Çuvalcıoğlu: "Trabzonspor hiçbir şey üretmedi"

Trabzonspor eski idari menajeri Caner Çuvalcıoğlu Haber61 TV’de yayınlanan Kısa Pas programında Kadir Can ve Tuncay Lakot’un konuğu oldu.   Çuvalcıoğlu Ziraat Türkiye Kupası’nda Trabzonspor’un Akhisar Belediyespor’a 1-0 mağlup olarak veda ettiği karşılaşm

Çuvalcıoğlu: "Trabzonspor hiçbir şey üretmedi"
Trabzonspor eski idari menajeri Caner Çuvalcıoğlu Haber61 TV’de yayınlanan Kısa Pas programında Kadir Can ve Tuncay Lakot’un konuğu oldu.
 
Çuvalcıoğlu Ziraat Türkiye Kupası’nda Trabzonspor’un Akhisar Belediyespor’a 1-0 mağlup olarak veda ettiği karşılaşma ile ilgili olarak Trabzonspor’un önemli bir mücadele oynadığını belirterek, “Telafisi olmayan bir maç oynadı ve dağınık bir futbol ortaya koydu. Bunun nedeni çok dalgalanmalı bir süreç yaşadı Trabzonspor. Hami Mandıralı teknik Direktör kendisine her türlü desteği vermemiz lazım. Bu kulübün önemli oyuncularındandı ve şimdi teknik direktörü ve eminin ki çok iyi bir teknik adam olacak. Hami eleştirilebilir ama ikinci maçından Hami ile olur veya olmazı tartışmak çok erken. İnsafsızca yorum yapmamak lazım. Trabzonspor’un zorunluluktan oynatamadığı oyuncular ve Hami hocanın tercihleri vardı. Çok üretken bir futbol oynamadı Trabzonspor. Gol pozisyonu olabilecek pozisyon yok. Cavanda’nın pozisyonu hariç. Geride ilk defa birbirleri ile oynayan oyuncular vardı. Arkadan en destek gelmedi. Bence Trabzonspor’un savunmadaki sıkıntısından daha çok orta sahada sıkıntısı var. Trabzonspor’un orta sahası hiçbir şey üretmedi” dedi.
 
BURAK YILMAZ BONUS OLARAK GELDİ
 
Burak Yılmaz’ın Trabzonspor’a bonus olarak geldiğini söyleyen Çuvalcıoğlu, “2 yıl maksimum katkı sağladı. Gol kralı oldu. Giderken de para kazandırarak gitti. Trabzonspor’u satarak değil, iyiliğini düşünerek gitti. Bugün Burak’ın Galatasaray’dan başkan bir kulübe satılması halinde Trabzonspor para kazanacak. Trabzonspor bunları yapan ve bundan sonrada yapabilecek bir kulüp” ifadelerini kullandı.
 
İLKOKULDAN ÜNİVERSİTEYİ KAZANMA ŞANSINIZ YOK
 
Çuvalcıoğlu, “Biz bazı şeyleri alıntı yapmayı çok seviyoruz ama alırken içi boş alıyoruz. Barcelona Guardiola ile çalışırken Guardiola Bayern Münih’ten gelmedi. Barcelona’nın U21 takımından geldi.  Bugün Türkiye’de bazı kişiler adınızı anıyorsa üst düzey bir takımda hocalık yapabilirsiniz. Sizin oyunculuk döneminde bildiğiniz şeyler sizi bir yere kadar getirir. Sizin ilkokuldan Üniversiteyi kazanma şansınız yok. Aradaki eğitimleri almanız gerekiyor. Şenol hoca bu eğitimleri almış ve bugün Türkiye’de milli takım ve büyük takımların 2’sini çalıştırdı” şeklinde konuştu.
 
Antrenörlerin sisteme uyduğunu ifade eden Caner Çuvalcıoğlu,  ülkede bazı kişilerin birilerin yardımıyla bir yerlere geldiği için böyle olduğunu ve bu konuda antrenörlere de suç bulmanın doğru olmadığını sözlerine ekledi.
 
TRABZONSPOR’UN DOUGLAS GİBİ BİR OYUNCUYA İHTİYACI YOK
 
“Trabzonspor’un ihtiyacı Douglas tarzında bir oyuncu değildir” diyen Çuvalcıoğlu, “O nedenle oyuncu kulübede oturuyor. Caner Osmanpaşalar, Uğur Demiroklar çok cüzi miktarlara getirilen oyuncular. Ama onlar gönderiliyor yerine pahalı rakamlara diğer oyuncular alıyor ve kulübede oturtuyoruz. Ben tercihinizi Douglas’tan yana kullanacağınıza Caner’e, Uğur’a, Mustafa’ya şans verin diyorum. Bir yerlerde yanlış yapıyoruz. Bu oyuncuların transfer edilmesine izin vermişse yanlış yapmış” dedi.
 
BROZEK NEDEN ALINDI?
 
Çuvalcıoğlu 2010-2011 sezonundaki forvet eleştirileri konusunda ise “Pawel Brozek bu takıma 4. Forvet olarak transfer edildi. Şenol hocanın o sezon elinde Burak Yılmaz, Umut Bulut ve Teofilo Gutierrez vardı. Şenol hoca “benim elimde forvet oyuncusu var bana az maliyetli alternatif bir isim alın” dedi” ifadelerini kullandı.
 
TEOFİLO TRABZON’DAN KAÇMADI
 
Teofilo’nun Trabzon’dan kaçtığı yönündeki iddialara da açıklık getiren Çuvalcıoğlu, “Teofilo kaçmadı. Ben Trabzon’a gelmek için 24 saat uçuyorum. Ailemden kimde gelemiyor. Sosyal hayattan kopuk yaşıyorum dedi. Bende ona bunları transferden önce düşünmeliydin dedim. Bu durum onda psikolojik sıkıntı yarattı. Ben onu havalimanında psikolog desteği alması konusunda ikna etmiştim. Ama ben ülkemde tedavi olayım dedi ve gitti. Teofilo asabi bir oyuncuydu. Arkadaşları ile tartıştığı doğru ama kavga ettiği yanlış. Teofilo Kolombiya’da böyle yetişmiş bir oyuncu. Ülkesinde bir takıma transfer olduğundan silahla takım arkadaşını korkutmuş ve böyle şeyler yapacak bir oyuncuydu” dedi.
 
ŞENOL HOCA SELÇUK İÇİN ÇOK ÇABA SART ETTİ
 
Çuvalcıoğlu Selçuk inan ile ilgili olarak “Selçuk’la ilgili kötü şeyler konuşuldu. Şenol Hoca Selçuk için çok çaba sarf etti. Takımdan ayrı kalmasına müsaade etmedi. Biz bunu oyuncu olarak başardık. Tribünde ailesinin de olduğu bir müsabakada küfür olayı konuşuldu. Ailesinin etkilendiğini direk söylemese de etkili oldu. O sezon çok iyi oynadı şampiyon olduk. Bu çocuklar kampta otelde Fenerbahçe Gaziantepspor karşılaşmasında maçın ilk yarısında bir tane ikinci yarısında bir tane televizyon kırdılar. Böyle bu çocuklar oynadı. Bazen yanlış kararlar alabiliyoruz. Selçuk’a yapılan konusunda art niyet aramak doğru değil ama böyle sıkıntılarda yaratabiliyor.” şeklinde konuştu.
 
HİÇBİR ŞEY TESADÜFEN OLMUYOR
 
“Hiçbir şey tesadüfen olmuyor” diyen Caner Çuvalcıoğlu “Saha içinde herkesin emeği var. Saha dışında en çok yorulan kişiler Hayrettin Hacısalihoğlu ve benim. Takımı Hamsi günlerine götürdük, Colman’a gitar çaldırıp eğlence ler düzenledik. Keşke daha fazlasını yapabilseydik. Bugün yeni yeni bir şeyler bulunsa. 61. Dakika şovunun patenti bize aittir. Bu olay bütün ülkede taklit edilmiştir. Bunlar çok önemli şeyler. Her maçı sadece saha içindeki maçla idmanla kazanamazsınız. Saha dışı da çok önemli” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor