Ebru sanatı TS ile buluşuyor

Her seferinde farklı desen ve renklerin elde edildiği Trabzonspor Logolu Ebru tabloları TS Club’ın  lisanslı ürünü olarak taraftarlar ve sanatseverlerin beğenisine sunulmaya başlandı. Ressam Hikmet Akçelik’in geleneksel Türk el sanatlarından biri olan Ebr

Ebru sanatı TS ile buluşuyor

Her seferinde farklı desen ve renklerin elde edildiği Trabzonspor Logolu Ebru tabloları TS Club’ın  lisanslı ürünü olarak taraftarlar ve sanatseverlerin beğenisine sunulmaya başlandı. Ressam Hikmet Akçelik’in geleneksel Türk el sanatlarından biri olan Ebru ve Trabzonspor logosunu bütünleştirerek ortaya çıkardığı kompozisyon, hem Trabzonspor taraftarlarının, hem de sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Ressam Hikmet AKÇELİK;  “Ebru Sanatı, kitre olarak adlandırılan sıvı, toprak boya ve öd’ün buluşturulması sonucu oluşturulan, muhteşem renk armonisiyle,  izleyicileri güzelliğiyle terapi edecek kadar büyülemeyi başarabilen görsel bir şölen. Ebru sanatının kökeni 6’ncı Yüzyıla kadar dayanmasına rağmen, sanat otoriteleri tarafından zanaat olarak tanımlanmasına anlam veremiyorum. Japon yapınca “Origami: Kağıt Katlama Sanatı “olurken, bizim yaptığımız bu muhteşem görsel şölen zanaat olarak tanımlanıyor. Ebru sanatının yaşaması ve hak ettiği yere gelmesi amacıyla, hem sanatsever, hem de sporseverlerin ilgi ve beğenisini kazanması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle de bu sanatın yaygınlaşması için katkıda bulunmak gayreti içinde olduğumu ifade etmek istiyorum”  dedi.

7 Mart 1972 yılında Artvin’in ilçesinde dünyaya gelen Hikmet Akçelik Sırasıyla; Ankara Atatürk Kültür Merkezi, Atölye Dösem ve Atölye Atlantis’te desen ve imgesel tasarım dersleri, Ressam Mete Baçkır’ın atölyesinde yağlı boya dersleri aldı. Ressam Vural Yurdakul ve Yrd. Doç. Esin Algan’dan özel olarak temel sanat eğitimi ve teorik dersler aldı. Akçelik, 2008 Yılında Balıkesir Üniversitesi El sanatlarından mezun olan sanatçı halen Ebru Sanatçısı Ali Şentürk’ün atölyesinde çalışmalarına devam ediyor.

Bu arada ressam Akçelik,2004 Yılında Grand Azur Oteli “Atatürk Portreleri” konulu resim sergisi, 2006 ve 2010 yılında Harbiye Müzesi Karma Resim Sergisi, 2009 yılında Marmaris Netsel Marina Resim Galerisi resim sergisi ve Ankara Çağdaş Sanatlar Resim Galerisi karma resim sergisine katılan sanatçı, Deniz Ticaret Odasının 2005 yılında düzenlemiş olduğu “Deniz ve Deniz Sevgisi” konulu resim yarışmasında birincilik ödülüne sahip olduğu öğrenildi.

Öte yandan, Trabzonspor Ebrulu tablolar, hem TS Clup Mağazalarında, hem de TS Clup Resmi İnternet sitesinde şimdiden sporsever ve sanatseverlerin ilgisini çekmeye başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor