Emre Belözoğlu yine mahkemelik oldu

Emre Belözoğlu, kayınpederinin hileli olarak sattığı otomobilleri satın aldığı suçlamasıyla mahkemelik olduğu iddia edildi.Emre Belözoğlu'nun kayınpederi Şaban Gürevin, 21 Kasım 2009 tarihinde aile şirketindeki hisselerini kardeşi Ramazan Gürevin'e devret

Emre Belözoğlu yine mahkemelik oldu

Emre Belözoğlu, kayınpederinin hileli olarak sattığı otomobilleri satın aldığı suçlamasıyla mahkemelik olduğu iddia edildi.

Emre Belözoğlu'nun kayınpederi Şaban Gürevin, 21 Kasım 2009 tarihinde aile şirketindeki hisselerini kardeşi Ramazan Gürevin'e devretti. Ancak devir işleminden üç gün sonra iddaya göre Şaban Gürevin, şirketin yönetim kurulu başkanı iken kullandığı, şirket adına kayıtlı Mercedes marka otomobilin satışı için, yetkisi olmadığı halde usulsüz olarak damadı Emre Belözoğlu'nun kuzeni Volkan Bahçekapılı'ya vekalet verdi. Bahçekapılı da bu otomobillerden birini 25 Kasım 2009 tarihinde Emre Belözoğlu adına Tolga Tarhu'ya, diğerini ise 21 Nisan 2010 tarihinde Emre Belözoğlu'nun eşi Tuğba Belözoğlu'na sattı.

'HİLELİ MAL KAÇIRMA' SUÇLAMASI

Şirkete ait araçların yetkisi dışında olmasına rağmen Şaban Gürevin'in verdiği vekaletle satıldığını öğrenen Ramazan Gürevin'in avukatları, 'hileli mal kaçırmak' iddasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ramazan Gürevin'in avukatları dava dilekçesinde, iki otomobilin satışından elde edilen gelirin şirket hesaplarına aktarılmadığını, Şaban Gürevin'in usulsüz vekaleti ile yapıldığını öne sürdükleri bu satışların, şirketten mal kaçırmak amaçlı olduğu ve gerçek bir satış olmadığı için, araçları satın alan kızı Tuğba Belözoğlu ve damadı Emre Belözoğlu'ndan para tahsil ettiğini düşünmediklerine yer verdi. Ayrıca, bu olaylardan dolayı dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlarının oluştuğunu savunan avukatlar, şikayetçi oldukları Şaban Gürevin, kızı Tuğba Belözoğlu, damadı Emre Belözoğlu, kızı Nurgül Çetinkaya, Volkan Bahçekapılı ve vekaletname işlemlerini yapan Beşiktaş 15'inci Noteri Ramazan Tükenmez ve Emine Işıklar Rişvanoğlu hakkında yapılacak soruşturma sonrasında, dava açılmasını da talep etti.

SAVCILIK 'TAKİPSİZLİK' VERDİ

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Ali Osman Kaynak, araçların satış işlemleri İstanbul'da yapıldığından yetkisizlik kararı vererek, dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da, takipsizlik kararı verip, dosyayı kapattı.

ŞİRKET AVUKATI PEŞİNİ BIRAKMADI

Şirketin avukatı olayın peşini bırakmadı. Gürteknik Pompa Armatür ve İklimlendirme Sistemleri A.Ş.'nin avukatı, 35 BNT 47 plakalı Mercedes marka aracın değeri olan 80 bin liranın taraflarına ödenmesi için Emre Belözoğlu, kayınpederi Şaban Gürevin, işlemi yapan noter Ramazan Tükenmez, Volkan Bahçekapılı, Tolga Tarhu ve Emine Işıklar Rişvanoğlu'na karşı önce İzmir 1'iinci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde ihtiyati tedbir istemli alacak davası açtı.

Avukat, davalıların aracın değeri olan 80 bin liranın kendilerine ödenmesini talep etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler