Ermenistan'ın yaptığına bakın

Ermenistan'da yapılan İşitme Engelliler Avrupa Güreş Şampiyonası'na katılan Türk Milli Takımı Ermenistan'dan iki gün sınırda bekletildi.Şampiyonaya sonrası Gürcistan üzerinden Türkiye'ye dönmek isteyen İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı iki gün kaldıkla

Ermenistan'ın  yaptığına bakın

Ermenistan'da yapılan İşitme Engelliler Avrupa Güreş Şampiyonası'na katılan Türk Milli Takımı Ermenistan'dan iki gün sınırda bekletildi.

Şampiyonaya sonrası Gürcistan üzerinden Türkiye'ye dönmek isteyen İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı iki gün kaldıkları Ermenistan sınır kapsından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu girişimleriyle çıkış vizesi aldı.

BAKANLAR DEVREYE GİRDİ

Ülkeden çıkış izni alamayarak sınırda bekletilen Güreş Milli Takımı'nın iki gündür sınırda olduğu öğrenildi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat KılıçIn Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından Tiflis Büyükelçiliği ile irtibata geçildi.

ERMENİSTAN'DAN ÇİRKİN OYUN

Yapılan girişimler neticesinden karayolu ile yola çıkmaya çalışan 20 kişilik İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı ile irtibat kuruldu. Pazar günü resmi tatil olmasına rağmen, Türkiye'nin tepkisi üzerine yarına kadar sınırda otobüs içinde bekletilmesi planlanan milli takım kafilesine geçiş izni verildi ve milli takım sporcuları karyolu ile Tiflis'e hareket etti.

Öte yandan İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı'nın Ermenistan'a giriştede aynı muameleye maruz katıdığı, bunun üzerine yarışma tartısına son anda yetişdikleri ve şampiyonadan diskalifiye olmaktan son anda kurtuldukları öğrenildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor