Doğan'dan Şampiyonluk Çağrısı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, camiada birlik ve beraberliği sağladıkları takdirde şampiyonluk yarışında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kadar iddialı olacaklarını söyledi.Doğan, ilerleyen günlerde sakat futbolcuların tam olarak iyileşmesi i

Doğan'dan Şampiyonluk Çağrısı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, camiada birlik ve beraberliği sağladıkları takdirde şampiyonluk yarışında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kadar iddialı olacaklarını söyledi.

Doğan, ilerleyen günlerde sakat futbolcuların tam olarak iyileşmesi ile birlikte 3 - 5 - 2 sistemine dönmeyi planladığını ifade ederek, "Defansif oynatıyorum diye eleştirenlere en iyi cevabı attığımız bol gollerle veriyorum. Türkiye'de herşey kalıplaşmış. Kazanırsan göğe çıkarılırsın, kaybedersen yerin dibine gömülürsün" dedi.

Teknik Direktör Doğan, yaptığı açıklamada şampiyonluk için sadece kendisinin ve takımın birlik içerisinde olmasının yetmediğini, camia içinde de birlik gerektiğini söyledi. Doğan, birlik ve beraberliği sağlayıp mantıklı davrandıkları takdirde Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın kimi transfer ettiğinin fazla bir öneminin olmadığını ifade ederek, "Eğer birlik olursak, Trabzonspor'un gizli kalmış enerjisini ortaya çıkarırsak, en az Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray kadar iddialı oluruz.

Bazen akıllı işler yaparak, çok para harcayan takımları da yenebiliriz" diye konuştu.
Doğan, amacının ligin en çok gol atan takımı olmak olduğunu ifade ederek, "Daha önce bu takımı çalıştırdığım dönemlerde ligin en çok gol atan, en az gol yiyen takımıydı. Belki ilk sezonumda Fenerbahçe belki bizden biraz daha iyiydi. Benim hedefim yine ligin en çok gol atan, en az gol yiyen takım olmak. Takımı bir bütün olarak düşündüğüm için bu iddiayı yine taşıyorum.

Daha önceki yıllarda da başka takımlarda bunu başardık. Milli takımla ilgili de, herkes bir şey söyledi. Takım neden o kadar ofansif oynadı diye. Bazen de biz niye defansif oynadık diye eleştiriliyoruz. İnsanların istekleri bitmez. Maçtan sonra yorum yapmak çok kolaydır. Biz bunları bir tarafa bırakıyoruz. Elimizdeki malzeme hangi sisteme uyarsa onu uyguluyoruz. Bir iki sakat futbolcum var. Onlar tam manasıyla iyileşirse 3 - 5 - 2 sistemine dönebilirim. Ben bunu şimdi söylemiyorum, futbolcularımla sürekli konuşuyorum. Ama dediğim gibi elimdeki malzeme hangi sisteme uyuyorsa onu oynatırım" dedi.

Takımda fazla stoper olduğu söylemlerinin de gerçek dışı olduğunu söyleyen Doğan, "5 tane stoper var, bunlardan biri çok yönlü oyuncu. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'a bakarsanız, onlarda da 5 - 6 tane stoper var. Dünya'nın her yerinde bu doğal. Burada insanlar neyi vurgulamak istiyorsa, onu söylüyor. Takımımda 5 - 6 tanede orta saha oyuncusu var, onu da söylesinler o zaman. Belki forvette biraz eksiğimiz var ama orda da 4 tane oyuncumuz var, Tabi Ersen iyileşirse. Bir takım lige iki tane stoperle girmez. Ama Trabzonspor'da bu dikkat çekiyor. Başka takımlarda ise bu gündeme gelmiyor. Trabzonspor'da 5 tane stoper var, 3 tane orta saha var, 3 tane sağbek var denilerek bu takım yıpratılmaya çalışılıyor" diye konuştu.

Doğan, Trabzonspor'un inanılmaz bir şampiyonluk potansiyeli olduğunu ifade ederek, "İçerideki sıkıntıları bırakıp, dışarıya karşı birlik ve beraberlik içerisinde olursak, Trabzonspor gerçekten başarılı olur. Bunu hep söylüyorum. Daha önce şampiyon olduğumuz yıllarda da bunu ispatladık. Takım ne zaman dağılmaya başlamış, sen - ben denilmeye başlamış işte o zamandan beri Trabzonspor şampiyonluk özlemi çekiyor. Bu taraftar 24 yıldır şampiyonluk hasreti ile bekliyor" dedi. Doğan, takımı defansif oynattığı yönündeki eleştirilerin araştırılmadan yapıldığını iddia ederek, şöyle konuştu:

"Defansif oynatıyor diye bir moda çıkardılar. Bunu da insanların kafasına soktular. Demek bunları çıkaranlar başka takımlara hiç bakmıyorlar. Herkes aynı şeyi söylüyor. Ben bunlara sahada cevap veriyorum. Çalıştırdığım takımlara ve attığımız gollere bakın. Beklerin bile ileride pres yaptığını görürsünüz. Nasıl defansif futbol oynatıyorum, anlamıyorum. Bu senede ligin en fazla gol atan takımıyız, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında da ligin en çok gol atan takımı olduk. O zaman demek ki defansif oynatıyor diye sorarken insanların biraz düşünmeleri lazım."

Sivasspor maçında yaşanan olaylardan sonra Trabzonspor taraftarının üstüne çok gelindiğini söyleyen Doğan, "İnşallah Trabzonspor en centilmen takım seçilir. Burada herkes çok rahat maç oynayabilir. Bir iki tane kendini bilmez insanın yaptığı olaylardan dolayı Trabzonspor haftalarca gündemde kalıyor. Bu olay Trabzonspor'a mal edilmemeli. Trabzonspor hiçte dışarıdan gözüktüğü kadar problemli değil. Taraftarı sıkıntılı değil. Taraftarımız çağ dışı gösterilmeye çalışıyorlar.

Trabzonspor taraftarı Sivas maçında, biz golü atana kadar ki bir bölümde rakibi alkışlamaya başlamıştı. Bunlardan kimse bahsetmiyor sadece iki tane sahaya atlayan adam konuşuluyor. Bunun hata olduğunu kabul ediyoruz, inşallah bir daha olmaz. Ama tüm seyircilere bu doğrultuda bakmak ta kesinlikle doğru değil" diye konuştu. Doğan, son olarak Türkiye'de bir maçla her şeyin değişebildiğini belirterek, "Kazanırsan göklere çıkarılırsın, kaydersen yerin dibine gömülürsün. Bu Türkiye'nin yapısı" diye konuştu.

Trabzonspor Yönetim Kurulu, FİFA'nın Ersen Martin için savunma istediği haberlerini yalanladı. Yönetim Kurulu resmi site aracılığı ile yayınladığı açıklamada şöyle denildi:
"Son birkaç gündür bazı medya organlarında oyuncumuz Ersen Martin için UEFA'ya savunma gönderildiği yönünde haberler yer almaktadır. Söz konusu haberlerin gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Zira UEFA, Ersen Martin olayıyla ilgili olarak kulübümüzden herhangi bir savunma talebinde bulunmamıştır. Kulübümüzden UEFA'ya oyuncumuz İbrahima Yattara'nın İnter Toto Kupası'nda gördüğü kırmızı kart nedeniyle aldığı cezanın üzerine yapılan itirazla ilgili gönderilen yazışmalarla ilgili kargonun fotoğraflarının izin alınmadan çekilmesi ve yayınlanması suretiyle kaynak gösterilerek kaleme alınan haberler doğru değildir.

Bu vesileyle değerli basın mensuplarımızı daha dikkatli ve sorumlu davranmaya, kamuoyunu da sağlıklı bir biçimde yönlendirmeye davet ediyoruz."
Yarın sahasında Ankaragücü'nü ağırlayacak olan Trabzonspor'da tek hedef galibiyet. Bordo - mavili takımda sakatlıkları bulunan Ersen ve Musa'nın oynayamayacağı karşılaşmada hafta içi hafif sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı olarak çalışan Umut, Erdinç ve Tayfun oynayabilecek.

Trabzonspor'da Teknik Direktör Ziya Doğan, Ankaragücü maçının zor geçeceğini ancak kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, "Taraftarsız oynamak gerçekten çok kötü bir durum. Ama biz taraftarsız oynayacağımız maçları kazanarak, evimizde seyircimize kavuşacağımız ilk maça moralli çıkmak istiyoruz. İnşallah Ankaragücü maçını da kazanarak bu hedefimize de bir adım daha yaklaşırız" diye konuştu. Bu arada Trabzonspor'un Ankaragücü karşısına kalede Tolga, savunmada Jabi, Erdinç, Tolga Seyhan, Celaleddin, orta sahada Gökdeniz, Serkan, Hüseyin, Ceyhun, Mustafa ve ileride Umut 11' i ile çıkması bekleniyor.

Tolga - Jabi, Erdinç, Tolga Seyhan, Celaleddin - Gökdeniz, Serkan, Hüseyin, Ceyhun, Mustafa - Umut

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler