Dev takım yıllar sonra küme düştü!

Premier Lig'in köklü ekiplerinden Newcastle United ligden düştü. Aston Villa ve Norvich City'nin ardından, 2015-2016 yılı sonunda Premier Lig'den düşen 3. takım belli oldu. Ligin 37. hafta mücadelesinde maç eksiği bulunan Sunderland, rakibi Everton'ı 3-0

Dev takım yıllar sonra küme düştü!

Premier Lig'in köklü ekiplerinden Newcastle United ligden düştü.

Aston Villa ve Norvich City'nin ardından, 2015-2016 yılı sonunda Premier Lig'den düşen 3. takım belli oldu. Ligin 37. hafta mücadelesinde maç eksiği bulunan Sunderland, rakibi Everton'ı 3-0 mağlup ederek sezonu 17 sırada bitirmeyi garantiledi. Bu sonuçla İngiliz futbolunun köklü kulüplerinden Newcastle United'ın, gelecek sezon bir alt ligde mücadele etmesi kesinleşti.
 
"Benitez de ilaç olmadı"
 
Newcastle United, sezona menajer Steve McClaren'le başlamış ancak alınan kötü sonuçlar sonrasında 55 yaşındaki çalıştırıcıyla yollar ayrılmıştı. McClaren'den koltuğu devralan isim ise Real Madrid'de aradığını bulamayan Rafa Benitez olmuştu. Ancak İspanyol teknik adam da Newcastle'a çare olmazken, bütün tecrübesi ve kariyerine karşın takımını ligde tutmayı başaramadı.
 
"7 yıl sonra yeniden"
 
Sıyah Beyazlı ekip, en son 2008-09 sezonunda ligi yine 18 sırada tamamlayarak küme düşmüş, ertesi yıl 102 puan toplayarak Premier Lig'e dönmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor