Diyadin: İçime sindiremedim

Trabzonspor un kadrosu şampiyonluğa oynayacak bir kadro değildir. Broos kendi kapasitesi ölçüsünde elinde geleni yapmıştır."Trabzonspor'da teknik direktör Hugo Broos ile yolların ayrılmasının ardından, Ünal Karaman'la birlikte göreve devam etmesi istenen,

Diyadin: İçime sindiremedim

Trabzonspor un kadrosu şampiyonluğa oynayacak bir kadro değildir. Broos kendi kapasitesi ölçüsünde elinde geleni yapmıştır."

Trabzonspor'da teknik direktör Hugo Broos ile yolların ayrılmasının ardından, Ünal Karaman'la birlikte göreve devam etmesi istenen, ancak kabul etmeyerek istifa eden Metin Diyadin,Habertürk'e  açıklamada bulundu.

Diyadin, verdiği kısa ve net cevaplarla bir anlamda Trabzonspor'un içinde bulunduğu durumu özetledi.

Broos'un başarılı olmasının bulunduğu ortamda zor olduğunu belirten Diyadin, "Ama Trabzonspor'un kadrosu şampiyonluğa oynayacak bir kadro değildir" dedi.

"Trabzonspor'un kadrosu şampiyonluğa oynayacak bir kadro değildir."

"Broos kendi kapasitesi ölçüsünde elinde geleni yapmıştır."

"Trabzonspor'un yapısı şampiyonluğa oynayabilecek bir kadro değil."

-Broos ile aranda bir sıkıntı oldu mu, sorun yaşadın mı?

Yok, hayır. Ben onunla birlikte çok medeni bir şekilde, her fikrimi söyleyerek çalıştım.

-Peki fikirlerini dikkate aldı mı?

Konuşurken evet. Saygı ölçüsünde her şeyi konuştuk, dikkate aldığı oldu, almadığı oldu. Bu çok doğal ama. Bende teknik direktörüm. Teknik direktörler kendi kararlarını kendileri verirler.

-Sana göre Broos'un yanlış yaptığı yerler var mıydı?

Broos için söyleyebileceğim tek şey kendi kapasitesi ölçüsünde elinden geleni yapmıştır.

-Bu cümle ayrı bir anlam taşıyor mu?

Yok, taşımıyor. Bu benim içinde geçerlidir. Herkes kendi kapasitesi ölçüsünde çalışır. 

-Peki Broos'un teknik adam olarak kapasitesi ne kadardır diye sorsam, ne dersin?

Onun için hiçbir şey demem. O zaman birisi de senin için der, benim için der. Broos 57 yaşında, şampiyonluklar yaşamış bir adam, o tarafına baktığın zaman.

-Ama o tarafı bu tarafa geldiği zaman Trabzonspor'u kurtaramadı.

Bulunduğu bu ortamda zordu zaten.

-Nedir ortamın zorluğu?

Şimdi onları söyleyemem, söylemem. Söyleyeceğim şeyler farklı anlaşılabilir. Trabzonspor'a zarar verici olabilir. Onun için kendime uygun bulmuyorum.

-Trabzonspor'un mevcut kadrosu ile matematiksel konumunu kıyasladığın zaman…

Trabzopspor'un bugün aldığı 18 puan, bu kadro yapısıyla azdır. Ama Trabzonspor'un kadrosu şampiyonluğa oynayacak bir kadro değildir. İlk 4 içinde yer alabilecek bir kadrodur.

-İlk 4 derken, 2'mi, 3'mü, 4'mü?

4. olabilecek bir kadrodur. Maksimum yapabileceği budur.

-Kadro dışı kalan futbolcuları nasıl değerlendiriyorsun?

Kadro dışı kalan oyuncuların teknik heyetle hiçbir alakası yoktur. Başkanın maçtan sonra yaptığı bir açıklamadır.

-Yeni gelecek teknik adam bu kadro yapısıyla neler yapabilir?

Bu kadro yapısı sağlıklı bir ortamda yukarıya doğru bir ivme kazanır. Ama insanları doğru yönlendirmekte fayda var. Lig 2.liği gibi söylemler, çok doğru söylemler ve hedefler olmaz. Ama sağlıklı bir ortam sağlanırsa yukarıya doğru bir ivme kazanır.

-Sen kalsaydın takımın başında durum nasıl olurdu?

Hiç düşünmedim. Onun için bir şey diyemem.

-Şenol Güneş'in ismi geçiyor şimdi. Şenol hoca ve mevcut Trabzonspor yapısıyla ilgili ne diyorsun?

Şenol hoca Trabzon'u benden çok daha iyi bilen, yöneticilerde kendi arkadaşları. Onun en iyi değerlendirmesini kendi yapar zaten. Kendisi için en sağlıklı kararı verir, ne yapabileceğini de benden çok daha iyi bilir. Trabzonspor'un bir değeridir. Hem futbolcu olarak, hem teknik adam olarak çalışmıştır. Kariyeri bellidir. Ortamı kendine göre değerlendirecektir. Kendi kararını kendisi verecektir.

-Broos gitti, sende istifanı verdin. Üzüntülü müsün, kızgın mısın, neler yaşıyorsun?

Ben insanlardan çok beklentili olarak hareket etmediğim için, şahsım adıma beklentilerlen beraber hüzün duyacağım ya da üzüleceğim bir nokta yok. İnandığım şeylerle yaşarım. İnandığım şeyler nerelere taşar, taşır beni, zaman gösterir. Yaşıyorum da zaten. Birilerinin mutsuzluğu üzerine mutluluk kuracak bir durumum yok. Birilerinin üstüne basarak, birilerinden bir şeyler isteyerek bir yerlere gelecek bir yapımda yok. Kızgın da değilim

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler