Ermeni köyünde 'Milli' sevinç

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şeref tribününden izlediği karşılaşmada Türkiye'nin Ermenistan'ı 2-0 mağlup etmesi Türkiye'nin tek Ermeni köyü olan Vakıflı'da sevinçle karşılandı. Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Vakıflı Köyünde yaşayan Ermeni asıllı Türk v

Ermeni köyünde 'Milli' sevinç
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şeref tribününden izlediği karşılaşmada Türkiye'nin Ermenistan'ı 2-0 mağlup etmesi Türkiye'nin tek Ermeni köyü olan Vakıflı'da sevinçle karşılandı.

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Vakıflı Köyünde yaşayan Ermeni asıllı Türk vatandaşları, Ermenistan-Türkiye arasında oynanan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şeref tribününden izlediği 2010 Dünya Kupası eleme maçını, köy kahvesinde izledi. Vakıflı Köyü sakinleri, yediden yetmişe milli maç heyecanı hep birlikte yaşadı.

Türkiye'nin maçın 61. dakikasında ilk golü bulması Vakıflı köyü sakinlerini sevince boğarken Türkiye'nin maçı 2-0 kazanması büyük sevinçle karşılandı.

Güzel bir oynandığını belirten Vakıflı Köyü Muhtarı Berç Kartun, "İyi bir maçtı. Ben 2-1 kazanırız demiştim ama 2-0 daha güzel bir skor oldu. Milli Takımı tebrik ediyoruz. Cumhurbaşkanımız maçı orada izleyerek iyi olanı yaptı. Gitmesi hem Türkiye hem de Ermenistan için dostluğun başlangıcı adına güzel bir adım oldu. Umarım bundan sonra da dostluk kazanır. Artık her şey iki devletin siyasilerine kaldı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor