En çok lider Yanal oldu

Yanal'ın takımı Trabzonspor, bu sezon ligde oynadığı maçların 10'nu galibiyetle 4'nü beraberlikle, 2'sini ise, mağlubiyetle bitirdi. Bordo-mavili takım attığı 24 gole karşılık, kalesinde 14 gol gördü. 34 puan toplayan Karadeniz temsilcisi ligin ilk bölümü

En çok lider Yanal oldu
Yanal'ın takımı Trabzonspor, bu sezon ligde oynadığı maçların 10'nu galibiyetle 4'nü beraberlikle, 2'sini ise, mağlubiyetle bitirdi. Bordo-mavili takım attığı 24 gole karşılık, kalesinde 14 gol gördü. 34 puan toplayan Karadeniz temsilcisi ligin ilk bölümünü averajla Sivasspor'un gerisinde tamamladı.
Turkcell Süper Ligi'nde 16. hafta geride kalmasıyla birlikte 11 teknik direktör takımlarıyla olan ilişiğini kesti. Teknik adamların oldukça zor bir sezon geçirdiği dönem de, Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, bu sezon itibari ile yüzde 62'lik bir başarı grafiği yakalayarak zirvede yer aldı. Ersun Yanal yönetimindeki Bordo-mavili takım, 16 haftanın 8'ini lider olarak tamamlamayı başararak, bu sezon liderlik koltuğunda en uzun kalan takım oldu.
Trabzonspor'dan sonra ligde 4. hafta Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu. Ertuğrul Sağlam görevi bırakmadan önce 2 haftayı lider tamamlayan Beşiktaş, Sağlam'ın istifası sonrası takımın başına getirilen Mustafa Denizli yönetiminde, 2 hafta liderlik sevinci yaşadı.
Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun'un takımı ise ligin 3. haftasında liderlik koltuğuna otururken, 15 ve 16'ıncı haftaları da, lider olarak tamamlayarak Turkcell Süper Ligi'nin ilk bölümünü lider kapatan takım oldu.
Galatasaray teknik direktörü Michael Skibbe'nin takımı Galatasaray Ligin ilk haftasında liderlik koltuğunda oturdu. Fenerbahçe teknik direktörü Luis Aragones ise, liderlik sevinci yaşayamadı.

GÖREVDEN AYRILAN TEKNİK ADAMLAR
Ligin ilk bölümüne kadar olan sürede Antalyaspor'da Hikmet Karaman, Joseph Jarabinsky, Konyaspor'da Raşit Çetiner, Kocaelispor'da Engin İpekoğlu, Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam, Hacettepe'de Osman Özdemir, Denizlispor'da Ali Yalçın, Gençerbirliği'nde Mesut Bakkal, Bursaspor'da Samet Aybaba, Ankaragücü'den Hakan Kutlu ve Ünal Kahraman görevlerinden ayrılan teknik adamlar oldu.
Son istifa eden teknik adam ise, Bursaspor teknik direktörü Güvenç Kurtar oldu. Söz konusu teknik adamların 11'i yerli, 1 ise yabancı. Antalyaspor ve Ankaragücü takımları iki kez teknik adam değişikliğine gitti.
Ligin 16 haftalık bölümünde liderlik koltuğuna oturan takımlar ve teknik direktörleri şöyle oluştu;
"1. Hafta: Galatasaray- Mıchael Skibbe
2. Hafta: Beşiktaş-Ertuğrul Sağlam
3. Hafta: Sivasspor-Bülent Uygun
4. Hafta: Beşiktaş-Ertuğrul Sağlam
5. Hafta: Trabzonspor-Ersun Yanal
6. Hafta: Trabzonspor-Ersun Yanal
7. Hafta: Beşiktaş-Mustafa Denizli
8. Hafta: Beşiktaş-Mustafa Denizli
9. Hafta: Trabzonspor-Ersun Yanal
10.Hafta: Trabzonspor-Ersun Yanal
11.Hafta: Trabzonspor-Ersun Yanal
12.Hafta: Trabzonspor-Ersun Yanal
13.Hafta: Trabzonspor-Ersun Yanal
14. Hafta:Trabzonspor-Ersun Yanal
15. Hafta:Sivasspor-Bülent Uygun
16. Hafta:Sivasspor-Bülent Uygun"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor