En iyi salon Trabzon'a yapılacak

Uluslararası Spor Organizasyonları Başkoordinatörü Mehmet Atalay, dünyanın en güzel spor salonlarından bir tanesini Trabzon'da yaptıklarını söyledi. Atalay, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret ederek, 2011'de Trabzon'da

En iyi salon Trabzon'a yapılacak

Uluslararası Spor Organizasyonları Başkoordinatörü Mehmet Atalay, dünyanın en güzel spor salonlarından bir tanesini Trabzon'da yaptıklarını söyledi.


Atalay, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret ederek, 2011'de Trabzon'da yapılacak olan Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'un oyunlara hazırlık konusunda çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.


Atalay ve beraberindeki heyet daha sonra Pelitli beldesinde yapılmakta olan spor salonu inşaatına geçerek burada incelemelerde bulundu.
Atalay, burada yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden spor salonunun oyunlarda merkez salon olarak kullanılacağını ifade ederek, ''Dünyanın en güzel spor salonlarından bir tanesini Trabzon'da yapıyoruz. İlk başta 5 bin kişi olarak planlanan salonun kapasitesi artırılarak 7 bin 500'e çıkartıldı'' dedi.


Salonun 2011 yılında oyunlarda kullanılacağını kaydeden Atalay, ''Salonu 2010 yılının Aralık ayında bitirmeye planlıyoruz. Burada basketbolun yanısıra diğer salon sporlarının birçok en önemli karşılaşması gerçekleştirilecek'' diye konuştu.


Atalay, Trabzon'da yapılması planlanan Akyazı Projesi ile ilgili olarak altyapı çalışmalarında büyük ilerleme kaydettiklerini de belirterek, şunları söyledi:
''Akyazı Projesi'nde sona doğru yaklaşıyoruz. Bu proje denizde dolgu yapılarak gerçekleştirilecek. Onun için altyapı çalışmalarının bu kadar uzun sürmesi doğal. Önemli olan bu projenin gerçekleştirilmesi. 2011 yılındaki oyunlara yetiştirilmesi için de hala önümüzde süre var. Umutsuz değiliz. Oyunlara yetişmese bile burada stadyum yapılacak. Çünkü Trabzon bir futbol kentidir ve böyle bir projeyi hak ediyor.''
İncelemelere 2011 Avrupa Gençlik Oyunları Genel Koordinatörü Nihat Doker ile bazı yetkililer de katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor