Demirören özür dilemiş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Futbol Federasyonu heyeti, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde medya kuruluşlarının spor müdürleriyle bir araya gelerek, tesisler

Demirören özür dilemiş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Futbol Federasyonu heyeti, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde medya kuruluşlarının spor müdürleriyle bir araya gelerek, tesisleri gezdirdi.

İnşaatında 310 günü geride bırakan ve yaz aylarında açılması planlanan Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen organizasyonda Başkan Yıldırım Demirören, Fatih Terim ve TFF heyeti, tesislerin gezilmesinin ardından spor basını müdürleriyle yemek yedi. Yemekte bir konuşma yapan Demirören, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin Türk futbolunun ilerlemesine ışık tutacağını ifade ederek, "Bu sayede yılda 15 milyon TL tasarruf edilecektir. Federasyon'un hala kira köşelerinde bulunması ise ayrı bir sıkıntı ve rahatsızlıktır. Temmuz'da bitecek tesislerimizin tam karşısında bir arazi daha satın alındı. Burada da bir başka hizmet binası inşa edeceğiz. Dolayısıyla futbolun tüm birimlerini Riva'dan idare etmiş olacağız" diye konuştu.

"FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANI OLUNCA, BEŞİKTAŞ KULÜBÜ BAŞKANIYKEN SARF ETTİĞİM SÖZLERDEN ÖTÜRÜ HAKEMLERDEN ÖZÜR DİLEDİM"

Futbol Federasyonu Başkanı olduğu ilk hakem toplantısında hakemlerden özür dilediğini vurgulayan Yıldırım Demirören, bunun nedeninin Beşiktaş Kulübü başkanıyken sarf ettiği sözlerden ötürü olduğunu ifade etti.

"ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NI BIRAKIN, TENEKE KUPA BİLE OLSA KULÜPLERİMİZ YARIŞMACIYSA EN GÜÇLÜ KADROLARIYLA SAHADA YER ALMALILAR"

Takımların her maçta en güçlü kadrolarıyla sahada olması gerektiğini ifade eden Başkan Demirören, "Ziraat Türkiye Kupası'nı bırakın, teneke kupa bile olsa kulüplerimiz yarışmacıysa en güçlü kadrolarıyla sahada yer almalılar" dedi.

"YABANCI FUTBOLCU KONUSUNDAKİ KARARIMIZI 3 YILLIK OLARAK ALDIK. DEĞİŞTİRİLMESİ İSTENİYORSA 18 SÜPER LİG KULÜBÜNÜN İMZA VERMESİ GEREKMEKTEDİR"

Demirören, yabancı futbolcu sınırlamasıyla ilgili de şunları söyledi:

"Yabancı futbolcu konusundaki kararımızı 3 yıllık olarak aldık. Yeni sezonda bu durum aynen devam edecektir. Ancak değiştirilmesi isteniyorsa 18 Süper Lig kulübünün imza vermesi gerekmektedir. Bir eksik bile olsa Tahkim yolu açılır ve istenilen hedefe varılmaz."

Yıldırım Demirören ayrıca, Pro-lisans belgesi olmayan Gaziantepspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın, TFF'nin yapmış olduğu yaptırımla sahaya çıkan son örnek olduğunu sözlerine ekledi.

TERİM: "TEK BAŞIMA BİR ŞEY YAPMADIM. BU SEFER DE HEP BİRLİKTE TAŞIN ALTINA ELİMİZİ SOKACAĞIZ"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise, A Milli Futbol Takım'ın kendisiyle bir çıkış yakalamasıyla ilgili olarak, "Ben tek başıma bir şey yapmadım. Bu sefer de hep birlikte taşın altına elimizi sokacağız" dedi.

Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nden de övgüyle bahseden Fatih Terim, "Riva'da aynı anda 5 milli takımın çalışacağı bir ortam oluşturmak üzereyiz. Kalecilerin çalışacağı saha ayrı olacak, diğer oyuncuların çalışacağı saha ayrı. Suni çim ve normal çimin karışımı bir zemin üzerinde etüt çalışmaları yapılıyor. Başta Riva olmak üzere diğer sahalara da bu sistemi yayabiliriz. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıklarını burada yapabileceğiz" diye konuştu.

Bireysel eylemlerin kulüplere mal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Terim, "Saha içinde hakem hocayı tribüne yolluyor. Ama bu kulübün yaptığı bir eylem değil, kulüp ceza alıyor. Bunu da ayırmak lazım" ifadesini kullandı.

"ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NIN CAZİBESİNİ ARTIRMAK İÇİN HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR"

Terim, Ziraat Türkiye Kupası'nın cazibesini artırmak için herhangi bir değişiklik yapılabileceğini belirtirken, yabancı oyuncu sınırlaması konusunda da, "Daha önce milli takım çatısı altında ne söylemişsem bu konuda verdiğim klasörlerdeki görüşüm aynen muhafaza edilmektedir" dedi.

"MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, YEREL YÖNETİMLER VE KULÜPLERLE BİRLİKTE YÜRÜTECEĞİMİZ PROJELERİMİZ VAR"

Fatih Terim, sözlerini şöyle tamamladı:

"Futbolda çağın önüne geçmek, kalıcı başarıların temelini atmak için topyekun bir seferberlik gerekiyor. Bu yüzden paydaşlarla bir araya geliyorum. Tüm mesaimi ve hayatımı buna adamış durumdayım. Geniş bir bilimsel ekip, dünyanın çeşitli ülkelerinde görüşmeler ve çalışmalar yapıyor. Tüm bunların sonucunda projelerimiz ve uygulama planlarımız son halini almış ve yürütülmeye hazır duruma gelmiş olacak. Bu resmi çok yakında TFF ve medya ile paylaşacağız. Herkesin bilgi birikim ve emeğine ihtiyacımız var. Kimseyi dışlama niyetimiz yok. Emek vermeye niyeti olan yetkin kişileri sisteme davet etmiş olacağız. Bizimle birlikte çalışmak isteyenlere fırsat yaratabileceğimiz bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Eğitim öncelikli konumuz.

Eğitimcinin eğitimi konusunda seferberlik başlatacağız. Eğitimdeki başarımız için tüm yöntem ve enstrümanları kullanacağız. Online eğitim ile ilgili uygulama örneklerini her an ulaşılabilir hale getireceğiz. Dikey gelişim, yani elit futbolcu gelişimi, hafta içi sağlıklı eğitim, hafta sonları her anlamda kaliteli müsabakalar hedefliyoruz. Havuzun genişletilmesi, yani yatay gelişimin önemini çok iyi bilen birisiyim. Bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığı, yerel yönetimler ve kulüplerle birlikte yürüteceğimiz projelerimiz var. Bu projelerimizin ön hazırlıklarını ve paydaş görüşmelerini yürütüyoruz. Yakında açıklayacağız. Sloganımız, 'Hem gönüllerin, hem de gönüllülerin milli takımı.'

Türkiye Futbol Federasyonu'nun tarihindeki en büyük alt yapı yatırımı olan ve 25 yıllık özlemi giderecek tesisler, çevreye duyarlı, yenilenebilir enerji kabiliyeti, tasarruf odaklı yapısıyla üst düzey bir standardı içerecek. Riva Projesi, bu ayrıcalığıyla LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Sertifikası'nın en güçlü adayı olacak. 235 bin metrekare arsa üzerindeki tesisler, 4'ü doğal çimli, 1 adet tribünlü, 1 adet de sentetik çimli futbol sahaları, tenis kortları, mini golf sahası, mini gölet ve yürüyüş alanları, koşu parkurları, açık otopark ve rekreasyon alanlarından oluşacak. Tesislerin 17 bin 643 metrekarelik kapalı alanı, 6 kütle üzerinde inşa edilecek, yönetim, konferans, toplantı, konaklama, sağlık kulübü, restoran gibi tüm idari ve sosyal alanları bünyesinde barındıracak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler