Emre Belözoğlu hapis

TRABZONSPOR'un Fildişi Sahilli futbolcusu Didier Zokora, kendisine ırkçı söylemde bulunduğu iddiasıyla Emre Belözoğlu aleyhine açtığı dava kapsamında Emre Belözoğlu'na 2 ay 15 gün hapis cezası verdi. FUTBOLCULAR GELMEDİ Anadolu 17. Sulh Ceza Mahkemesi’nde

Emre Belözoğlu hapis
TRABZONSPOR'un Fildişi Sahilli futbolcusu Didier Zokora, kendisine ırkçı söylemde bulunduğu iddiasıyla Emre Belözoğlu aleyhine açtığı dava kapsamında Emre Belözoğlu'na 2 ay 15 gün hapis cezası verdi.
 
FUTBOLCULAR GELMEDİ
 
Anadolu 17. Sulh Ceza Mahkemesi’nde bu gün görülen son duruşmaya Emre Belezoğlu’nun avukatı Cansu Şahin ve Didier Zokora’nın avukatı Nusret Yılmaz katıldı. Mahkeme heyeti Emre Belezoğlu’na önce 3 ay hapis verdi. Mahkeme daha sonra bu cezayı 2 ay 15 güne indirdi. Heyet daha sonra cezayı hüküm geri açıklanması kanunu kapsamında 5 yıl süreyle erteledi.
 
DÜNYA KUPASI SONRASI TAZMİNAT DAVASI
 
Didier Zokora’nın avukatı Nusret Yılmaz, şuan Trabzonspor’da ayrılarak Fildişi Sahili Milli Takımı ile Dünya kupasına mücadele eden Zokora’nın kupa dönüşü tazminat davası açacağı belirtti.
 
OLAY IRKCILIKLA BAŞLADI
 
Belözoğlu ile Trabzonspor futbolcusu Didier Zokora arasında 15 Nisan 2012'de Spor Toto Süper Final Şampiyonluk grubu maçı oynandığı esnada sözlü tartışma yaşandı. Maç bitiminde Zokora, tartışma sırasında Emre'nin kendisine ''ırkçı'' söylem anlamına gelen sözler sarf ettiğini iddia etti.
 
MAHKEMELER ARASI KRİZE NEDEN OLMUŞTU
 
İddianamede ise Emre Belözoğlu'nun ''ırkçı söylemde" bulunduğu gerekçesiyle sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunun ilgili maddesi kapsamında 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi. Bu arada ilk celsesi mart ayında görülen davada, Anadolu 17. Sulh Ceza Mahkemesi, iddia edilen suçlamanın spor suçlarına girdiği gerekçesiyle dosya hakkında görevsizlik kararı vererek Anadolu 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar vermişti. Dosyayı inceleyen 3. Sulh Ceza Mahkemesi de dava dosyası hakkında 4 sayfalık görevsizlik kararı yazarak davanın spor suçlarını değil, hakaret suçunu içerdiğini belirtmiş ve dosyayı tekrar 17. Sulh Ceza Mahkemesi'ne iade etmişti.Bu nedenle iki mahkeme arasında uyuşmazlık doğmuş, Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi davanın yargılamanın yapıldığı ilk mahkeme olan 17. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülmesine hükmetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor