuncular girecektir” şeklinde konuştu. Transferlerle ilgili olarak da şu anda bir çalışma yapmadıklarını belirten Yanal, “Böyle bir şey olduğunda biz kamuoyuyla paylaşırız. Portföyümüzde elbette isimler var ama var böyle bir çalışma şu anda yapılmadı” görüşünü dile getirdi.

“Kalecilerimizin hepsi değerli”
Yanal, ilk kez takımımızın kalesini koruyan Tony Sylva hakkına da şu değerlendirmeyi yaptı: “Tony Sylva kaliteli ve deneyimli bir kaleci. Sezon başında aldığımızda problemli bir transferdi. Kendisini oynatmak için getirmiştik. Takımımızın kazandığı maçlar sonrasında Tolga ile devam ettik. Ben Tolga'nın çok fazlasıyla hatalı gol yediğini düşünmüyorum. Bu bir nöbet değişimidir. Bugün Tolga oynayacaktır, yarın Sylva veya Onur. Bizim tüm kalecilerimiz değerli. Üçü de milli takımlara gidiyor. Hiç birini kaybetmeye niyetimiz yok. Çünkü her an her şekilde değişebilecek ortamlar var. Bu ortamları düşünmek zorundasınız. Yavaş yavaş diğer oyuncularımız da forma giyecek. Bu takım sezon sonuna kadar 24 oyuncusuyla birlikte ligi götürecek”

“Ayaklarımız yere sağlam basmalı”
Gaziantepspor maçında yenen golde takım savunmasını değerlendirmek gerektiğini belirten Yanal, “Bu gol sonrası sadece defans oyuncularını eleştirmemek lazım. Pozisyonun öncesine bakılmalı. Biz hep takım savunmasıyla ilgili olarak çalışıyoruz. Bunu yapmak zordur. Bireysel becerilerle hücum gerçekleştirebilirsiniz ama takım oyunu oynayarak savunma yapmak oldukça zor bir süreç gerektirir. Biz iyi bir yoldayız ve bu yolu devam ettiriyoruz. Takımdaki oyuncuların en azından kazanma arzularını görüyoruz. Bu arzuların yukarıya çıktığı her maçta daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Rakipler de puan kaybedecek biz de. Bu uzun bir süreç, daha henüz 8. haftayı bitirdik. Ligde çok şeyler değişecektir. Ligin tamamında 25 puan kayıpla şampiyon olunuyor. Kendimizi ve diğer rakiplerimizi de düşünürsek hiçbir şey gerçekleşmiş değil. Trabzonspor'un zirve yarışı elbette devam etmeli. Ancak her zaman bir şeyin altını çiziyoruz; yeni bir takımız. Bu takımın üzerine kaldırabileceği yükleri yükleyip gitmek gerekir. Bu değerlendirmeyi hem yönetim hem biz çok uzun zamandan beri yapıyoruz. Bir anda zafer çığlıkları atıp kendimizi olduğumuzdan daha fazla bir yerde görmek bize zaman zaman zarar da verecektir. Ayaklarımızın yere sağlam basması gerekir. Biz iyi bir takımız. Bu takımın hedefleri de eksikleri var. Bunu her zaman söylüyoruz. Rakiplerimizi de iyi değerlendirip önümüze bakmalıyız” açıklamasında bulundu.

“Kolay adam kaybedemeyiz”
Taraftarların Trabzonlu oyuncu Tayfun Cora'ya sahip çıkması gerektiğini de vurgulayan Yanal, “Tayfun Trabzonlu ve buranın çocuğu. Trabzonspor seyircisi onu bağrına basmalı. Oyuncuyu çok çabuk harcayabilirsiniz. Ama biz onunla uzun bir yol alacağız. Bu kadar hovarda olamayız. Bir oyuncu kötü oynadı, 'onu kes, bunu oynat' o kadar kolay değil bu işler. Futbolcular cebinizden çıkartıp attığınız kağıt parçası değil, bunlar önemli değerler. Bugünkü şartlarda o kadar ucuz adam kaybedemezsiniz” ifadelerini kullandı.

“Kötü durumda değiliz”
Fortis Türkiye Kupası'nda hafta arasında yine Gaziantepspor ile karşılaşacaklarını da belirten Yanal, bu maçla ilgili değerlendirmelerde bulunarak sözlerini tamamladı: “Kupada hedefimiz belli. Final oynamak istiyoruz. Çok enteresan ve renkli bir gruptayız. Amacımız ilk maçta Gaziantepspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılmak. Avantajlarımız var ve bunları değerlendirebiliriz. Bu kadroyla yolumuza devam edeceğiz. Eksiklerimizi göreceğiz ve bunları tamamlamaya çalışacağız. Önemli olan her seferinde bunu başarabilmek. Biz kötü bir durumda değiliz”.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor