Dünya 6'ncısı Trabzonlu

Türkiye şampiyonu Trabzonlu genç vücut geliştirme sporcusu Yasin Diyadin, El Salvador’da yapılan, her kategoride dünyanın en iyi 6 vücutçusunun seçildiği dünya şampiyonasında genç erkeklerde dünya 6.’sı olarak Türkiye’ye kupa kazandırdı. Trabzonlu Yasin D

Dünya 6'ncısı Trabzonlu

Türkiye şampiyonu Trabzonlu genç vücut geliştirme sporcusu Yasin Diyadin, El Salvador’da yapılan, her kategoride dünyanın en iyi 6 vücutçusunun seçildiği dünya şampiyonasında genç erkeklerde dünya 6.’sı olarak Türkiye’ye kupa kazandırdı.

Trabzonlu Yasin Diyadin Türkiye’nin gururu oldu. 12-14 Aralık tarihleri arasında El Salvador’un başkenti San Salvador’da yapılan Dünya Gençler Vücut Geliştirme ve Fitnes Şampiyonası’nda milli takım formasını giyen Türkiye şampiyonu Trabzonlu Yasin Diyadin, 22 ülkenin sporcularının katıldığı yarışmada büyük bir başarıya imza atarak kürsüye çıkmayı başardı. Dünyanın en başarılı 6 sporcusunun seçilerek ödüllendirildiği yarışmada Diyadin, dünyanın en iyi 6. ismi olmayı başararak Türkiye’ye milli forma altında kupa kazandırmanın gururunu yaşadı. Trabzonlu gazeteci Osman Diyadin’in de oğlu olan Yasin Diyadin, geçtiğimiz aylarda Mersin’de  yapılan yarışmada Türkiye şampiyonu olmuş, milli takıma seçilmişti.

DİYADİN: ÜLKEME KUPA KAZANDIRMANIN GURURUNU YAŞIYORUM

İlk kez milli takım forması altında dünya şampiyonasında mücadele ettiğini söyleyen Yasin Diyadin “İlk yurt dışı deneyimimde çok sayıda ülkenin sporcularının katıldığı yarışmada dünya 6.’sı olarak kürsüye çıkmak benim için büyük mutluluk oldu. En azından ülkeme kupa kazandırarak dönmenin gururunu yaşıyorum. Türkiye şampiyonluğu kupasını almanın ardından dünya 6.’sı olarak ikinci kupayı kazanmak çok önemli. Daha yolun başındayım. Beni destekleyen, yanımda olan  herkese minnettarım. İnşallah ödünümüzdeki yarışmalar çok daha güzel olacak” dedi. Yasin Diyadin öğrenimin hayatını İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde okuyarak sürdürüyor.

TÜRKİYE 17 SPORCU İLE KATILDI

Türkiye, El Salvador’daki yarışmaya kadın ve erkek 22 sporcu ile katıldı. Kadınlarda İpek Yıldırım ve erkeklerde Mert Gürler dünya şampiyonu olurken, erkeklerde İbrahim Doğan 5. oldu. Genç erkelerde Yasin Diyadin 6. olarak kürsüye çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor