Demirlek'i Yakan Şok İfade

Olaylı karşılaşmanın hakemi Bülent Demirlek'in, temsilcilere "Sahaya dönersem, Sivaslı 6 oyuncuyu atmak zorundayım. Yeterli güvenlik önlemi alındı. Ama o oyuncuları atarsam da bu kez ortalık karışır" dediği belirtildi.Perde arkası aralandığında olayda maç

Demirlek'i Yakan Şok İfade

Olaylı karşılaşmanın hakemi Bülent Demirlek'in, temsilcilere "Sahaya dönersem, Sivaslı 6 oyuncuyu atmak zorundayım. Yeterli güvenlik önlemi alındı. Ama o oyuncuları atarsam da bu kez ortalık karışır" dediği belirtildi.

Perde arkası aralandığında olayda maçın hakemi Bülent Demirlek başrolde göründü. Önceki günkü yönetim kurulu toplantısına çağrılan maçın temsilcileri Metin Demir ile Tufan Öktüren'in, hakem Bülent Demirlek aleyhine verdiği ifadeler sonucu, maçın tekrar oynanmasının kararlaştırıldığı belirlendi.

Benden hesap sorarlar
Demir ile Öktüren, toplantıda, "Olayların çıkması üzerine hakem Bülent Demirlek ve yardımcıları, soyunma odasına gittiler. Bir süre sonra her türlü güvenlik önlemi alındı. Güvenlik önlemleri alındıktan sonra hakem soyunma odasına gittik. Ancak Demirlek, maçı tatil ettiğini ve sahaya çıkamayacağını belirtti.

Buna gerekçe olarak da, 'Her türlü güvenlik önleminin alındığını biliyorum. Ama sahaya çıkarsam, Sivassporlu 5 ya da 6 oyuncuya kırmızı kart göstermem gerekir. Çünkü taraftarların saldırısına, karşılık verdiler. Resmen kavga ettiler. Eğer bunları atmazsam, benim başım derde girer. Bana bunun hesabı sorulur. Eğer atarsam, bu kez saha karışır, üstelik Sivasspor hükmen mağlup olur' dedi.

Yani Demirlek, güvenlik önlemlerinin yetersiz oluşundan değil, biraz da kendisini düşündüğü için sahaya çıkmadı" şeklinde konuştular.

Maçın gözlemcisi olan FIFA kokartlı eski hakemlerden İbrahim Aksoy da, her iki temsilcinin ifadelerini doğruladı.

Yönetim kurulu, bu şok bilgi sonucu karşılaşmanın tekrar edilmesini kararlaştırdı. Hakem Bülent Demirlek hakkında da "Görevini iyi yapmadığı, maçın selametini değil kendisini düşündüğü" gerekçesiyle soruşturma açılmasına karar verildi.

FIFA listesinden çıkarılması gündemde olan Bülent Demirlek'e Süper Lig'de ilk yarının sonuna kadar maç verilmeyeceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor