Demirören sözünü tutmadı

Konuşmasına Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyeman Seba'ya acil şifalar dileyerek başlayan Fikret Orman; “Tesislerimizi İnşallah en kısa sürede açacağız. Akatlar'daki Kültür ve Kompleksi ve Spor Merkezi 4000 metre karelik bir alandır. Beşiktaş Belediye

Demirören sözünü tutmadı
Konuşmasına Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyeman Seba'ya acil şifalar dileyerek başlayan Fikret Orman; “Tesislerimizi İnşallah en kısa sürede açacağız. Akatlar'daki Kültür ve Kompleksi ve Spor Merkezi 4000 metre karelik bir alandır. Beşiktaş Belediyesi bitirip, teslim edecek. Buradan hem eski başkana hem de yeni Beşiktaş Belediyesi Başkanına teşekkür ediyorum. Beşiktaş’ta Süleyman Seba’dan sonra alınan ilk tesistir. Benim yöneticilik yaptığım dönemde Ümraniye Tesisleri'ni yapmıştık. Daha sonra Akatlar'ı almıştık. Şimdi de bu tesisleri yapacağız. Çok mutluyum” dedi.
 
2 SENE ÇATISIZ OYNAYABİLİRİZ
 
Vodafone Arene ile ilgili çalışmalara değinen Orman; "Stadımızı her geçen gün büyüterek, kendi kaynaklarımız ile yapıyoruz. Bugüne kadar kimseden 1 kuruş bile fayda görmedik. Bu stat için bugüne kadar Loca ve VIP koltuk satın alan bütün Beşiktaşlılara teşekkür ediyorum. Bu stadyum onların paraları ile yapılmaktadır. Hızla devam ediyor. Planlarımız doğrultusunda devam etmekteyiz ve inşallah yeni sezonda orada olacağız. Tek sıkıntımız çatı sistemidir. Belki 2 sene çatısız oynayabiliriz. Tam olarak net bir şey söyleyemiyorum. Tartışıyoruz. Önümüzdeki ayın 15’inden itibaren koltukları yerleştirmeye başlayacağız. Bu ayın sonunda bitirmemiz gerekiyordu. Toplam 4 tarafa da bu ay içerisinde çıkmış olacağız. Beşiktaş Futbol Takımı'nın stadyum geliri 13 Milyon TL’dir. Galatasray’ın ise 130 Milyon TL’dir. Bizim bu sene kurduğumuz bütçe 30 Milyon TL’dir. Kapanmalar ile birlikte stadyum gelirimiz 13 milyon TL’de kalmıştır. Stattan bu sene hiç gelir elde emedik. Yeni stadyumdaki gelirimiz 100 Milyon TL’nin üzerine çıkacaktır. Beşiktaş’ın geliri 140-150 milyon’dur. Rakiplerimiz 3 katı ile oynuyordu. Bu gelirlerin 22 Milyon TL'si faizlere gitmekte. Zaten yayın ve kira gelirlerimiz temliklere gitmektedir.Yaklaşık yüzde 50’den fazlası oraya harcanıyor. Bu gelir ile kulübün borcunu aşağı indirmek mümkün değil. Futbol ve basketbol takımı kapatmamız gerekiyor ve o gelirlerin gelmesi gerekiyor ki borç kapansın. Bu kulübün küçülerek borçlarını kapatmak şansı 0’dır. Artık büyümemiz lazım. Şampiyonlar Ligi’ne katılırsak da epey bir gelir elde edeceğimizi düşünüyorum.
 
VİZYONSUZ OLDUĞUMUZU BİLE SÖYLÜYORLAR
 
Taraftarların büyük yıldızlar istediğini ifade eden Fikret Orman; "Taraftarlarımız büyük yıldızlar istiyor. Hepimiz istiyoruz. Bazen vizyonsuz olduğumuzu bile söylüyorlar. Geçen sene 13,5 Milyon TL bonservis bedeli harcadık. Bizim bütün branşlara yatırım yapmamız gerekiyor. Geçen sene ki 5+0+3 kuralı ile birlikte yerli oyuncuları aldık. İki projeimiz ile birlikte tekrar borç düşmeye başlayacak. Stadyuma önemli bir yatırım yapıyoruz. Stat ile alakalı borçlanmamız çok normaldir. Bu stat yapılacak ve biz oraya geçeceğiz. Oraya geçerken de ne zaman geçeceğimizi tartışıyoruz" dedi.
 
BAZI KONULARI GİZLİ TUTUYORUM
 
Proje çalışmaları ile ilgili Orman; “Beşiktaş Kulübü’ne geldiğimiz de bir sürü problemli yer vardı. Beşiktaş Beldiyesi'nden burası 350.000 TL’ye kiraya tutulmuş. Beşiktaş Belediyesi de Beşiktaş olduğu için bu rakama vermiş. Bahçeşehir Koleji’ne Beşiktaş Yönetimi 500.000 TL kiraya vermiş. İlk sene "bu sözleşmeyi gözden geçirelim" dedik. Bahçeşehir de "elimizde 4 sene kontrat var" dedi ve bu rakamı 500.000 TL’den 2 milyon TL’ye çıkardık. Kendi isimlerini kullanmak istediler. Buna da izin verdik. Biz bu çalışmaları kulübümüze destek çıksın diye yapıyoruz. Burayı biz değil, onlar yönetiyor. Beşiktaş Koleji, okul ve üniversite ile ilgili inanılmaz çalışmalar yürütüyoruz. Bazı konuları gizli tutuyorum. Okul ile alakalı 2 tane yer aldık gibiyiz. Bir tanesi karşı, diğeri bu taraftadır. Sözleşmeler bitince bunu açıklayacağız. Ciro arttırmak için personeli arttırmamız gerekiyor. Biz bu geliri arttırmadığımız sürece bu borçların bitmesi mümkün değildir. Beşiktaş’ın borçlanıp, borçlanmayacağı artık genel kurulun kararı ile olacaktır” dedi.
 
"MAÇA GİTME" DİYE KAMPANYA MI YAPILIR?
 
Beşiktaş'ta ahlaki erozyon olduğunu ifade eden Fikret Orman; “Düello kültürü maalesef bizim kültürümüz değildir. Bizde pusu kültürü vardır. Futbol takımımızın az önce de söylediğim gibi stadı yok. 6 maçımız kapatıldı. Kasımpaşa maçı ile alakalı bilet satılma adeti 106 adettir. 10 senelik süreç içerisinde herkes mali erozyondan bahsediyor ama Beşiktaş’ta esas erozyon ahlaki erozyondur. Beşiktaş’ta itibarsızlaştırmak var. Beşiktaş, zor günler geçiriyor. Neden bu insanlar örgütlenip, Beşiktaş’ın önüne çıkarılıyor? "Maça gitme" diye kampanya mı yapılır? Bu işi hep beraber sizin desteğiniz ile bitirmemiz gerekiyor” dedi.
 
DEMİRÖREN, BAĞIŞ SÖZÜ VERDİ AMA TUTMADI
 
Yıldırım Demirören'e olan borca değinen Orman; “Yıldırım Demirören ile hayatımda ticari ilişkim olmamıştır. Önümüzdeki haftalarda büyük bir kısmını bağış ve sponsorluk olarak bitireceğiz. 30 Milyon Dolar’ını bu şekilde halledeceğiz. Geri kalan parasını vereceğiz. Bağış sözü verdi ama tüm çabalarımıza rağmen sözünü tutmadı.” 
 
1 KURUŞLUK ABİDİK KUBİDİK İŞİMİZ OLMAZ
 
Beşiktaş'ta abidik kubidik işlerinin olmayacağını ifade eden Fikret Orman; “Beşiktaş’ta 1 kuruşluk abidik kubidik işimiz olmaz. Ancak hatamız olmuştur. Suç varsa savcılığa suç duyurusunda bulunmuşuzdur. Beşiktaş’ta gayri kayıtlı bir işimiz yok. “ dedi.
 
FENERBAHÇE AÇIKLAMASI
 
Kendilerine centilmenlik yakışacağını belirten Fikret Orman; “Daha evvel sayın Yıldırım Demirören döneminde uzun uzun laflar söylenirdi. Ben böyle şeylerin doğru olduğuna ilk günden bu yana inanmıyorum. Bu tarzı beğenmeyenler de olabilir. "Fenerbahçe’nin kendi taraftarı ile oynamasında bir sakınca görüyor musun?" dediler. Ben de "görmüyorum" dedim. Metinde biraz fazla taraf gibi olmuşuz. Orada farklı algılandık. Bizim rekabetimiz sahada. Türkiye’deki bütün spor kanalları kapandı. Biz yöneticilik yaptığımız dönemde hepsinin spor muhabirleri vardı. Beşiktaş, her şeyin ilkini yapan bir kulüptür. Bize de centilmenlik yakışır. Bundan bir medet umup da bundan bir şey yapmak isteyenler de elinden geleni ardına koymasın“ dİyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler