Demirören çok zor durumda...

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in geçtiğimiz günlerde Nyon’a çağırılarak kendisinden şike konusunda ceza vermediği Fenerbahçe kararını gözden geçirmesi istendi. Genel sekreter İnfantino, “Aksi takdirde milli takımınız 2016 Avrupa Şampiyonas

Demirören çok zor durumda...
Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in geçtiğimiz günlerde Nyon’a çağırılarak kendisinden şike konusunda ceza vermediği Fenerbahçe kararını gözden geçirmesi istendi. Genel sekreter İnfantino, “Aksi takdirde milli takımınız 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yaptırımlarla karşılaşabilir” resti çekti. 
 
Aziz Yıldırım’ın İstinye’ye ziyaretinin ana eksenini UEFA uyarısı oluşturduğu ileri sürüldü. Demirören’in Yıldırım’a, “Puan silip bu işi bitirelim. 15 puan silerek çözüm yaratabiliriz” önerisi getirdiği öğrenildi. Yıldırımı’ın ise bu teklif karşısında “takımı ligden çekeriz” cevabı verdiği ve medyada yer alan tehdidin özünü UEFA uyarısının oluşturduğu kaydeldi.
 
Demirören'in yine çaresiz kaldığı belirtilirken, Fenerbahçe’nin dünkü basın toplantısında 30 Mart yerel seçimlerini işaret ederek hükümeti tehdit etmesinin önemine dikkat çekildi. Fenerbahçe oylarından çekinen hükümetin, Demirören’den sportif operasyonu 30 Mart seçimlerinden sonraya ertelemesini istediği ileri sürüldü. Muhalefetin Aziz Yıldırım’ı desteklemesinden endişe ediliyor.
 
Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in, geçtiğimiz günlerde UEFA ile yaptığı toplantının, 2020 Avrupa Şampiyonası talebi için olduğu açıklanırken, zirveyle ilgili kulislere bomba gibi  iddialar düştü.  UEFA'nın, "acil" koduyla Nyon'a çağırdığı Demirören'den, şike konusunda ceza vermediği Fenerbahçe kararını gözden geçirmesini istediği  ileri sürüldü.
 
 
Başkan Yıldırım Demirören'e, "UEFA ve Avrupa futbolunu tatmin edecek bir ceza vermeniz gerekir"  diyen Genel Sekreter İnfantino'nun,  aksi takdirde 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri için takvimi belli olan Milli Takım'ın yaptırımlarla karşılaşabileceğini hatırlattığı iddiaları da kulaktan kulağa yayılmaya başladı.
 
Yıldırım Demirören'in, Türkiye'ye dönüşünde kurullarıyla üst üste gizli toplantılar yaptığı ve kulüplerle görüş alışverişlerinde bulunduğu vurgulandı. Galatasaray başta olmak üzere diğer kulüplerin Fenerbahçe'ye küme düşme cezasının verilmesi halinde, Süper Lig'in ekonomisinin ağır yara alacağı ve  gelirlerin büyük ölçüde düşeceği uyarılarında bulunduğu ifade edildi.
 
Federasyonda bu gizli operasyon yönetilerken, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile yöneticilerin konuyu görüşmek üzere İstinye'ye gittiği de iddia edildi.  Başkan Yıldırım Demirören'in, Yıldırım'a "Puan silip, bu işi bitirelim. Yoksa Türk futbolu olarak işimiz çok zor. 15 puan silerek çözüm yaratabiliriz" önerisini getirdiği öğrenildi. Başkan Aziz Yıldrırım'ın, bu teklifi şiddetle reddettiği ve "Böyle bir uygulamada bulunursanız, takımımızı ligden çekeriz" yanıtını verdiği vurgulandı.
 
Futbol Federasyonu'nun, UEFA'nın baskısı karşısında çaresiz kaldığı da fısıltı gazetelerinde manşete çıkarken, Fenerbahçe'nin bugünkü basın toplantısında 30 Mart yerel seçimlerini işaret etmesinin önemine dikkat çekildi. Ayrıca hükümetin de, federasyondan operasyonun 30 Mart seçimlerinden sonrasına ertelenmesini istediği de belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor