Dünya bunu konuşuyor! Hakemleri yalan makinesine bağladılar

Ukrayna'da VAR hakemleri yalan makinesine bağlandı.

Dünya bunu konuşuyor! Hakemleri yalan makinesine bağladılar

Video Asistan Hakem sistemiyle birlikte hakem hatalarının en aza indirilmesi hedeflense de her geçen gün hakem kararlarına olan güven tüm dünyada azalıyor.

Ukrayna'da hakemler ile ilgili olay bir karar alındı.

VAR SİSTEMİ SORUNLARI ÇÖZMEDİ

Video Asistan Hakem sistemi hayata geçtiği günden bu yana kimi kararlarda takdir toplasa da kimi kararlarda daha büyük tartışmaların ortaya çıkmasına sebep oldu. Bazı kulüplerin hakem ile VAR'ın ne konuştuğunun açıklanmasını istemesinin ardından arada yapılan konuşmalarda yayınlanmaya başladı.

Her şeye rağmen tüm dünyada hakemlere karşı güvensizlik artarak büyüyor.

UKRAYNA'DAN OLAY HAMLE

Hakemlerle ilgili tartışmaların önlenemediği Ukrayna'da Futbol Federasyonu Başkanı Andriy Shevchenko eşi benzeri görülmemiş bir uygulama başlattı.

Ukrayna Futbol Federasyonu, hakemleri yalan makinesine bağlamaya başladı. Makine, kişinin kan basıncı, kan akışı, solunum hızı ve ter tepkilerindeki değişiklikleri ölçerek kişinin doğruyu söyleyip söylemediğini belirliyor. Bu test esnasında hakemlere ne gibi sorular sorulduğu ise süreci olumsuz etkileyebileceği düşünülerek açıklanmıyor.

hakemleri-yalan-makinesine-bagladilar-1.jpg

HAKEMLİK YAPMALARINA İZİN VERİLMEYECEK

Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Andriy Shevchenko, yalan makinesi sistemiyle alakalı olarak, "Yalan makinesini, hangi hakemlerle çalışabileceğimizi ve hangileriyle çalışamayacağımızı anlamak için daha fazla bilgi edinme fırsatı olarak görüyoruz" Temiz bir sayfa açıyoruz" diye konuştu.

Efsane isim ayrıca yalan makinesini geçemeyenlerin artık hakemlik yapmasına izin verilmeyeceğini de belirtti.

NEDEN KULLANILIYOR?

Ukrayna Futbol Federasyonu, yalan makinesini yolsuzluk rüşvet ve şikenin ortadan kaldırılmasına yardımcı olacağını düşünerek kullanmaya başladı.

HAKEM ATAMA SİSTEMİ DEĞİŞTİRİLDİ

Yaptıkları sadece bu değil; Ukrayna Futbol Federasyonu hakemlerin maçlara atanma şeklini değiştirdi. Daha önce, Premier Lig, Bundesliga ve La Liga dahil olmak üzere Avrupa'nın en önde gelen yerel müsabakalarında olduğu gibi, hakemler belirli maçlara paneller tarafından haftalık olarak atanıyordu.

Kaynak:Fanatik

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor