"Dandik bir gruptan çıkamadık"

Türk futbolunun gelmiş geçmiş en başarılı federasyon başkanı Haluk Ulusoy, Türk futbolunun kötü günler geçirdiğini belirterek dandik bir gruptan çıkamadığımızın altını çizdi. İşte Ulusoy'un röportajı: Üzgünüm, kırgınım, bunu hak etmedim Çok üzgünüm, çok k

"Dandik bir gruptan çıkamadık"

Türk futbolunun gelmiş geçmiş en başarılı federasyon başkanı Haluk Ulusoy, Türk futbolunun kötü günler geçirdiğini belirterek dandik bir gruptan çıkamadığımızın altını çizdi.

 İşte Ulusoy'un röportajı:

Üzgünüm, kırgınım, bunu hak etmedim

Çok üzgünüm, çok kırgınım. Bana yapılanları hiç hak etmedim. Ne yaptım ben? Hiç bir şey. Sadece Türkiye'ye hizmet etmek istedim. Şimdi herkes bir şeyler anlatıyor, yok şu yok bu. Ya kardeşim, her şey mi kötüydü yani. Biraz da geçmişe bakın. 10 küsur yıl hizmet ettim Türk Futbolu'na... Bu ülke 6 kez büyük organizasyonlarda yer aldı, 4'ünde ben vardım. Diğerlerinden birinde yazı-tura atılmış zaten, kalan diğerinde ise yine görevdeydim. Galatasaray UEFA Kupası, Süper Kupa aldı; Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıktı. Tamamında görevdeydim. Hepsi mi tesadüf yani?

Hatalarım da vardı,hatasız kul var mı

10 küsur yıl görev yaptım. Doğrularım olduğu gibi hatalarım da oldu elbette. Sonuçta insanız, elbette hata yapacağız. 10 küsur yıl orada kalıp da hata yapmayacak bir insan evladı var mı, olur mu? Biz, görev yaptığımız yıllar boyunca Futbol Federasyonu'nun ışıklarını gece saat 10'lara kadar açık tuttuk. Bir şey mi kazanıyorduk, hayır. Aksine çok paralarımız gitti. Fakat biz futbola aşıktık. Aşık olmasak ne işimiz vardı ki zaten burada. Ben çocuklarımın nasıl büyüdüğünü, nasıl mezun olduklarını görmedim, ailemi görmedim yıllarca. İşlerimle bile hiç ilgilenmedim. Şimdi babam rahatsızlandı, her şey geldi, sırtıma bindi. Çocukları göreve soyundurduk, biz de başlarında, destek olmaya çalışıyoruz. 50 yaşından sonra yeniden iş hayatına döndük. Yorgunum.

Federasyon artık bana bir şey vermez

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı çok özel bir görev, çok onurlu, kutsal bir görev. Fakat artık Futbol Federasyonu Başkanlığı'nın bana verebileceği bir şey yok. Ben, Futbol Federasyonu Başkanı olursam bir şey kazanmam. Futbol Federasyonu, ben başkan olursam bir şeyler kazanır. Çünkü yılların getirdiği tecrübe var, birikim var. Ben biliyorum bu işi artık A'dan Z'ye... Bir gün olur da yeniden Futbol Federasyonu Başkanı olursam, 10 kişiden 8'ini değiştiririm. Çünkü kime güvenip kime güvenmeyeceğimi artık iyi biliyorum.

Başarı için yerine getirilmesi gereken şartlar var

Bir insanın başarılı olması için bazı şartlar var. Ufkun açık olacak, beynin de büyük olacak yüreğin de. Benim ufkum açık, beynim de büyük kalbim de. Bana hâlâ soruyorlar, Galatasaray mı şampiyon olacak, Fenerbahçe mi? Bana ne kardeşim! Bana şunu sorun: Milli Takımımız Dünya Şampiyonu olacak mı? Fenerbahçe, Galatasaray ya da Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu'na ulaşacak mı? Onlar yere bakıyor, ben gökyüzüne...

Futbol dedik karadan kovulduk, denizde bari rahat bırakın!

Ben sürekli balığa çıkarım. Genelde Adalar'a gidiyordum, ama son dönemde çinekop, lüfer falan Adalar'a gitmiyordu. Kesilmişti. Bir gece vakti Tahir Kıran aradı; “Başkanım, hemen İstinye sahile gel” dedi, gittim. Teknesini sahile çekmişti, bindim ve açıldık. Attık oltaları, sürekli balık geliyor. O gece 30-40 tane balık tuttum. Hep Tahir'le olacak değil, ya; aradım bizim çocukları, benim tekneyi getirttim İstinye'ye. Fakat bizim tekne büyük, oradaki jandarma her gün şikayet ediyor: “Efendim, girişi kapatıyorsunuz, çıkışı kapatıyorsunuz” diye. Bir gün çocuklarla haber gönderdim jandarmaya: “Bu adamı futbol yüzünden karadan kovdular, denizde kendine bir yer buldu, oradan da siz kovmayın!”

Fenerbahçe'ye ne yaptım?
Ben Fenerbahçe'ye ne yaptım? Hiçbir şey... Fenerbahçe benim başkanlığım döneminde şampiyon mu olamadı? Hayır, kaç kez oldu hem de. Bence Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Kadıköy'e bir resim koydu, benim resmimi ve “O bizim karşımızda” dedi. Sonra da biz 'Fenerbahçe Düşmanı' ilan edildik. Bana göre olay tamamen bu.

Galatasaray yanlış yapıyor

Fenerbahçe derbisinin üzerinden iki hafta geçmiş, halen olayları konuşuyorlar, sert ifadeler kullanıp o maçı gündemde tutuyorlar. Fakat önce şu soruya yanıt vermeliler: Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ne oynadın? Takımınız kazanmak için ne yaptı? Futbol olarak bir şey üretebilseydin, şu an hâlâ o konuları konuşabilirdin.

Yıldırım bizi kazıklamış!

Beşiktaş'tan bir loca aldım, Yıldırım (Demirören) bizi kazıkladı galiba! İndirim bile yapmadı! Galatasaray'da da locam var. Fenerbahçe'den istedim, vermediler. Gider, maçlarını izlerdim oysa. Ailemin yarısından çoğu Fenerbahçeli. Hepsi de tutkulu. Locayı çok istemişlerdi. Eve girdiğimde futbol konuşmam bu yüzden!

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler