Efsaneler Trabzonspor'u konuştu

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi, Trabzon'da "Trabzon ve Türk Futbolunun dünü bugünü ve yarınları" konulu panel düzenledi.Trabzon Lisesi Konferans salonunda düzenlenen panele Trabzonspor'un efsane oyuncularından Ali Kemal Denizci

Efsaneler Trabzonspor'u konuştu

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi, Trabzon'da "Trabzon ve Türk Futbolunun dünü bugünü ve yarınları" konulu panel düzenledi.

Trabzon Lisesi Konferans salonunda düzenlenen panele Trabzonspor'un efsane oyuncularından Ali Kemal Denizci, Hüseyin Tok, İlyas Akçay, Hüseyin Çimşir, Erdal Hoş ve Haber61 yazarı Gazeteci Turgay Beşyıldız panelist olarak katıldı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Cemil Canalioğlu, Trabzonspor Altyapı Sorumlusu Sadi Tekelioğlu, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Engin Kara ve 1461 Trabzon Kulüp Başkanı Şaban Bübül'ün dinleyici olarak katıldığı panelin başında Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi Başkanı Nurettin Balaban bir konuşma yaptı.

Trabzonspor'un tarihi ve peşi sıra şampiyonlukların yaşandğı yılları anlatan bir videonun izlenmesinin ardından panelistler yerlerini aldı.

TRABZONSPOR MUTLAKA ÖZÜNE DÖNMELİDİR

TÜFAD Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Akçay, Trabzonspor'un dününe baktığımız zaman büyük yokluk içinde önemli başarılar elde etmiş ve ülkede Trabzonsprolu sayısını artıran bir takım var. Geçmiş ile bugünü kıyasladığımız da bu günkü Trabzonspor bizi çok memnun ediyor diyemiyoruz. Trabzonspor'un geçmişi yakalamsı için mutlaka ve mutlaka özüne dönmelidir. Trabzonspro'un başarıya taşımak için bu kulübü geçmişte başarıya taşıyan insanlarla bişrlikte çalışılması gerekiyor. Trabzonspor'un idari yönetimine bakıldığında futbol ile ilgisi olmayan insanların olduğunu görüyoruz. Yönetimde futbolun içerisinden gelen inasanların olması gerektirğini düşünüyorum." dedi.

EN BÜYÜK SORUN MALİ SIKINTI

Hüseyin Tok, panelde yaptığı konuşmada "Türk futboluna baktığınızda en büyük sorun mali sorunlardır. Bu sıkıntıyı en çok çeken Anadolu külüpleri oluyor. Trabzonspor'a baktığınızda son dönemde önemli bir sıkıntı yaşandı. Trabzonspor daha büyük illere bakıldığında çok büyük oranda başarılı olduğuna inanıyorum. Trabzonspor'da istanbul kulüplerinde olduğu gibi mali gücü yüksek insanlar yoktur. Burada en önemli konu yönetim kurulladır." dedi.

BİZE SAVAŞAN OYUNCULAR LAZIM

Trabzonspor'un efsane oyuncularından Ali Kemal Denizci, "Hami çok farklı düşünüyor. Yavaş yavaş takım ruhu oluşmaya başladı. 1461 Trabzon'dan gelen çocuklar belki çok yetenekli değiller ancak savaşıyorlar, canla başla oyunuyorlar. Şuanda alınan sonuçlar Trabzonspor'un hak ettği sonuçlar değil. Bize savaşan oyuncular lazım" ifadelerini kullandı.

AVRUPADA TRABZONSPOR'UN HİKAYESİNE SAHİP TAKIM YOK

Panelist Erdal Hoş "Biz Trabzonlular organizasyon yapmayı beceremiyoruz. Avrupa'da Trabzonspor'un hikayesine sahip 10 tane takım sayamazsınız ancak Trabzonspor'un Avrupa'da kimse bulmuyor. Trabzonspor buradan ve Trabzonsporlulardan ibaret değil. Trabzonspor'un hikayesini anlatamıyoruz. Kadir Abinin cenazesinde bunu anladım. Biz cenaze bile organize edemiyoruz. Trabzonspor'u yönetmeye talip olanların burada olması gerekir. Biz belki saçmalıyoruz ama burada olacaklar onlar saçmalamayacak. Biz kendimizi ifade edemiyoruz. Kulübü ilerde arap sermayesine emanet etmemek için birbirimeze güvenip bu takıma sahip çıkıp deyim yerinde ise topa girip takımımıza sahip çıkmalıyız" dedi.

TAKIMIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Trabzonspor'un eski oyuncularından Hüseyin Çimşir "Eskiden oyunucu üretiyorduk. Şimdi üretemiyoruz. UEFA takım sıralamalarını açıkladı. iyi gitmiyoruz. Türk futbolu iyi gitmiyor. Alınan sonuçlara dayalı olarak işleyen bir sistemimiz var. İyi sonuçlar alıyorsan iyi hoca ve fotbolcusun ama kötü sonuçlar alırsan kötü hoca veya futbolcusun. Futbolda istikrar çok önemli iyi sonuçlar alan bir hoca ile yola devam edilmelidir. Başarılı olmak için takımımıza sahip çıkmalıyız." dedi.

İlyas Akçay "Trabzonspor'a Sezer Badur gibi futbolcuları getiren zihniyetler olduğu sürece Trabzonspor altyapısından futbolcu çıkarıpta katkıyapmasını beklemek hayal olur." dedi.

Trabzonspor Altyapı sorumlusu Sadi Tekelioğlu dinleyici olarak katıldığı panelde söz alarak Altyapıdaki futbolcuları hiç bir zaman izlemeden ondan sonra gelip buradan Trabzonspor'dan futbolcu çıkmaldı deniyor.Bu tamamen yanlıştır bu yanlıştan dönülmelidir. Nasıl bakarsan öyle görürsün. Oyuncuları izlemek onlara şans vermek gerekiyor" dedi.

Konuşmacı olarak panele katılanlara verilmek üzere düzenenen plaket töreninin ardından panel sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor