Demirören: Trabzonsporumuz'un bu durumu...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, olaylı Galatasaray Trabzonspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Demirören: Trabzonsporumuz'un bu durumu...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, olaylı Galatasaray Trabzonspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Oldukça kısa konuşan Demirören soru bile almazken konulara oldukça kısa değinerek resmen kaçtı.

İşte Demirören'in açıklamalarından satır başları:

Kulüp yöneticilerine cevap vermek değil amacım. Uzun süredir futbolun içinde olanlar bana hak vercektir. İsimler değişir yöneticiler değişir ancak komplo torileri hiç değişmez. Bu Merkez hakem kurulu sezonu bitiremez denir, şu hakem düdüğü assın, bu hakem kokartını assın denir. Buna bu sene önceki senelerden bağımsız olarak bunlara bahis söylemi de eklendi. Mesela nasıl ki hakem atamalarına da karışmıyorsam Merkez hakem kurlumuzun isitifasını da istemeyeceğim.

Trabzonspor'un bu durumuna en az Trabzonspor kadar üzülüyoırum. Umut vadeden bir hakemimizi kaybettiğimiz için üzülüyorum. Bunu görüyor ve daha da üzülüyorum. Benim görevim genel kurulumun bana verdiği yetkiye dayanarak buna uygun karar vermektir. Kurumları da biz atadığımız için kurumlar töhmet altında bırakılıyor. Sanılıyor ki kurumların verdiği güç bizi ayakta tutuyor. Hayır biz bu gücü Türk futbolu için paylşamaya hazırız. 

Bugün 24 şubat 2016 bu tarihi not edelim bugün uzun süredir ilgili organlarımızla konuştuğumuz uygulamamızı yönetime açıyoruz. Avrupa Şampiyonasından hemen sonra açıklamayı planlıyorduk. Bu uygulama ile artık kurulları fedarasyon değil futbolun içindekiler atayacak. Futbol adamlarının yöneticilerinin hakemlerin sporcuların katkılarını alarak yönetmelliklere yeniden şekil vereceğiz, bu sistemi hayata geçirmek istiyoruz. Bu kararı şimdi açıklamamızda son dönemde yaşananların rolü az değil. Gelin bu fırsatı iyi bir hale çevirelim. Butün güvensizlikler gerginlikler son bulacak hakem hataları bu sistemle Türk futbolunun sorunu olmaktan kurtulacaktır.Gelin kişisel ve kurumsal sorunları birlkte çözelim gelin biz hep birlikte futbolda uzlaşma kültürünü yüceltelim. Gelin birlikte daha güzel günlere gidelim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler