Doğan Yönetimi Eleştirdi

Teknik Direktör Ziya Doğan düzenlediği basın toplantısında “Ersen Martin bizim oyuncumuzdur. Artık bu konu kapanmıştır” dedi.Toplantıda ilk olarak genel bir değerlendirme yapan Doğan, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.İlk olarak uzun sür

Doğan Yönetimi Eleştirdi

Teknik Direktör Ziya Doğan düzenlediği basın toplantısında “Ersen Martin bizim oyuncumuzdur. Artık bu konu kapanmıştır” dedi.


Toplantıda ilk olarak genel bir değerlendirme yapan Doğan, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İlk olarak uzun süredir gündemi meşgul eden Ersen Martin konusunda bir açıklama yapan Doğan, “Ersen'in İspanyol Huelva kulübüne transferini Bursa maçına hazırlanırken duydum. Yönetime Ersen'in yerine 4-5 tane oyuncu alternatifi sundum. Bunlardan birisi alınırsa transfere okey veririm dedim. Ama yerine oyuncu almadan asla ve asla Ersen'i bırakmam. Nihayetinde oyuncu almadık ve Ersen'i bırakmadık. Ersen konusu kapanmıştır. Bizim oyuncumuzdur" dedi.

Ersen'in profesyonel bir oyuncu olduğunu belirten Doğan, “İyi bir çocuk. Temiz bir kalbi var. Kendisiyle de dün akşam oturdum konuştum. O beni çok iyi anladı. Çabuk anlayan, çabuk kavrayan bir oyuncu. Profesyonelce düşüneceğini bilen bir futbolcu. Zaten lig başlarken, başarılı olmak istediğini, konsantrasyonunun üst seviyede olduğunu söylemişti. Aynı şeyleri yine tekrarladı. Şu anda bir sakatlığı var. Almanya'da tedavi oldu. O tedavi biraz sürecek. Hızlı bile yürüyemiyor. Kısa sürede baldırındaki sakatlığı geçip, bize faydalı olacağını umuyorum" diye konuştu


Bolu kampında çalışmaların çok iyi bir şekilde devam ettiğini de sözlerine ekleyen Doğan, “Çalışmalarımızın çok iyi geçtiğini söyleyebilirim. Yarın kampımız sona eriyor. 2 günlük bir izinin ardından pazartesi saat 10.00'da Ankaragücü maçının hazırlıklarına başlayacağız. Bu kamp bizim için neden gerekliydi? Herkesin gözünden kaçırdığı bir şey var. Biz 8 günlük bir hazırlığın ardından intertoto kupasında mücadele ettik. Bazı oyuncularım 3-5 günlük idmanla maç oynadı. Bazı oyuncularım hazırlık maçı yapamadan, ligin ilk müsabakasına çıktı. Bunun handikabını yaşadık. Açığı kapatmak için bu kampı düşündük" yorumunu yaptı.

Bursaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz'ın, 3 büyük takımdan sonra 4'ncü büyük takımın kendilerinin olduğu yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Doğan, "Bülent Korkmaz konuşuyor. Orada bir sıkıntısı var sanırım. Ben muhatap olmak istemiyorum. Geçen sezon ligin en mağdur olan takımı bizdik. Alın kasetleri inceleyin. Bunun kararını kamuoyu versin. Ben bu tür polemiklere girmek istemiyorum" diye konuştu.

Şu anda takımın istediği seviyede olmadığına dikkat çeken Doğan, “Yaşadığımız çeşitli zorluklara rağmen lige iyi başladık. Sivasspor maçı yarıda kalmamış olsaydı, bugün itibariyle ligin lideri konumunda olacaktık. Ayrıca ligde her takım birbirini yenecek seviyede. Anadolu takımlarının daha sistemli ve daha takım gibi oynamaya başladı. Yani büyük takımlar güçsüçleşmedi. Anadolu takımları güç kazandı. Bu nedenle lig geçen yıldan daha zor geçecek. Büyük kulüplerin de geçen yıla göre daha fazla puan kaybedeceklerini düşünüyorum” açımlamasında bulundu.

Transfer konusunda isteklerinin tam olarak yerine getirilmediğine dikkat çeken Doğan şöyle konuştu;

"Bir teknik adam olarak mevcut kadronun kötü olduğunu söyleyemem. Tranfserde bazı isteklerimiz tam olmadı. Ama burada transfer yapılmadı diye dert yanmıyorum. Elimizdeki mevcut imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'de hiç bir teknik adam tam istediği takımı oluşturamıyor malesef. Biz mazerete sığınmıyorum. Elimizdeki mevcut kadroyla ligde başarılı olmak istiyoruz. Olacağımızdan da eminim"

Doğan, ligde 4 maçı seyircisiz oynayacaklarının hatırlatılması üzerine ise şöyle konuştu;

"Seyircisiz futbol çok yavan geliyor. Futbolun çok fazla zevki olmuyor. Futbolcu da zevk almıyor. Üst seviyede heyecen oluşmuyor. Dünyanın her yerinde seyirci futbola güzellikler katar. İnşallah Türkiye'de de bu güzellikleri yansıtırlar. Skora değil, oynanan futbola bakarlar ve eğlenceye gidiyormuş gibi maça giderlerse gelişmiş ülkeler seviyesindeki anlayışı yakalamış oluruz. Yenilginin namussuzluk olduğu anlayışı ortadan kaldırmak lazım. Yenilginin de yenmek kadar şerefli olduğunu anladığmız saman futbol sıkıntı çekmeyecektir. Türkiye'de spor anlayışı skorla bağdaşıyor. Bu en büyük yanlışlardan birisidir"

2 sezon sonra yeniden takıma katılan Tomas Jun'un idmanlardaki performansını da değerlendiren Doğan, "Tomas Jun, yabancı kontenjanımızı açmak isterken düşünmediğim oyuncularımdan biriydi. Fakat bir yere transfer yapamadı. Üstelik biz ona özel bir çalışma programı verdik. Tam bir profesyonel insan gibi davrandı. İyi çalıştı. Kendisiyle de konuştum. Mantalitesi iyi bir arkadaş. Kendini tam manasıyla ispatlayamadı. Ama bugün itibariyle idmanlarda verimli. Çok memnunum. Elimdekilerden daha iyi olduğunu anlarsam, onu bana kabul ettirirse çok rahatlıkla oynatırım" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler