Engin: "Türkiye'de en iyisi GS"

Galatasaray'ın yeni transferi Engin Baytar, ayağının tozuyla GalatasarayTelevizyonu'na açıklamalarda bulundu.Trabzonspor'dan transfer edilen genç futbolcu Real Madrid ile Galatasarayarasında oynanacak hazırlık karşılaşmasında şans verilirse oynamak istedi

Engin: "Türkiye'de en iyisi GS"

Galatasaray'ın yeni transferi Engin Baytar, ayağının tozuyla GalatasarayTelevizyonu'na açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'dan transfer edilen genç futbolcu Real Madrid ile Galatasarayarasında oynanacak hazırlık karşılaşmasında şans verilirse oynamak istediğini söyledi.

Galatasaray ailesine hoş geldin. Oldukça sıcak karşılandın. Transferinle ilgili duyguların nelerdir?

Öncelikle çok mutluyum. Türkiye’nin en büyük kulübü diyebilirim Galatasaray için. Bundan önce elde etmiş olduğu başarılardan dolayı Türkiye’de tek. Daha önceden yaşanmış başarıları yeniden yaşamak istiyoruz. İnşallah bize de bir Avrupa Ligi ya da Şampiyonlar Ligi Kupası bize de nasip olur. Galatasaray’a geldiğim için çok mutluyum.

Selçuk İnan ve Ceyhun Gülselam’la birlikte üçünüz yine bir araya geldiniz. Trabzonspor’da birlikte iki yıl geçirdikten sonra artık Galatasaray’ın başarısı için mücadele edeceksiniz. Bu konuda ne söylemek istersin?

Futbolda kimin ne zaman nerede olacağı belli değil. Her zaman profesyonel düşünmemiz lazım. Geleceği düşünmek lazım. Sonuçta herkes hem kendi menfaatleri hem de kulübün menfaatleri için mücadele ediyor. Trabzonspor’da iki senede önemli başarılar elde etmiştik. Orada misyonumuzu tamamladığımızı düşünüyorum. Şimdi yeni bir sayfa açıyoruz yeni bir kulüple. Bundan sonra elimizden gelenin en iyisini Galatasaray için vermeye çalışacağız. Trabzonspor’da elde ettiğimiz başarılardan daha fazlasını burada yaşamak istiyoruz.

Tek kelimeyle sormak istiyorum. Fatih Terim?

Fatih Terim için söyleyecek bir şey yok. Türkiye’ye hem milli takımda hem de Galatasaray’da çok büyük katkılarda bulunmuş bir isim. İmparator denmesi bence çok doğru. Fatih Terim’le ilk defa çalışacak olduğum için çok mutluyum. İnşallah Fatih Terim’le birlikte bu sene büyük başarılara imza atarız.

Kariyerinde güzel oynadığın birçok karşılaşma var. Ama bizim aklımıza ilk gelen Fenerbahçe’yle oynadığınız Türkiye Kupası finali. Maçın oyuncusu seçilmiştin. Bu sezondan itibaren Galatasarayformasıyla Fenerbahçe’ye karşı mücadele edeceksin. Bu derbi heyecanıyla ilgili olarak ne söylemek istersin?

Galatasaray’ın Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda bir şanssızlığı var. Trabzonspor’da yıllar sonra ilklere imza atmıştık. Galatasaray’da kurulan yeni bir kadro var. Çok yetenekli ve değerli isimler var. Çok iyi bir takım kuruldu. Bu sene inşallah bu şanssızlığı kırmak istiyoruz.

Fiziksel olarak ne durumdasın? Real Madrid maçıyla birlikte Galatasaray’daki kariyerine başlayabilecek misin?

Onun kararını teknik direktörümüz verecektir. Ben elimden geldiği kadar faydalı olmaya ve hızlı bir şekilde takıma adapte olmaya çalışacağım. Yaşanan olaylardan dolayı tek başıma antrenman yapmak zorunda kaldım ama bu zamanı da çok iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Günde çift antrenman yaptım. Hiçbir zaman boş durmadım. Kendimi hazır tuttum. Teknik direktör Fatih Terim bana görev verecek olursa bu hem benim için hem de kulübüm için çok önemli olacaktır. Şans verilirse de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.

Türk futbolunun çok şeyler beklediği bir futbolcusun. Alman futbol altyapısında eğitim aldın. Yetenekleri tartışılmaz bir isimsin. Basın tarafından belki de çok farklı lanse edilen konular oldu. Her futbolcuda ufak tefek hatalar olabilir. Şu anda Galatasaray’dasın veFatih Terim bugünkü röportajında senden övgüyle bahsetti ve sana çok güvendiğini dile getirdi. Sen neler söylemek istersin bu konuda?

Teknik direktör Fatih Terim’e çok teşekkür ederim bana güvenip, konuşulanlara rağmen Galatasaray’a gelmemi sağladı. Ben de üzerime düşeni biliyorum. Beni nelerin beklediğini biliyorum. Başta Galatasaraysonra da teknik direktör Fatih Terim için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Hiç kimseyi mahcup etmek istemiyorum. Benim için çok şey yazıldı, çizildi ama ben bunların hepsini geride bıraktım. Onlarla kafamı kurcalamak istemiyorum. Sonuçta ben profesyonel bir futbolcuyum. İyi olduğunuz zaman iyi şeyler yazılır, ufak şeyler olduğu zaman da insanlar her zaman fırsat kolladığı için böyle yazabiliyorlar. Sorun değil. Söylediğim gibi biz profesyoneliz. Ben futbol oynamak için buraya geldim. Başarı için geldim. Benim hedefim bana güvenip de beni buraya getirenleri mahcup etmemektir. Onların göğsünü kabartmak istiyorum. İnşallah da kendime koyduğum hedefleri birer birer Galatasaray forması altında elde edeceğim.

Kendini nasıl tarif edersin, nasıl tanımlarsın? Herkesin seni artık tanıması gerekiyor. Kendini en iyi ifade edecek kişi sensin…

Futbol sahasının için çok ayrı bir yer olduğu için insan orada kontrolünü bazen kaybedebiliyor. Bunu en sakin insan için de söyleyebiliriz. Bu da insanın içindeki hırstan, kazanma arzusundan ve kaybetmeyi hazmedememesinden kaynaklanıyor. Bunu dışarıdaki insanlara elbette anlatamazsınız. Futbolcu olarak saha içinde yüzde yüz performans vermek zorundasınız. Bir sonraki hamleyi yapmak için saniyeden daha az bir zamanınız var. Gol atamayınca onun vermiş olduğu stres ve bunun gibi birçok şey var saha içinde. Bunu insanlar göremiyor. Onlara da hak veriyorum. Yaşamayan insanlar bunu bilemez. Elbette benim de hatalarım oldu. Bunu ben de kabul ediyorum. Ama insanların bunları art niyetli bir şekilde kullanması çok kötü bir şey. Sonuçta ben de insanım. Her insanın olduğu gibi benim de hata yapmaya hakkım var. Ama ben hiçbir takım arkadaşımla herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Saha içinde insan tartışabiliyor ama hiçbir takım arkadaşımla kulübede ya da dışarıda bir sıkıntım olmadı. Zaten beni tanıyıp benimle konuşan insanlar saha içinde nasıl böyle agresif olup da saha dışında melek gibi bir insan olduğumu görünce şaşırıyor. İnsanların birbirlerini tanıması lazım. Yazılanlardan yola çıkarak insanları tanımak bana göre yanlış. Şu ana kadar böyle oldu. Ben de bunları değiştirmek zorundayım. Ben de bunun için çalışıyorum. Ama insanların beni dışarıdan agresif olarak tanımasını istemem. İnsanlar hata yapabilir. Ben hata yaptım. Bunu düzeltmeye çalışıyorum. Herkes bana bu konuda yardımcı olursa çok mutlu olurum. Yeni bir kulüple yeni bir sayfa açtım. Bu senenin çok iyi olacağını düşünüyorum.

Kolundaki dövmenin anlamı nedir?

Aileme ait olan isimler. Ailemdeki sevdiğim insanların, annemin, babamın, kardeşlerimin, yeğenlerimin doğum tarihlerini ve isimlerini yazdırdım. Ailem bana büyük güç veriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler