Erdoğan'dan bir çılgın proje daha

Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları'na İstanbul'da ev sahipliği yapmak için aday olduğunu Başbakan açıklayacak. Hükümetin desteğini belirten bir yazı da IOC'ye gönderilecek.HÜKÜMET DESTEĞİ TÜRKİYE'Yİ GÜÇLENDİRİYORBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de Olimp

Erdoğan'dan bir çılgın proje daha

Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları'na İstanbul'da ev sahipliği yapmak için aday olduğunu Başbakan açıklayacak. Hükümetin desteğini belirten bir yazı da IOC'ye gönderilecek.

HÜKÜMET DESTEĞİ TÜRKİYE'Yİ GÜÇLENDİRİYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de Olimpiyat yapılabilmesi için harekete geçti. 2020 Olimpiyatları için İspanya'nın başkenti Madrid ve İtalya'nın başkenti Roma resmen aday. Ancak, bu 2 ülke de daha önce olimpiyatlara ev sahipliği yapılması ve Türkiye'nin 2000 Olimpiyat Oyunları adaylığından bu yana sürdürdüğü kararlı tutum, oyunların İstanbul'a verilme olasılığını arttırıyor.

HÜKÜMET ÇOK ISRARLI
AdaylIktan çekilen ülkeler ekonomik sıkıntıyı öne sürerken, Türkiye bu konuda çok rahat. Hükümetin desteğinin belirtildiği yazının verilmesi ise IOC delegelerini etkiliyor. Özellikle hükümetin büyük spor organizasyonlarına verdiği destek zorlu süreçte Türkiye'nin elini kuvvetlendiriyor. AK Parti Hükümeti'nin desteğiyle son yıllarda arka arkaya çok büyük organizasyonlara başarıyla ev sahipliği yapan Türkiye, artık en büyük spor organizasyonu olan olimpiyatları düzenlemek istiyor.

5 ÜLKE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
Malezya'DAN Kuala Lumpur, Romanya'nın başkenti Bükreş, Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Durban, Çek Cumhuriyeti'nden Prag ve Amerika Birleşik Devletleri, adaylıktan çekildiklerini açıkladı. Asya Oyunları'nı düzenleyen ancak borçlarını daha ödeyemeyen Japonya'nın iki aday kenti Nagazaki ve Hiroshima da yarışta olmayacağını açıkladı. Ancak Japonya, geçen Mart ayında yaşanan ve 21 bin kişinin ölümüne yol açan deprem ve tsunami felaketinin izlerini silmeye çalışırken, ülkenin yeniden yapılanması çerçevesinde geçen hafta yaptığı başvuruda Tokyo'da olimpiyatlara ev sahipliği yapmak istediğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler