"En çok Yattara'yı eleştiriyor"

Kendi saha ve seyircisi önünde ligin alt sırasında yer alan Denizlispor'a beklenmedik bir şekilde mağlup olarak şampiyonluk yolunda yara alan Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, son haftalarda yaptığı oyuncu değişimlerindeki tercihleriyle eleştiri

"En çok Yattara'yı eleştiriyor"

Kendi saha ve seyircisi önünde ligin alt sırasında yer alan Denizlispor'a beklenmedik bir şekilde mağlup olarak şampiyonluk yolunda yara alan Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, son haftalarda yaptığı oyuncu değişimlerindeki tercihleriyle eleştiri oklarını üzerine çekerken, bu değişimlerde ilk sırayı İbrahim Yattara'nın alması dikkat çekiyor.

Yaptığı flaş transferlerle hem kadrosunu hem de yedek kulübesini güçlendiren Karadeniz temsilcisi Trabzonspor'da oyuna sonradan giren oyuncuların ise maça etki edecek bir katkısının bulunmadığı görülüyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın oyuncu değişimlerinde ilk sırada takımın Gineli yıldız oyuncusu İbrahim Yattara yer alıyor. Yattara bu sezon lig ve Fortis Türkiye Kupası olmak üzere toplam 20 maçta forma giydi. Söz konusu maçların 17'sinde ilk 11'de sahaya çıkan yıldız oyuncu bu maçların üçünde 90 dakikaya tamamlayabildi. 3 maçın ikisi Fortis Türkiye Kupası maçı olurken, diğeri ise lig maçı oldu. Geri kalan maçlarda ise Ersun Yanal tarafından oyundan alındı. Gineli oyuncu 3 maçta ise yedek

soyundu. Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal'ın oyuncu değişimlerinde sürekli olarak Gineli oyuncuyu tercih etmesi zaman zaman Yattara'nın da moralinin bozulmasını yol açıyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, oyuncu tercihlerini ikinci yarıda kullanırken, ilk yarıda ise bugüne kadar 2 kez oyuncu değişimine gitti. Ligde oynanan 21 maçta 63 kez oyuncu değişimine giden Yanal, oyunun son 10 dakikalık bölümünde daha çok oyuncu değiştiriyor. Oyuncu değişimlerinde 80. ile 90. dakikalar arası tercih edilirken, oyuna sonradan giren oyuncuların müsabakalara pek katkılarının bulunmadığı görülüyor.

Bordo-mavili takımın teknik patronu Ersun Yanal, 30 ve 40. dakika arasında 1. kez oyuncu değişimine giderken, 40-50. dakikalar arasında 8 kez, 50-60. dakikalar arası 3 kez, 60-70. dakikalar arasında 9 kez, 70-80. dakikalar arasında 11 kez ve 80-90. dakikalar arasında ise 31 kez oyuncu değişimine gitti. Yanal'ın ilk 11'de sahaya sürdüğü oyunculardan en çok değişime gittiği isim İbrahim Yattara olurken, oyuna sonradan en çok dahil ettiği isim ise Ceyhun Gülselam oldu. Bu oyuncuyu Isaac takip etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor