Cüneyt Çakır'a çok tepkili!

Dün gece Şampiyonlar Ligi'inde Real Madrid'in Lyon'u 4-0 yendiği karşılaşmada görev alan Cüneyt Çakır'a İspanyol basınından tepki geldi.İspanyol spor gazeteleri AS ve Marca, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, Real Madrid'in Olympique Lyon'u 4-0 yendiği maç

Cüneyt Çakır'a çok tepkili!

Dün gece Şampiyonlar Ligi'inde Real Madrid'in Lyon'u 4-0 yendiği karşılaşmada görev alan Cüneyt Çakır'a İspanyol basınından tepki geldi.

İspanyol spor gazeteleri AS ve Marca, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, Real Madrid'in Olympique Lyon'u 4-0 yendiği maçı yöneten Türk hakem Cüneyt Çakır'ın kararlarını eleştirdi.

Çakır'ın bazı kararlarını doğru bulmayan ve bununla ilgili yorumlar yapan Marca gazetesi, 39. dakikada Xabi Alonso'ya gösterilen sarı kartın ve 69. dakikada Ronaldo'nun golünün ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayılmasının ''ciddi hatalar'' olduğunu savundu.

Eski yardımcı hakemlerden olan ve İspanyol basınındaki en medyatik hakem yorumcularından biri sayılan Rafa Guerrero, ''Xabi'nin kullandığı ve Benzema'nın gol yaptığı pozisyonun iptal edilip, Xabi'ye sarı kart verilmesi, Türk hakemin büyük bir hatası. Hakemin hatası, topa bakmayıp, ileri doğru adımlarla baraj kurdurması oldu. Bunu hiç yapmamalı. Alonso, baraj kurulmasını istemediği için protesto etti ve kurallara göre beklemeden, topu hemen oyuna sokabilirdi. Hakeme göre barajı Mesut Özil istedi. Eğer hakem topa baksaydı, sarı kartı önleyebilirdi. 69. dakikada ise Portekizli Ronaldo'nun topa vurduğu anda Kaka ofsayt değildi'' ifadelerini kullandı.

Diğer bir eski İspanyol hakem Urizar Azpitarte de AS gazetesindeki yazısında, ''Çakır'ın hakemliği Madrid'e zarar verdi'' yorumunu yaptı.

Türk hakemlerin, UEFA ve FIFA'da maç yönetmeyi arzu ettikleri bir dönem yaşandığını ve Cüneyt Çakır'ın Santiago Bernabeu Stadı'nda vasat bir maç yönettiğini iddia eden Azpitarte, ''Sorunlar erken başladı. 11. dakikada Ronaldo'ya yapılan faul sonrasında Lyon'lu futbolcunun elini görmedi ve hemen bir dakika sonrasında Portekizli futbolcuya yapılan faulü vermedi. 29. dakikada Lyon'dan Gomis'in Arbeloa'ya yaptığı sert harekete kart bile göstermedi. 39. dakikada ise kimsenin baraj istememesine rağmen golü geçersiz saydı. Bu pozisyondaki şüphe, Mesut'un baraj isteyip istememesinin belli olmaması'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor