Erman Toroğlu'ndan şok iddia

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi’nin “Futbolun Yeni Gerçekleri – 3” konulu paneli Trabzon’da ünlü spor yorumcusu Erman Toroğlu, Trabzonspor eski teknik direktörü Giray Bulak ve Fahir Genç’in de katılımıyla yapıldı.Trabzon Hamamiz

Erman Toroğlu'ndan şok iddia

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi’nin “Futbolun Yeni Gerçekleri – 3” konulu paneli Trabzon’da ünlü spor yorumcusu Erman Toroğlu, Trabzonspor eski teknik direktörü Giray Bulak ve Fahir Genç’in de katılımıyla yapıldı.

Trabzon Hamamizade Konferans Salonu’nda bugün düzenlenen panele, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Atalay, Trabzon Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, Trabzonspor’un efsanevi hocası Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer, Giray Bulak, TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban, Erman Toroğlu, TS’li eski futbolcu Orhan Çıkrıkçı ve spor camiasından çok sayıda isim katıldı.

Panelin açılışı öncesi TFF Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Atalay, Erman Toroğlu’na Trabzonspor forması hediye etti.

Panelin açılış konuşmasını yapan Trabzonspor’un efsane hocalarından ve TÜFAD Onursal Başkanı Özkan Sümer, önemli açıklamalarda bulundu.

SÜMER: CİDDİ ADIMLAR ATMALIYIZ
Gerçekleşen panelin çok önemli olduğunu belirten Sümer, “Yeterli ilginin gösterilmediğini görmekteyiz, bunun ciddi bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Futbolun yeni gerçekleri tabi genel anlamıyla dünyayı kapsar ve bizim bu dünyadaki futbolun karmaşık yapısına çeşitliliğine çok girebileceğimizi sanmıyorum ama ülkemize dönük olara ülkemizde futbol sorunları kurumsal mı, transfer mi, eğitim mi, finansal mı, kültürel farklılıklar mı, bunların ne olduğunu düşündüğümüz zaman benim açımdan şunu diyebilirim; her şeyi geçer. Bunları değerlendirebilmek ve bir yere yerleştirebilmek için geçmişi bilmemiz lazım. Geleceğin ihtiyaçlarını belirlememiz lazım” dedi.

“Fikir konuşma anlamında güzel olabilir ama eylemsel bir ilişkisi yok ise tabi boşlukta kalacaktır” diyen Sümer, “Hiç beceremediklerimizden biride budur. Çok yüzeysel konuşuyoruz zaman zaman aşağıya indiğimizde de onu gerçeğe edirgemek yönünde hiç becerimiz yok. Skor kültüründen futbol kültürüne dönüşmek yolundaki bir doğruya el atabilirsek inanıyorum ki yönlendirme yönünden de çok ciddi adımlar atacağız” ifadelerini kullandı.

BULAK: LİLLE ÇOK İYİ TAKIM DEĞİL devamı sayfa 2'de


Giray Bulak, “Real Madrid’in bugün 450 milyon Euro borcu var ama taşınmazlarına baktığınızda bunları karşılayabilecek güçleri var. Bu bakımdan kulüplerimizin bugün Türkiye’de yönetilmesi ileride sıkıntılara yol açabilecektir. Dün akşam izlediğimiz Lille takımı Fransanın çok iyi takımı değil ilk yarıda belki bizi korkuttu ama maçı beraberliğe taşıyabildik. Lille takımı Fransa’da 3 defa şampiyon olmuş. Çok aristokratların yaşadığı bir kent. Kulüplerin geleceği aydınlık mı olacak, karanlık mı olacak. Futbola bu yönde katkısı var. Sponsorlar da çok önemli tabiî ki” dedi.

Bulak, “Dün akşam iki takım var sahada Trabzonspor 7 yabancıyla başladı çıkan oyuncular gelen oyuncularla 10 yabancı oldu. Pawel, Adrian ve Sapara girdi oyuna. Kendi şehrimizde alışık olmadığımız bir kadronun yerine 10 tane yabancı. Rakiplerde 14 tane yabancı. 24 tane yabancı oyuncu sahada benim çok garibime gitti. 6 + 2’nin ucu çok açık. Gelecekte hep yabancımı oynanacak bilmiyorum. Takımlarımızın yarısı yabancı oldu bu acaba doğrumu bizim geleceğimize ne gibi etki yapacak bunu geçmiş panelde rakamlarla belirtmiştim. Bizim ülkemizde 30 milyon gencimiz var yabancıya neden bu kadar yönelenelim ki kendi gençlerimize bir imkan sağlamalıyız” diye konuştu.

GENÇ: NELER YAPMALIYIZ devamı sayfa 3'te


Fahir Genç, “Trabzon çok önemli bir yer benim için. Futbol yaşantılarımının kesiştiği noktalar hep Trabzon’da oldu. Sağolsun Özkan hocanın sayesinde buralarla tanıştım. TÜFAD’ın Trabzon ayağınının ülke geneline yönelik antrenörlerinin mesleki örgütlere hizmet yapıyor olması ayrıca önemli. Buradan kendi kararımca bir şeyler aktarabilirsem ne mutlu bana diye düşünüyorum. Şimdi aslında ben konuya TFF yapılanmasından girmek istiyorum. Şayet siz hangi işi yaparsanız yapın hangi mesleğin içinde olursanız olun geçmişi irdeleyemediğiniz taktirde bugünü ıskalarsınız. Geleceğe yönelik işler de de isabetli olmanız beklenemez. TFF’nin bugünlerde tartışıldığı noktalarda geçmişi de bilmek gerekir” dedi.

Genç, “Türk futbolu mutlak ve mutlak özerk hale gelmeli. Özellikle de bu işe önderlik yapan teknik adamlar tarafından ciddi şekilde savunuluyordu. 89 yılında başarısız bir genel kurul, 89 yılında yar atama dediğimiz Şenes Erzik dönemi. Bir ayrışmışlık vardı bütün bunlar 92 yılında yasa ile yörüngeye girdi. Özerk futbol yasasının o dönemki çıkışında antrenörler derneği olağanüstü bir rol oynadı. Yasa çıktığı gün TBMM’de futbol kesiminden sadece 3 kişi vardı. Bir Yusuf Namoğlu, iki Rıza Sümer, üç ben. Onun dışında ne bir kulüp temsilcisi hiçbiri yoktu. Biz bu kadar heyecanla bu işin korunmasını yaptık. Ve haklı olarak da taban birlikleri kavramı dediğimiz o oluşum o TFF genel kurulunda sayısal olarak belki 210 delege falan vardı onların yine 130’u kulüplerden oluşuyordu ama 10 tane TÜFAD temsilcisi, 10 tane profesyonel futbolcular derneğinin temsilcileri vardı” dedi.

TOROĞLU: FENER KURTULACAK BOŞA BEKLEMEYİN devamı sayfa 4'te


Erman Toroğlu, “Şuanda parayla ahlak çarpışıyor. Şike çıktığından beri. Para mı ahlak mı sorusuna cevap para diyorlar. Ahlak kitapta var. Türk futboluna lazım olan aklı başında yabancı bir yönetici. Trabzonspor kamp yapıyor Uludağ’da bizde oradayız. Ahmet Suat hocam orada. Yatıyoruz kalkıyoruz idman adeleler gerilmiş kemanın yayı gibi. Trabzonspor’a geliyoruz yatıyorlar, baktım sabah 9’da kahvaltı yapıyorlar. Ahmet hocaya söyledim hocam idman nası yapıyosunuz falan dediki Türkiye’de 3 ay tatil yapıyor futbolcu. Fazla idman yaptırırsam biyerlerini attırırım. Bunları idmana hazırlıyorum dedi ve aklımdan çıkmaz o laf doğru da diyor” dedi.

Toroğlu, “Biz bazen koyun gibiyiz kusura bakmayın. Bir grup çıktı Tamer Güney, Yılmaz Yücetürk, Ahmet Suat Özyazıcı, bunların hepsi çıktı iyi çıktılar kafadan iyi çıktılar.sonradan biyerlere geldik o günlerden bugünlere geldik peki bugün nasıl. Arkadaşlar futbol takımlarında yönetici dediğimiz ftubolun içinden gelmiş o düdüğü çalıp, antrenörlerden çıkan adamlarla olmazsa başka biyerden gelen adamlarla olursa olmaz” diye konuştu.

Bir gecede Play-Off oldu niye para. Şike çıktı paralar gidecek eyvah adamlar diyo play-off yapın ben biraz kurtarırım böyle diyor TFF’de tamam diyor. Niye teslim çünkü. Transferler nasıl yapılıyor, bu yabancı futbolcuları nasıl alıyorlar arkadaşlar bunların alış şekli şu tek bir antrenör, bir menajer, bir de yönetici. Tek bir aracı. Böyle gidiyor bu iş” ifadelerini kullandı.

Erman Toroğlu, “Fenerbahçe şike yaptı ama bundan kurtulacak. TFF Etik kurulu kararı verdi şu, şu kulüpler düşecek içerde duruyor dosya. Ama neden düşüremiyorlar çünkü para kaybedecekler. Ceza hukuku ne diyor, hangi kulubün şike yaptığına kanaat getiriyorsan bakın karar değil kanaat getiriyorsan o kulüp düşecek diyor. E tamam ortada var böyle bir şey. Ama düşüremiyorlar. Hiçbirşey beklemeyin TFF’yi aştılar birinci aşamayı yani, ikinci aşamayı da açacaklar” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler