Efsane Başkan Konuştu

Efsane başkan Şamil Ekinci, Trabzonspor'un taban kaybettiğini belirterek, belli bir plan içinde öze dönüş harekatını başlatması gerektiğini söyledi.Ligde 6 şampiyonluk elde eden Trabzonspor, bu şampiyonlukların 4'ünü efsane başkan Şamil Ekinci döneminde e

Efsane Başkan Konuştu

Efsane başkan Şamil Ekinci, Trabzonspor'un taban kaybettiğini belirterek, belli bir plan içinde öze dönüş harekatını başlatması gerektiğini söyledi.

Ligde 6 şampiyonluk elde eden Trabzonspor, bu şampiyonlukların 4'ünü efsane başkan Şamil Ekinci döneminde elde etti. Şamil Ekinci'nin başkanlığını yaptığı 1975-76, 1976-77, 1978-79 ve 1979-80 sezonlarında İstanbul takımlarına meydan okuyarak şampiyonlukları Anadolu'ya taşıyan bordo-mavili takım, Türk futbolunda yeni bir döneme imza atmıştı.

Trabzon Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu 3. Uluslararası Trabzon Kültür ve Sanat Festivaline özel davetli olarak gelen ve festival özel ödülünü alan Ekinci, Trabzonspor Sadri Şener Sosyal Tesisleri'nde basın mensupları ile bir araya gelerek soruları yanıtladı.

Trabzon'a 1961 yılında geldiğini belirten Ekinci, "Trabzon ticaret için gelmiştim. Askere buradan gitmiştim. Çok az bir süre burada kalan memurlar bile Trabzon'dan kopamıyordu. Buranın sihirli bir şeyi vardı. Bende buradan kopamadım. 1967 yılında kurulan Trabzonspor'un kuruluş dönemlerinde yer almadım. Ama ilerleyen yıllarda yönetici arkadaşlar benimde yönetim kurulunda olmamı istediler. Emri vaki olarak Trabzonspor yönetimine girdim. Yönetim içindeki diyaloglar ve arkadaşlıklarla futbolu ve Trabzonspor'u sevdim. Daha sonra aktif olarak çalışmaya başladım. 4 sene asbaşkanlık görevi yaptım. Daha sonra kulübe başkan oldum ve bütün şehrin özverisiyle şampiyonluklar yaşadık" dedi.

Türkiye'de Trabzonspor'dan başka bir Anadolu takımının şampiyon olamadığını ve bunun içinde bir gayret göremediğini belirten Şamil Ekinci, "Bazıları şimdi kalkmış Trabzonspor'un büyüklüğünü tartışıyor. Onlar önce Trabzonspor'un bir rakibi olsun, şampiyonluklar kazansınlar. Sayısız kupalarımız var. Bunlardan birini kazansınlar. Ondan sonra Trabzonspor'u konuşsunlar. Bir tanesi diyemiyor ki biz şampiyonluğa oynayacağız. Ama Trabzonspor olarak biz diyoruz. Çünkü bizim alt yapımız var. Bunları yapmadan konuşuyorlar. Trabzonspor'un başarılarını inkar etmek mümkün olabilir mi" diye konuştu.

Şampiyonluk için kalıplaşmış kelimeler kullanmak zorunda olacağını, çünkü bunun ötesinde elle tutulur bir şeyin bulunmadığını belirten efsane başkan, "Ben bunu söylemekten bıktım, sizler de yazmaktan bıktınız. Birlik, beraberlik ve dayanışma bunların olması şart. Elle tutulur tek sebep şudur diyebileceğim bir şey yok. Trabzon'da futbol 100 seneye dayanmaktadır. Trabzon tarihi zenginlikleri ile kültürü ile belli bir altyapısı olan bir şehir. Bizim dönemimizde Trabzon şehri şampiyonlukları yaşamaya hazırdı belli bir alt yapısı vardı. Şehirde çok iyi bir dayanışma vardı. Çok iyi bir taraftar kitlesi vardı. Bu temel üzerine şampiyonlukların inşa edildiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

"TRABZONSPOR TABAN KAYBEDİYOR"
Trabzonspor'un taban kaybettiğini belirten Ekinci, "Trabzonspor, belli bir plan içersinde öze dönüş harekatını başlatması gerekir. İskelet denen oyunculardan 5-6 tanesi Trabzonspor'un öz evlatları olması gerektiğine inanıyorum. Bizim dönemimizde oynayan oyuncular kendi şehirlerinin takımında oynuyorlardı. Bunun için mücadele ediyorlardı. Teknik adamlarımız buralıydı. Yöneticilerimiz özverili çalışıyordu. Zamanının büyük bölümünü kulüp için harcıyordu. Onun için Trabzonspor'un büyük çoğunluğunun Trabzonlu gençlerden kurulmasında yarar olacağını düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Trabzonspor'un efsane başkanı Şamil Ekinci, kulüp kötü yönetiliyor diye hiçbir zaman mevcut yönetimi hedef almayı düşünmediğini belirterek, "Trabzonspor kötü yönetiliyor diyemiyorum, ama iyi de yönetildiğini söyleyemiyorum. Çünkü bunların çok örnekleri var. 15-20 gün önce oynanan Trabzonspor-Sivasspor maçında yaşanan olaylar var. Ersen Martin'in transfer olayı var. Yönetici arkadaşları bilgisiz veya beceriksizlikle suçlamıyorum. Bunların bilgi eksikliği, tecrübe eksikliğinden dolayı kaynaklandığına inanıyorum. O bakımdan Trabzonspor istediğimiz gibi yönetilmiyor. Arkadaşların daha dikkatli olmaları gerekir" dedi.

Trabzonspor'a tepeden inme başkan olmadığını ifade eden Ekinci, "Trabzonspor'a para babası başkanın gelmesi şart değil. Parasız da olmuyor ama illa paralı başkan gelecek diye bir şey yok. Trabzonspor'un geçmişini bilen tarihini bilen bilgi ve birikimleri ile Trabzonspor'a fayda sağlayacak insanların kulübün başına gelmesi gerekir. Trabzonspor'a paralı başkan gelsin diye bir fikrin oluşmaması gerekir. Ben buna hiç inanmadım. Trabzonspor'a paralı başkan gelir de şampiyon oluruz diye bir şeye kapılmamalıyız. Şampiyonluk hiç ummadığınız bir anda gelebilir. Bunu çalışarak ve kalbinizin bir köşesinde yer tutmasını sağlayarak beklemelisiniz" diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor