Cüneyt Çakır rekoru kırabilecek mi?

Türkiye'nin bir numaralı hakemi, en fazla maç yöneten hakem olmaya en yakın isim. 415 ile en fazla maç yönetme rekoru faal hakemliği iki yıl önce bırakan Aytekin Durmaz'a ait. Çakır ise şu ana kadar 366 maçta görev aldı. Türkiye'nin bir numaralı, UEFA'nın

Cüneyt Çakır rekoru kırabilecek mi?
Türkiye'nin bir numaralı hakemi, en fazla maç yöneten hakem olmaya en yakın isim. 415 ile en fazla maç yönetme rekoru faal hakemliği iki yıl önce bırakan Aytekin Durmaz'a ait. Çakır ise şu ana kadar 366 maçta görev aldı.
 
Türkiye'nin bir numaralı, UEFA'nın ise ise elit hakemi olan FIFA kokartlı Cüneyt Çakır, rekora koşuyor. Ankara'da oynanan Gençlerbirliği-Karabükspor maçının ikinci yarısına ciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle çıkamayan ve operasyon geçirmek zorunda kalan Çakır, faal hakemler arasında 366 ile en fazla maç yöneten isim.
 
Türk hakemler içinde ise maç yönetme rekoru, 415 ile faal hakemliği iki yıl önce bırakan Aytekin Durmaz'a ait. Durmaz'ı 373 maçla Hakan Özkan takip ediyor. Cüneyt Çakır, şimdiden üçüncü sırada kendine yer bulmuş durumda. 36 yaşındaki Çakır'ın hakemliği bırakmasına daha sekiz yıl olduğu düşünülürse, rekoru kırması ve daha da geliştirmesi kaçınılmaz.
 
Süper Lig hakemleri içinde Cüneyt Çakır'ı 311 maç ile Fırat Aydınus takip ediyor. Bülent Yıldırım 279, Hüseyin Göçek 278, Yunus Yıldırım 250, Mustafa Kamil Abitoğlu 239, Halis Özkahya 231 maçta görev aldı.
 
Hakemliği bırakanlar arasında yapılan sıralamada dikkat çekici isimler de var. Dünya Kupası'nda görev almış ilk Türk hakem Doğan Babacan 331 maç ile altıncı, Bünyamin Gezer 315 maç ile yedinci, Selçuk Dereli 313 maç ile sekizinci sırada. Unutulmaz hakemlerden Talat Tokat 305 maç yönetmişken, oğlu Metin Tokat'ın ise 282 maçta kalması, dikkat çekti.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor