Doping Uyuşturucu kapsamına alınsın

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, "Uyuşturucu gibi doping de ceza kapsamına alınıp, caydırıcı olmalı. Yoksa sporcudan ödülünün geri alınmasıyla bir yere kadar gider" dedi.Yerlikaya, Sea Life Otel'de düzenlediği basın toplantısında, 17. Ul

Doping Uyuşturucu kapsamına alınsın

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, "Uyuşturucu gibi doping de ceza kapsamına alınıp, caydırıcı olmalı. Yoksa sporcudan ödülünün geri alınmasıyla bir yere kadar gider" dedi.

Yerlikaya, Sea Life Otel'de düzenlediği basın toplantısında, 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası'nın Antalya'da başladığını, turnuvada 12 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun yarıştığını söyledi.

Kupanın ismini değiştireceklerini ifade eden Yerlikaya, turnuvaya Türkiye bayrağını defalarca dalgalandıran güreş şampiyonlarının isimlerini vereceklerini bildirdi.

Bir gazetecinin, "Dopingle ilgili federasyon olarak yapmak istediğiniz uygulamalar var mı?" sorusuna Yerlikaya, doping konusunda "sıfır tolerans" politikasını uygulamak için hazırlandıklarını belirtti.

Yerlikaya, geçen sene doping konusunda en çok irade gösteren federasyonlardan olduklarını kaydederek, "Bu sene aynı kararlılıkla ve inançla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu maddeyi spor camiasında özellikle güreş camiasında son buldurmak ve sıfıra indirmek için ne gerekiyorsa sonuna kadar yapacağız. Yıldız kategorisinden büyüklere kadar hepsinde ağır yaptırımlarımız olacak" diye konuştu.

Dopingin uyuşturucudan farkı olmadığını, vücuda daha fazla zarar verdiğini belirten Yerlikaya, maddenin vücuttaki bağışıklık sistemini de bozduğunu anlattı.

Yerlikaya, doping maddesinin Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması gerektiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uyuşturucu gibi doping de ceza kapsamına alınıp, caydırıcı olmalı. Yoksa sporcunun ödülünün geri alınmasıyla bir yere kadar gider. Aileler çocuğunu bize emanet ediyor. Bir çocuğa bunun yanlış ve ihtiyaç olmadığını anlatmak lazım. Türk milletinin geninde güç de, zeka da, kuvvet de var. Bu maddeye ihtiyacımız yok, her yerde başarılı oluruz. Antrenörlerin doping verdiği belgelendirilirse kesinlikle ceza kapsamı içine sokulacak. Benim dönemimde doping kullanımına müsaade etmeyeceğim."

AİL GÜRBÜZ'ÜN DURUMU

Yerlikaya, bir gazetecinin, "Ali Gürbüz'e verilen 15 ay ceza 30 aya çıktı, nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise geçen yıl güreş organizasyonlarında doping komitesinin sporculardan idrar örneği aldığını, 20 sporcuya 15 ay ceza verildiğini anımsattı.

Gürbüz'ün ise tahkim kuruluna gittiğini, kurulun Gürbüz'de birden fazla madde bulduğunu anlatan Yerlikaya, cezanın da bu nedenle 30 aya çıkarıldığını ifade etti. Bu durumdan üzüntü duyduğunu dile getiren Yerlikaya, Dünya Anti Doping Ajansı ve Türkiye Olimpiyat Komitesi'nin federasyonun haberi olmadan güreş müsabakalarına giderek denetimlerde bulunduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler