Devler Ligi'nin kazanç lideri kim

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon en fazla kazanan takımın finali kaybeden Manchester United olduğunu açıkladı. UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon en fazla kazanan takımın Manchester United olduğunu açıkladı. Kırmızı şeytanlar, finalde Barcelona'

Devler Ligi'nin kazanç lideri kim

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon en fazla kazanan takımın finali kaybeden Manchester United olduğunu açıkladı.

 

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon en fazla kazanan takımın Manchester United olduğunu açıkladı. Kırmızı şeytanlar, finalde Barcelona'ya kaybetmelerine karşın, aldığı başarılı sonuçlar ve televizyon gelirleriyle toplam 53 milyon euro gelir elde etti.

Şampiyonlar Ligi, Avrupa'daki tüm takımların hayallerini süslüyor. Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmanın prestiji bir yana, Avrupa'nın 1 numaralı kupası, kulüpler için başlıca gelir kapılarından biri. Öyle ki, geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılan takımlar, toplam 754 milyon euroyu paylaştı. Bu gelirden aslan payını alan kulüp ise Manchester United oldu.

Kırmızı şeytanlar, finalde Barcelona'ya boyun eğmelerine karşın, yüksek televizyon gelirleri sayesinde, toplam 53 milyon euroyu kasasına koydu. Sportif performansıyla tüm kulüplerden fazla gelir elde eden Barcelona ise televizyon gelirleri, United'ın 5 milyon euro altında kalınca, 51 milyon euro ikinci oldu.

Bu 2 kulübü, Chelsea - Schalke 04 - Real Madrid - Inter - Bayern Münih ve Tottenham takip etti.

Şampiyonlar Ligi'nde gruplara katılma hakkını elde eden takımların kasasına, en az 7.2 milyon euro giriyor. Alınan her puan ve geçilen her turla birlikte, para ödülü de artıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler