Denize attığı taş madalya getirdi!

Denize taş atarken hocası Servet Kural tarafından keşfedilen Özge Yılmaz, EYOF 2011 Trabzon'da ülkemize ilk madalyayı getiren sporcu oldu. Aynı zamanda Artvin'in ilk milli atleti olan 16 yaşındaki Özge'yi Trabzon halkı da bağrına bastı. Disk atma dalında

Denize attığı taş madalya getirdi!

Denize taş atarken hocası Servet Kural tarafından keşfedilen Özge Yılmaz, EYOF 2011 Trabzon'da ülkemize ilk madalyayı getiren sporcu oldu. Aynı zamanda Artvin'in ilk milli atleti olan 16 yaşındaki Özge'yi Trabzon halkı da bağrına bastı. Disk atma dalında madalyayı kazandığı gece ailesiyle birlikte geldiği Trabzon meydanında halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan genç atlete, Trabzonlular büyük sevgi gösterilerinde bulundular.

ENKA Spor Kulübü sporcusu olan Özge Yılmaz, EYOF 2011 Trabzon'da ülkemize ilk altın madalya kazandırdığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu şampiyonaya çok iyi hazırlanmıştım. Hocalarım çok destek oldular. Ülkeme madalya kazandırdığım için çok gururluyum. 8 yaşında başladığım bu sporda hedefim 2016 Olimpiyatlarında ülkemin bayrağını göndere çektirmek" dedi.

"AİLEM ÇOK DESTEK OLDU"

Ailesinin kendisine her zaman büyük destek verdiğini söyleyen genç atlet, "Ailem de sporla uğraşan tek benim. Babam eczacı, annem ise ev hanımı. Sporun içinden gelmemelerine rağmen bana her zaman çok destek oluyorlar. Bu başarımda hocam Servet Kural kadar ailemin de emeği büyük" diye konuştu.

"HEM EĞİTİM DE HEM SPOR DA BAŞARILI"

Disk Atmada Nisan ayında Yıldızlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu olduğunu ifade eden Özge Yılmaz, "Şu an Hopa Atatürk Lisesi 4. sınıf öğrencisiyim. Derslerim de iyi. Hem eğitimi hem de sporu bir arada götürebiliyorum. Spor yaptığımda kafam daha dinç oluyor ve derslerime daha  iyi konsantre olabiliyorum. Hayalim Marmara Üniversitesi BESYO'da okumak. İnşallah bunu da gerçekleştireceğim" dedi.

"HOCAMI ÖRNEK ALIYORUM"

Artvin'in ilk milli atleti olan Özge Yılmaz, hocası Servet Kural'la çok zor şartlarda idman yaptığını belirterek, "Hopa'da tesis imkanlarımız kısıtılı. O yüzden eski düğün salonunda idman yapabiliyorum. Hocam bana en iyi imkanları sağlamak için elinden geleni yapıyor. Betona çizdiğimiz bir yuvarlağın içinden atışlarımı yapıyorum. Hocam da eski milli bir atlet. Ben de onu örnek alıyorum" dedi.

"KIZIMIZLA GURUR DUYUYORUZ"

Baba Yılmaz Bey ve anne Nuray hanım kızlarıyla gurur duyduklarını belirterek, "Dün şampiyonayı izlemek için Hopa'dan buraya geldik. Bizim dışımızda akrabalarımız ve komşularımız Hopa'dan Özge'yi izlemeye geldiler. O da bizleri utandırmadı ve çok başarılı bir sonuç elede etti. Onunla gurur duyuyoruz" diye konuştu. Ablası Ezgi ve küçük kardeşi Gözde ise kardeşlerinin bu başarısının sürpriz olmadığını ve bu madalyayı kazanmak için çok çalışıtığını söylediler.

Özge Yılmaz EYOF 2011 Trabzon'da atletizmde disk atmada 44.70'lik derecesiyle 3. olmuş ve ülkemize oyunlarda ilk madalyayı kazandıran isim olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor