Dünya Kupası için bileniyorlar

Genç Bayan Kılıç Eskrim Takımı, Dünya Kupası hazırlıklarını Ankara'da sürdürüyor.Eryaman Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde antrenmanlarını sürdüren milli sporcular Fatma Zehra Köse, Ezgi Turhal ve Beyza Melisa Sözen, koordinatör Kenan Gönder ve antrenör Ali

Dünya Kupası için bileniyorlar
Genç Bayan Kılıç Eskrim Takımı, Dünya Kupası hazırlıklarını Ankara'da sürdürüyor.
Eryaman Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde antrenmanlarını sürdüren milli sporcular Fatma Zehra Köse, Ezgi Turhal ve Beyza Melisa Sözen, koordinatör Kenan Gönder ve antrenör Ali Yasin Bayram yönetiminde müsabakalara günde çift antrenmanla hazırlanıyor.
Bayram, AA'ya yaptığı açıklamada, sabahları birebir teknik-taktik çalışması, akşamları ise ferdi müsabakalar yaptıklarını belirtti.
Hafta sonu Almanya'nın Dormagen kentinde yapılacak Dünya Gençler Eskrim Kupası'na 3 sporcuyla katılacaklarını ifade eden Bayram, "Türkiye şampiyonalarında elde ettikleri başarılara göre klasman oluşuyor. İlk 4 sırayı alan sporcular genç milli takımda olmaya hak kazanıyor ve uluslararası platformda ülkemizi temsil edebiliyor. Bu kampta yıldız milli takımda yer alan sporcularımız da bulunuyor. Belli bir başarı gösterebilirse yaşına bakılmaksızın gençlerde yer alabiliyor" dedi.
Bayram, kupaya yaklaşık 20 ülkeden yoğun bir katılım olacağını ifade ederek, şöyle devam etti:
"Gençler kategorisinin en önemli müsabakası olacak. Kupada tecrübeli, başarılı sporcular yarışacak ama biz de tecrübe edinmek istiyoruz, gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. İlerleyen zamanlarda daha iyi sonuçlar alabilmek için zemin hazırlıyoruz."
Milli sporculardan Fatma Zehra Köse ise eskrime merakla başladığını, kendisine uzun vadeli hedefler koyduğunu dile getirdi.
Dünya Gençler Kupası'na daha önce de katıldığını hatırlatan Köse, şunları söyledi:
"Geçen yıl Ukrayna'daki turnuvaya katılmıştım ancak Almanya daha zor bir ayak. İyi ülkeler burada olacak. Uzun vadede olimpiyatlara gitmek istiyorum ancak Avrupa ve dünya şampiyonu olmak öncelikli arzum. Tabi bunun için çalışmalarıma ağırlık vermem gerekiyor. Kendime Ukraynalı Olga Kharlan'ı örnek alıyorum. Öyle olmayı isterdim ama Olga'nın çocukluktan gelen bir düzeni ve çalışma programı var. Yine de onun gibi olabilirim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor