Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden Süper Kupa iddialarına yanıt! "Doğru değil"

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa maçı için sosyal medyadaki iddialara açıklık getirdi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden Süper Kupa iddialarına yanıt! "Doğru değil"

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanacak Türkiye Süper Kupa final maçıyla ilgili yanlış bilgilendirme iddialarına açıklık getirdi. Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yer alan, "İstiklal Marşı ve Türk bayrağına izin verilmeyeceği" şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Merkez tarafından yapılan açıklamada, Süper Kupa final maçı öncesinde sahada Türk bayrağının yanı sıra her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağının açılacağı ifade edildi. Ayrıca, maçın açılış seremonisinde ışık şovları ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunacağı kaydedildi.

İletişim Başkanlığı, bu tür yanıltıcı haberlere karşı vatandaşları dikkatli olmaya ve resmi açıklamalara güvenmeye çağırdı. Süper Kupa final maçının, Türk kültür ve değerlerinin uluslararası arenada temsil edilmesi açısından önemli bir etkinlik olduğu vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler