Erdal Atalay'dan Haber61'e TFF seçimleri ile ilgili konuştu! Liyakat Vurgusu

Erdal Atalay TFF seçimleri ile ilgili Haber61'e yaptığı açıklamada liyakat vurgusu yaptı.

Erdal Atalay'dan Haber61'e TFF seçimleri ile ilgili konuştu! Liyakat Vurgusu

Türkiye Futbol Federasyon’unda iki dönem yöneticilik yapmış, Trabzonspor’un eski yöneticilerinden Doktor Erdal Atalay, önümüzdeki günlerde yapılacak olan TFF seçimleri ile ilgili olarak Haber61 Spor Servisimize açıklamalarda bulundu. 

Atalay, “Futbol Federasyonu özerkliği kaybetmiş durumda. Liyakat sahibi olmayanların yönettiği kurumdan Türk futboluna katkı beklemek hayalcilik olur” dedi.

Türkiye’de futbolun Haluk Ulusoy’un son Federasyona Başkanı seçilmesinden bu yana özerk yapısını kaybettiği vurgulayan Atalay, "2006 tarihinden bu yana Federasyon iktidarın güdümünde, siyasetin gölgesine yönetiliyor. Bu yüzden Türk futbolu süratle irtifa kaybediyor" dedi.

İşte Erdal Atalay’ın açıklamalarından satır başları…

TFF’DE SEÇİM KOMEDİSİ YAŞANIYOR!

"Türkiye’de son yıllarda maalesef seçimler yapılmıyor. Siyasi otorite bir ismi işaret ediyor, kulüplerde bu ismin peşinden gidiyor. Kulüplerde buna itiraz etmiyorlar ve başkanı seçiyorlar. Yönetim kurullarında görev yapan isimlerde siyasilerle ikili ilişkileri iyi olan insanlar oluyor. Futbol ile uzaktan yakından ilişkisi olamayan insanlar, Türk futbolunu yönetmeye çalışıyor. Türkiye’de bir seçim komedisi yaşanıyor.

KASAPOĞLU TOPLANTIYA BAŞKANLIK YAPTI!

Pandemi sürecinde, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığında Futbol Federasyonu yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Şenol Güneş’te Milli Takımlar Teknik Sorumlusu olduğu için bu toplantıya çağrılmıştı. Toplantıda Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, ‘ küme düşme kaldırıldı. Süper Lige 21 takım ile devam edeceğiz’ dedi. Bakan’ın bu sözlerine sadece Şenol Güneş, gerekçelerini sırlayarak Kasapoğlu’na itiraz etti. Özkan Sümer bile, hasta yatağında dönemin TFF Başkanı Nihat Özdemir ile görüşerek bu tavrın doğru olamadığını söyledi. Fakat karar, Bakanın istediği gibi çıktı. İşte o gün Futbol Federasyonu resmi olarak, siyasi otoriteye teslim oldu ve özerkliğini kaybetti.

BÜYÜKEKŞİ ZAMAN AYIRABİLECEK Mİ?

Başkan adaylarından Mehmet Büyükekşi, farklı alan ve sektörde önemli görev ve sorumlukları olan bir iş insanı. Bu kadar işin gücün arasında Futbol Federasyonu’na ne kadar zaman ayırabilecek, bunu zamanla göreceğiz. Çünkü Futbol Federasyonu ucundan kenarından tutularak yönetilebilecek bir kurum değil! 7-24 sorunları olan ve çözüme ihtiyaç duyan bir kurum. Bu yüzden mesai ile kafamda soru işaretleri var. Açıkça söylemek gerekirse kendisinin çok başarıl olacağını da düşünmüyorum. İnşallah ben yanılırım."

Haber61 - Spor Servisi - 

Erdal Atalay'dan Haber61'e TFF seçimleri ile ilgili konuştu! Liyakat Vurgusu
 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler