Egemen'den dobra dobra

Egemen Korkmaz, Trabzonspor Dergisi'nin Ekim sayısına önemli açıklamalar yaptılar. İşte Egemen Korkmaz'ın Trabzonspor Dergisinde yayınlanan o röportajı:Egemen Korkmaz: “Altyapılara gereken önem verilmeli” “Baba oldum. Doğum Ankara'da olduğu için eşim ve k

Egemen'den dobra dobra

Egemen Korkmaz, Trabzonspor Dergisi'nin Ekim sayısına önemli açıklamalar yaptılar.

İşte Egemen Korkmaz'ın Trabzonspor Dergisinde yayınlanan o röportajı:

Egemen Korkmaz: “Altyapılara gereken önem verilmeli”
“Baba oldum. Doğum Ankara'da olduğu için eşim ve kızım 10 gün önce Trabzon'a geldiler. İnsanın sevdikleri yanında olunca hayat daha bir güzel oluyor”
“Burada Trabzonspor bir yaşam biçimi. Hep söyleniyordu ama bu kadar olduğunu da bilmiyordum. Sezon öncesi yapılan sağlık kontrollerinde hastanede karşılaştığımız 60 yaşındaki bir teyze bize takım hakkında sorular sorup önerilerde bulundu”

“İyi bir kadroya sahibiz. Maçlarda savunmayı takım olarak yapıyoruz. Böyle olunca da savunma başarısı öne çıkıyor”
“Türk futbolunun gelişmesi için altyapılara çok büyük önem verilmesi gerekiyor. Mesela ben Balıkersirspor'da futbola başladım. Gerçek anlamda bir altyapı görmedim”

Başarılı savunma oyuncumuz Egemen Korkmaz Türk futbolunun gelişmesi ve ligin daha kaliteli bir hale gelmesi için altyapılara daha çok önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Egemen kızının dünyaya gelmesi sonucu hayatının son dönemlerinin çok güzel geçtiğini belirterek, artık Trabzon'a da alıştığını söyledi.

İşte Egemen Korkmaz'ın Trabzonspor' Dergisi editörü Nuri Bekar'ın sorularına verdiği cevaplar.

Öncelikle Egemen Korkmaz'a bir sormak lazım, hayat nasıl gidiyor diye?

Hayatım son dönemde oldukça değişti. Baba oldum. Doğum Ankara'da olduğu için eşim ve kızım 10 gün önce Trabzon'a geldiler. İnsanın sevdikleri yanında olunca hayat daha bir güzel oluyor. Trabzon'a da alıştık. Küçük ve şirin bir şehir.

Baba olmak nasıl bir duygu?
Kelimelerle anlatılamayacak kadar farklı bir duygu. Yaşamak lazım. Çocuk doğmadan önce bu deneyimi yaşamış arkadaşlarım bana çocuğu kucağına aldığında çok farklı duygular hissedeceksin diye anlatıyorlardı. Onların ne demek istediğini ancak kızımı ilk gördüğümde anladım. Allah herkese böyle büyük mutlulukları yaşamayı nasip eder inşallah.

Trabzonspor'da geçirdiğin günlerin ardından içiyle dışı arasında ne gibi farklılıklar olduğunu düşünüyorsun?

Dışarıdan çok farklı bir izlenim var. Yorumlarda Trabzonspor'da yabancı oyuncuların uyum sağlayamadıkları söyleniyordu. Bana göre bu durum oyuncunun kendisiyle ilgili. Yabancı oyuncular farklı bir kültürle karşılaşınca bazı sorunlar yaşıyorlar ama bizler açısından böyle değil. Bursa'dan Trabzon'a geldiğimde hiç zorluk çekmedim. İnsanlar çok sıcak ve ilgililer. Bunu bir futbolcu olarak söylemiyorum. Sıradan bir vatandaşa da yakın ilgi gösteriyorlar. Yapıları öyle.

Peki taraftarı nasıl buldun?

Burada Trabzonspor bir yaşam biçimi. Hep söyleniyordu ama bu kadar olduğunu da bilmiyordum. Sezon öncesi yapılan sağlık kontrollerinde hastanede karşılaştığımız 60 yaşındaki bir teyze bize takım hakkında sorular sorup önerilerde bulundu. Şaşırdım. Maçlarda da takımı gayet iyi bir şekilde destekliyorlar.

Trabzonspor'a gelir gelmez en çok rekabetin yaşandığı mevkide formayı kaptın. Bunu nasıl yorumluyorsun?

Takımın başında hocamız var. Kendisi bize formayı verdi. Biz de elimizden geldiğince o formanın hakkını ödemeye çalışıyoruz. Ancak burada bulunan tüm futbolcular iyi insan ve iyi birer futbolcu. Kim oynarsa oynasın görevini en iyi şekilde yerine getirecektir.

Takımın şu anda ki durumunu nasıl görüyorsun?

Yeni kurulan bir takım olmamıza rağmen gayet uyumluyuz. Bizim de eksilerimiz vardır ama ilerleyen zamanlar içerisinde çok daha iyi bir duruma geleceğimize inanıyorum. Hedefimiz Avrupa Kupalarına katılmak ama başkanımızın dediği gibi şampiyon olursak da hayır demeyiz. Sezon sonunda ilk 3 takım arasında yer alıp, Türkiye Kupası'nı kazanmamız bana göre iyi bir sonuç olacaktır.

Trabzonspor geçmiş yıllara oranla bu yıl savunmasıyla ön plana çıkmaya başladı. Bunu nasıl değerlendiriyorsun?

İyi bir kadroya sahibiz. Maçlarda savunmayı takım olarak yapıyoruz. Böyle olunca da savunma başarısı öne çıkıyor. Ayrıca takımımızda Song var. Onu anlatmaya bile gerek yok. Bırakın Türkiye'yi kendini dünyaya kanıtlamış bir futbolcu. Ben de bu ligde uzun süredir oynuyorum. Neler yapabileceğimi biliyorum. Diğer arkadaşlarım da aynı şekilde. Maçlarda bazen kişisel olarak öne çıkacak futbolcular olacaktır ama biz takım olarak her işi başarmaya çalışıyoruz.

Trabzonspor'a yeni transfer olmana rağmen bu sezon takımda bir yol gösterici, ağabey rolün de var. Çünkü takımda pek çok genç oyuncu bulunuyor. Onlara hangi konularda yardımcı oluyorsun?

Ben çok erken profesyonelliğe adım atan bir futbolcuyum. Bursaspor'da da 6 sezon geçirdim. Yüzüm biraz eskidi ama yaşım çok ilerlemedi. Takımın yaş ortalamasına baktığımızda yüzde sekseninden daha büyüğüm. Takım arkadaşlarımın hepsi çok iyi insanlar. Bana göre bir takım, oynayan ve oynamayan tüm futbolcuların mutlu olmasıyla başarılı olur. Herkes bu konuda çok özverili. Tecrübeli oyuncular olarak genç arkadaşlarımızla konuşarak elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Ersun Yanal'la çalışmak nasıl?

Ersun hoca her şeyden önce iyi bir insan. Sorunları konuşarak çözmeye çalışıyor. Bana göre en iyi yanı bu. Hepimiz biliyoruz ki Ersun hocanın en büyük özelliği takımı maçlara çok iyi hazırlayıp motive etmesidir. Ersun hocayla çalışmanın hepimize büyük katkıları var.

Bugün bir çok takım tek forvetle oynuyor ve sanki senin gibi defans oyuncularının da işi bu sistemle kolaylaşıyor gibi görünüyor.

Bu kağıt üzerinde avantaj gibi gözüküyor ama öyle değil. Çünkü tek forvet oynayan takımlar ilerideki forvetin arkasında iki hücuma yönelik oyuncu bulunduruyor. Eğer adam paylaşımı iyi yapamazsanız büyük problemler yaşarsınız. O açıdan asla avantaj değil. Elbette bunu kolay hale getirmek de bizim elimizde. Ersun hoca bu konuda oldukça iyi. Maç önceleri rakibimizi çok iyi etüt ediyoruz. Rakip hücumlarında kaymaları planlı bir şekilde çalışıyoruz.

Liberolu sistemde stoperler daha mı rahat ediyordu?

Ben liberolu sistemde de oynadım. Arkanızda birisinin olması zaman zaman size kolaylık veriyor. Ama bu sistem kalktı. Bana göre liberolu sistemde resmen bir kişi eksik oynuyorsunuz. Duracağınız yeri iyi bildiğinizde hiçbir sorun yaşanmaz.

Stoper mevkiinin forvet ya da orta saha kadar cazip olmadığı söyleniyor. Sen bu fikre katılıyormusun?

Savunma oyuncusunun görsel anlamda yapabileceği pek fazla bir şey yok. Biz sahaya çıkar işimizi yaparız. Kalecinin iyi bir kurtarışı, orta saha oyuncusunun ara pası, forvetin atacağı güzel bir gol onları daha çok ön plana çıkartıyor. Bu nedenle biz arka planda kalıyoruz.

Avrupa'ya baktığımızda birçok yıldız savunma oyuncusunun olduğunu görüyoruz. Sana göre onları bu kadar farklı kılan özellik ne?
Mutlaka çok yetenekliler. Bunu herkes kabul ediyor. Üst düzey takımlarda ve kaliteli liglerde mücadele ediyorlar. Daha çok ön plandalar.

Ligin kalitesini nasıl buluyorsun? Sana göre Turkcell Süper Lig'in en büyük problemi ya da eksikliği ne?

İyi bir ligimiz var. Oynamak çok kolay değil. Avrupa'dan çok kaliteli isimler de geliyor. Bazıları ilk geldiklerinde gol kralı olmaktan, büyük başarılar elde etmekten bahsediyor. Ama zamanla bazı işleri gerçekleştirmenin o kadar kolay olmadığını görüyorlar. Mücadele etmek zorundasınız. Hele de son dönemlerde Anadolu takımlarının da güçlenmesi sonucu daha zevkli ve heyecanlı bir lig haline geldi. Artık her takım birbirini yenebilecek düzeyde.

Türk futbolunun daha iyi bir konuma gelmesi için neler yapılabilir?

Kulüp yönetimlerinin iyi olması çok önemli. En önemlisi ise altyapı. Türk futbolunun gelişmesi için altyapılara çok büyük önem verilmesi gerekiyor. Mesela ben Balıkersirspor'da futbola başladım. Gerçek anlamda bir altyapı görmedim. Türkiye'de birçok oyuncu benim durumumda. Ama son dönemde durum çok daha iyi. Altyapı konusunda bazı takımların öne çıktığını görüyoruz. Trabzonspor, Gençlerbirliği, Bursaspor gibi takımların altyapıları gayet iyi. Böyle olması gerekir. Çünkü şu anda kaliteli bir futbolcuyu çok büyük paralar ödeyerek almak yerine sıfır maliyetle takımınızda oynatmanız mümkün. Avrupa'da altyapıya çok büyük önem veriliyor. Yemeğinden okuluna kadar sporcularla her yönden ilgileniyorlar.

Avrupa'da forma giymek gibi bir hayalin var mı?

Avrupa'yı açıkçası hiç düşünmedim. Trabzonspor'a transferim öncesi Rusya'dan transfer teklifleri aldım ama ilgilenmedim. Şu an bu konuyu konuşmanın erken olduğunu düşünüyorum. Benim uzun vadeli hedeflerim yoktur. Kısa vadedeki hedefim de Trabzonspor'un başarısı.
Ülkede bir stoper sorunundan bahsediliyor. Mesela önceki yıllara baktığımızda Bülent - Alpay ikilisi tam 10 yıl milli takımın stoper sıkıntısını gidermişlerdi. Ancak şimdi her maçta yeni yeni isimler çıkıyor. Sen bu konuda neler söylemek istersin?

Aslında stoper anlamında Türkiye'de bir sorun yaşandığını düşünmüyorum. Son Avrupa Şampiyonası'nda savunmada görev yapan arkadaşlarımın da iyi bir performans sergilediğini düşünüyorum. Türkiye'de çok kaliteli savunma oyuncuları var. Her türlü yükün altından kalkabileceklerine inanıyorum.

Takımda en iyi anlaştığın futbolcu kim?

Herkesle çok iyi anlaşıyorum ama oda arkadaşım Adnan'la biraz daha yakınım. Çok iyi bir insan. Trabzon'a ilk geldiğimden beri bana her konuda yardımcı oluyor.

Kendi maçların dışında çok maç izliyor musun?
Avrupa'daki Türk futbolcuların maçlarını takip etmeye çalışıyorum.

Futbol dışında neler yaparsın?
Futbol dışında geri kalan zamanımın büyük bölümünü ailemle birlikte geçiririm. Arta kalan zamanlarda da Adnan'la birlikte balık tutmayı severim. Atıcılığa da merakım var. Bursa'da Trap Skit'le uğraşıyordum. Çok eğlenceli. Ama burada yeterli alan olmamasından dolayı ara vermek zorunda kaldım.

Kaynak: Trabzonspor Dergisi

Röportaj: Nuri Bekar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor