'Doğa sporları zirveye çıkacak'

Doğa sporlarının Trabzon'a yeni bir boyut kazandıracağına inandığını kaydeden Vali Okutan, Trabzon'un doğa sporlarını yapmak için çok elverişli bir arazi yapısının olduğunu söyledi. Trabzon'un turizm merkezi olması yönünde doğa sporlarının büyük önemi old

'Doğa sporları zirveye çıkacak'
Doğa sporlarının Trabzon'a yeni bir boyut kazandıracağına inandığını kaydeden Vali Okutan, Trabzon'un doğa sporlarını yapmak için çok elverişli bir arazi yapısının olduğunu söyledi.

Trabzon'un turizm merkezi olması yönünde doğa sporlarının büyük önemi olduğunu belirten Vali Okutan, “Trabzon'un bu eşsiz doğal güzelliklerinden ve imkanlarından faydalanmamız gerektiğine inanıyorum. Herkesi bu sporları yapmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ise, Vali Okutan'ın doğa sporlarına olan tutkusunu ve bu sporların gelişmesi konusundaki duyarlılığını bildiklerini ifade ederek, Vali Okutan'ın önderliğinde ve katılımıyla doğa sporlarının Trabzon'da istenilen seviyeye ulaşacağından şüphesinin olmadığını kaydetti.

Doğa sporlarının yaygınlaştırılması için bu sporların yapılmasına bizzat iştirak ve öncülük eden yamaç paraşütü yapan, tek pervaneli "micro light" tipi uçak kullanan, rallilerde direksiyon başına geçen, rafting, yelken, binicilik ve tırmanış gibi sporlarla da yakından ilgilenen Vali Okutan, bu sporların geliştirilmesi için gerekli girişimlerin başlatılması konusunda Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine talimat verdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor