Dünya Kupası'nda uygulanmıştı! Türk futboluna geliyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk futbolu için yeni teknolojiyi duyurdu.

Dünya Kupası'nda uygulanmıştı! Türk futboluna geliyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk futbolunda yeni bir dönem başlayacağını resmen açıkladı. Başkan, konuyla ilgili önemli detayları paylaştı.

Yeni dönem başlıyor
Kritik seçimde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni sezonda Türk futbolunda yeni bir döneme geçileceğini açıkladı.

Dünya Kupası'nda uygulanmıştı! Türk futboluna geliyor

Maliyeti açıklandı
Büyükekşi, "4 yıllık maliyeti 8 milyon Euro olan yarı otomatik ofsayt teknolojisini inşallah yeni sezonda Türk futboluna kazandırmak için çalışıyoruz. Herhalde birkaç hafta içinde neticelendirip önümüzdeki sezona yetiştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Yarı otomatik ofsayt sistemi
Yarı otomatik ofsayt sisteminde maç esnasında oyuncuların vücutlarındaki 29 farklı nokta aynı anda takip edilecek ve pozisyonla ilgili karar en kısa sürede alınacak.

Üstün teknoloji
Stadyumda farklı noktalara yerleştirilecek olan 12 özel kamera ile oyuncuların bir saniye içerisindeki 50 hareketi kaydedilecek.

Kaynak:Fanatik

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler